Στο μονοπάτι της Ελλάδας η Ιταλία

Μεταναστευτικό: Στο μονοπάτι της Ελλάδας η Ιταλία (ΒΙΝΤΕΟ)


Η γειτονική χώρα καλωσορίζει τη νέα εποχή. Πρόσω ολοταχώς για τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών από την ιταλική Βουλή, η οποία το τελευταίο
διάστημα επιχειρεί να περάσει σωρεία μέτρων για την μεταναστευτική πολιτική και την παροχή ασύλου.
Κατά το...τρανό παράδειγμα της χώρας μας, η Ιταλία αναμένεται πλέον να νομιμοποιεί και να δίνει ιταλική ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών που ήδη έχουν καταφθάσει τα τελευταία χρόνια από εμπόλεμες χώρες.
Το μοναδικό κόμμα το οποίο αντέδρασε ήταν η Λέγκα του Βορρά, με τα επεισόδια κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου να είναι σοβαρά και να οδηγήσουν ακόμη και σε σύρραξη βουλευτών, τραυματίζοντας ελαφρά την Υπουργό Παιδείας.
Ωστόσο και έξω από το ιταλικό κοινοβούλιο, χιλιάδες Ιταλοί συγκεντρώθηκαν προκειμένου να πουν ένα βροντερό "όχι" στο νοσηρό, όπως το αποκαλούν, νομοσχέδιο για την ιθαγένεια.



Θυμίζουμε πως με πολύ ηπιότερες αντιδράσεις είχε υπερψηφιστεί παρόμοιο νομοσχέδιο και από την ελληνική Βουλή, με το ελληνικό κράτος να πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα και να δεσμεύεται παροχή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε οικογένειες μεταναστών.
Θυμηθείτε τι λέγανε λίγο καιρό πριν, σε ένα νομοσχέδιο το οποίο είχε την στήριξη της πλειοψηφίας των ελληνικών κοινοβουλευτικών κομμάτων:













ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις