Μενιδιστάν

 


Το Μενίδι θυμίζει το Αφγανιστάν και το δίλημμα των, Αμερικάνων που θέλησαν να το επανεντάξουν στον δυτικό κόσμο.Στο Αφγανιστάν λοιπόν η κύρια καλλιέργεια είναι αυτή της παπαρούνας από την οποία εξάγεται το
όπιο και η ηρωίνη. Όταν μετά την επίθεση στους δίδυμους πύργους το 2001 οι Αμερικάνοι εισέβαλαν στο Αφγανιστάν βρέθηκαν μπροστά σε μια αδυσώπητη πραγματικότητα .Οι Αφγανοί , ακόμα και αυτοί που δεν ήταν Ταλιμπάν αλλά απλοί φτωχοί αγρότες, δεν ήθελαν να σταματήσουν την καλλιέργεια της παπαρούνας διότι είχαν εξασφαλισμένη πελατεία και πετύχαιναν υψηλά -τηρουμένων των αναλογιών- έσοδα.
Οι Αφγανοί απαίτησαν από τους Αμερικάνους την επιδότηση τους σε περίπτωση που υποχρεώνονταν να αλλάξουν καλλιέργεια κάτι που οι Αμερικάνοι δεν μπορούσαν να δεχθούν.Έτσι σιωπηρά οι Αμερικάνοι αποδέχθηκαν την καλλιέργεια της παπαρούνας εφόσον ήξεραν ότι εάν υποχρέωναν τους Αφγανούς σε άλλες συμβατικές αγροτικές καλλιέργειες θα βύθιζαν τον πληθυσμό σε ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση η οποία θα οδηγούσε σε ακόμη μεγαλύτερα ποσοστά Αφγανών που θ προσχωρούσαν στις τάξεις των Ταλιμπαν οι οποίοι έδιναν και δίνουν μισθό.
Απο την εισβολή των ΗΠΑ το 2001μέχρι σήμερα η παραγωγή ναρκωτικών σε ακατέργαστη μορφή έχει αυξηθεί κατά 50 % στο Αφγανιστάν με τις ΗΠΑ να παρακολουθουν με υποκριτική απάθεια.
Το ίδιο συμβαίνει και στο Μενίδι όπου το κράτος παρακολουθεί με απάθεια τους ΄΄Ρομά΄΄ να κάνουν το εμπόριο ναρκωτικών. Το Μενίδι και οι όμορες περιοχές διοχετεύουν ναρκωτικά και σε όλη την Ελλάδα, εκεί όπου υπάρχουν οικισμοί και πληθυσμοί΄΄Ρομά΄΄ κάτι δηλαδή σαν υποκαταστήματα.
Εκτός απο εμπόρευμα διοχετεύεται και χρήμα στα ΄΄υποκαταστήματα΄΄ , χρήμα το οποίο συντηρεί ορισμένες οικογένειες ΄Ρομά΄΄ οι οποίες αποκτούν δύναμη και μπορούν να ελέγχουν τους ομοεθνείς τους.
Εάν το Μενίδι απο εδώ και πέρα δεχθεί την αστυνομική πίεση τότε τόσο το ΄΄εμπορευμα΄΄ όσο και τα χρήμα που διαχέεται σε όλους τους »Ρομά΄΄ στην υπόλοιπη Ελλάδα που ασχολούνται με το εμπόριο ναρκωτικών, θα παύσει να κυκλοφορεί.Έτσι οι ΄΄Ρομά΄΄ που βασίζονταν στο εμπόριο και την παραοικονομία των ναρκωτικών θα μείνουν ξαφνικά χωρίς δραστηριότητα και μετρητά κάτι που θα τους ωθήσει σε άλλες μορφές εγκληματικότητας όπως ληστείες κ.α.
Οι ΄΄Ρομά΄΄ είναι σίγουρο ότι έχουν λαδώσει κρατικούς υπαλλήλους .Το λάδωμα και η διαφθορά υπάρχει παντού στον κόσμο αλλά η διαφορά είναι ότι σε άλλες χώρες δεν υπάρχει η ασυδοσία των κρατικών υπαλλήλων που λαδώνονται και ότι οι αρχές έστω και διεφθαρμένες καταφέρουν και κρατάνε ΄΄πισινές΄΄ και εφεδρείες , δηλαδή διατηρούν μια απόσταση ασφαλείας από την οποία μπορούν να ελέγξουν τους εμπόρους ναρκωτικών εάν αυτοί εξεγερθούν ή απειλούν να πάρουν το πάνω χέρι.
Στην Ελλάδα δεν μπορεί ο λαδοπόντικας να κάνει καλά τον ναρκέμπορο εφόσον η απληστία του πρώτου έχει δώσει πολλά όπλα στα χέρια του δεύτερου.
Οι ναρκέμποροι σε όλη την Ελλάδα θα αρχίσουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα στην τροφοδοσία τους απο τα κεντρικά του Μενιδίου και θα γίνονται όλο και πιο ΄΄νευρικοί΄΄
Στο Μενίδι, στα κεντρικά, οι μεγάλοι ναρκέμποροι θα ζητάνε απο τους λαδοπόντικες κρατικούς υπαλλήλους χαλάρωση των μέτρων.Οι λαδωμένοι όμως δεδομένου της έκτασης που έχει πάρει το θέμα δεν θα μπορέσουν να χαλαρώσουν τα μέτρα.Τότε οι ναρκέμποροι θα αντιδράσουν με βία και με απειλές για αποκαλύψεις για τους λαδοπόντικες οι οποίοι με την σειρά τους θα πράξουν ότι είναι απαραίτητο, τα παντα…. , για να κλείσουν τα στόματα των ναρκέμπορων.
Η κατάσταση θα εκτραχυνθεί σταδιακά.
Η πολιτική και φυσική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα κοιτάξει να αντιγράψει τι κάνουν οι Γάλλοι με τις ταραχές στις συνοικίες του Παρισιού όπου διαμένουν ΄΄παράτυποι ΄΄ και νόμιμοι μετανάστες απο Αραβικές και βορειοαφρικανικές χώρες πρακτική η οποία είναι λαθεμένη διότι δεν λαμβάνει υπ όψιν ένα παράγοντα.Στην Ελλάδα οι ταραχές δεν ξεκίνησαν απο τος ναρκέμπορους, όχι,οι ταραχές ξεκίνησαν απο τους απλούς κατοίκους του Μενιδίου.Οι ναρκέμποροι δεν είχαν κανένα λόγο να εξεγερθούν , όλα είναι και δουλεύουν υπέρ τους.Οι ταραχές ξεκίνησαν απο τους πολίτες οι οποίοι είναι ενταγμένοι στην κοινωνία και είναι καθ όλα κανονικοί και νόμιμοι.
Αυτή είναι η ποιοτική διαφορά που δεν βλέπουν οι ΄΄αρμόδιοι».Στο Μενίδι μπορούμε να ακούμε για οπλισμένους ΄Ρομά΄΄ έτοιμους για όλα αλλά ξεχνάμε ότι αυτοί οι οποίοι έχουν εξεγερθεί είναι το σώμα της κοινωνίας των μη εγκληματιών οι οποίοι δεν θα σταματήσουν διότι έχουν να χάσουν τα πάντα ένα υποχωρήσουν.Θα αναγκασθούν να πουλήσουν τα σπίτια τους και να αποχωρήσουν, θ αναγκασθούν να βλέπουν τα παιδιά τους να πεθαίνουν απο σφαίρες και ναρκωτικά.
Οι ταραχές στο Μενίδι δεν προέρχονται απο τους περιθωριακούς παράνομους αλλά απο την αντίπερα όχθη. Οι παράνομοι αντιδρούν με βία απέναντι στην οργή των κατοίκων που εχουν γίνει τα θύματα.
Συνεπώς η κατάσταση στο Μενίδι είναι πολύ πιο σύνθετη και επικίνδυνη και όσο πιο σύνθετη και πολυπαραγοντική τόσο πιο εύκολα οδηγεί σε πολιτειακή αναταραχή.
Το εμπόριο ναρκωτικών βόλευε πολύ κόσμο.Τάιζε τους ίδιους τους μειονοτικούς και τους κρατούσε σε καταστολή.Τάιζε και τους κρατικούς υπαλλήλους που λαδώνονταν.Αλλά η ασυδοσία και των δύο πλευρών έφερε την κοινωνία των απλών και νομιμόφρωνων πολιτών σε απόγνωση .Μέχρι και παιδιά σκοτ΄νονται πλεον.Τώρα οι μεν ναρκέμποροι καλούνται να ΄΄ξεμάθουν΄΄ απο την καλοπέραση και οι μεν λαδοπόντικες που τους υπέθαλψαν καλούνται να τους ελέγξουν , αλλά πως να ελέγξεις αυτόν ο οποίος σε λαδώνει ;
Το μεγαλύτερο πρόβλημα κι γι τους ναρκέμπορους και για τους προστάτες τους είναι ότι συνεχίζονται οι αντιδράσεις των αθώων πολιτών που δεν ανέχονται άλλο να χάνει τα παιδιά του από αδέσποτες σφαίρες και ναρκωτικά.Αυτό είναι που δεν είχαν υπολογίσει , νόμιζαν και οι μεν και οι δε ότι για πάντα θα λειτουργεί η κομπίνα που είχαν στήσει.








ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις