Γέμισε φίδια η Σμύρνη δύο ημέρες πριν τον σεισμό - Οπως είχε γίνει και πριν τον σεισμό του 1999!




Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, επιστήμονες αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο, αυτό το φαινόμενο να συνδέεται με τον ισχυρό σεισμό, καθώς τα ζώα με
μικρό κεφάλι «διαισθάνονται» τις σεισμικές δονήσεις.
Η πόλη έχει γεμίσει φίδια εδώ και δυο μέρες, όπως είχε γίνει και πριν από τον σεισμό του 1999, έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter η πρώην βουλευτής και δημοσιογράφος Μελντά Ονούρ, περίπου στις 13:30 το μεσημέρι της Δευτέρας δηλαδή σχεδόν δυο ώρες πριν γίνει ο σεισμός των 6,1 Ρίχτερ στην Λέσβο!
Η ανάρτησή της προκάλεσε αίσθηση και αναπαράχθηκε χιλιάδες φορές καθώς ήταν πολλοί εκείνοι που είχαν όντως δει οι ίδιοι ή είχαν μάθει για περιστατικά με φίδια στην Σμύρνη, το τελευταίο διάστημα.
«Εδώ και δύο μέρες έρχονται ειδήσεις ότι στην πόλη έφτασαν φίδια. Την τελευταία φορά που έγινε αυτό, ήταν πριν τον σεισμό του 1999. Μην πείτε ότι δεν σας το είπα»  είναι η μετάφραση όσων έγραψε και λίγο αργότερα τα κοινωνικά δίκτυα γέμισαν με φωτογραφίες πολιτών που «αντιμετώπισαν» φίδια στα σπίτια τους.
Ο σεισμός που συνέβη στις 17 Αυγούστου του 1999 και είναι μια απο τις πιο καταστροφικές στιγμές στην σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην πόλη Ιζμίτ, που είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας του Κοτζαελί και είχε μέγεθος 7,6 Ρίχτερ. Η διάρκεια του σεισμού ήταν 37 δευτερόλεπτα.
Από το σεισμό έχασαν τη ζωή τους 17.000 άνθρωποι, ενώ χιλιάδες ήταν και οι τραυματίες. Τεράστιες ήταν ήταν οι καταστροφές και σε σπίτια, δημόσια κτίρια και υποδομές.










ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις