«Με μιας θα ανάψη η φωτιά από μικρή αιτία, κραυγή πολέμου έρχεται από τη Βουλγαρία».

"Κραυγή" πολέμου έρχεται από τη Βουλγαρία - Διπλωματικό επεισόδιο με την Τουρκία


Για ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά θέματα της χώρας, κατηγορεί η βουλγαρική κυβέρνηση την Τουρκία, έπειτα και από τις ξεκάθαρες προτροπές αξιωματούχων της Άγκυρας προς
τους μουσουλμάνους της Βουλγαρίας να ψηφίσουν το τουρκικό κόμμα.
Τα πράγματα φαίνεται να είναι αρκετά σοβαρά, καθώς η πρέσβειρα της Βουλγαρίας στην Τουρκία, Nadezhda Neynsky, ανακλήθηκε πριν από λίγες ώρες, ενώ παραμένει άγνωστο το αν θα επιστρέψει στην Άγκυρα.
Με τη σειρά του και ο Τούρκος πρέσβης στη Βουλγαρία, Σουλεϊμάν Γκιοκτσέ, κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την συμπεριφορά της τουρκικής κυβέρνησης.
Οι δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εσωτερικών, Müezzinoglu, που προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων στην Βουλγαρία:
"Δεδομένου ότι η Τουρκική Δημοκρατία, η οποία θέλει τον τουρκικό λαό της Βουλγαρίας να γίνει πιο ισχυρός, στηρίζει το κόμμα DPS , προκειμένου να τους βάλει στην κυβέρνηση".
Ήδη οι βουλγαρικές αρχές έχουν προχωρήσει σε 4 (1 επιβεβαιωμένη) απελάσεις Τούρκων πολιτών, οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως ύποπτοι και κίνδυνος για την εσωτερική σταθερότητα.
"Η Βουλγάρα πρέσβειρα ευρίσκονταν στο τουρκικό υπουργείο εξωτερικών, όταν ενημερώθηκε σχετικά με τις παρεμβάσεις της Τουρκίας και πήρε οδηγίες για το πώς να αντιδράσει σε περίπτωση «σύγκρουσης» την ημέρα των εκλογών", δήλωσε από την πλευρά του ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Βουλγαρίας στους δημοσιογράφους, επιβεβαιώνοντας την κρίση.








ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις