Νύχτα τρόμου: «Πόλεμος Τουρκίας- Ολλανδίας»- Φόβοι ότι αυτό είναι μόνο η αρχή...

 


«Πόλεμος» μεταξύ Τουρκίας και Ολλανδίας, μετά την απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης να απαγορεύσει την προσγείωση της πτήσης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος είχε
προγραμματίσει να μεταβεί στο Ρότερνταμ προκειμένου να μιλήσει σε συγκέντρωση υπέρ της ενίσχυσης των εξουσιών του Τούρκου προέδρου, στο επικείμενο δημοψήφισμα στην Τουρκία.
Η προεκλογική εκστρατεία του Ερντογάν έχει προκαλέσει εντάσεις και με τη Γερμανία, καθώς πολλές γερμανικές πόλεις ακύρωσαν εκδηλώσεις υπέρ του Τούρκου προέδρου.
Η Τουρκία σύμφωνα με το reuters προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν αντίποινα «με τους πιο σκληρούς τρόπους» στις ενέργειες της Ολλανδίας, η οποία απ να εμπόδισε την Τουρκάλα υπουργο Οικογενειακών Υποθέσεων  Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά να εισέλθει στο τουρκικό προξενείο στο Ρότερνταμ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντρίμ.
«Έχουμε διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση με τον πιο έντονο τρόπο και έχει μεταφερθεί στις ολλανδικές αρχές ότι θα υπάρξουν αντίποινα με τους πιο σκληρούς τρόπους (...) Θα απαντήσουμε αναλόγως σε αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά», τόνισε ο Γιλντιρίμ σε ανακοίνωσή του.
Η ολλανδική κυβέρνηση επικαλέστηκε τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια ως λόγους που την οδήγησαν να ανακαλέσει την άδεια προσγείωσης της πτήσης του Τσαβούσογλου. Διευκρίνισε πως η απειλή του Τσαβούσογλου μερικές ώρες νωρίτερα για πολιτικές και οικονομικές κυρώσεις σε περίπτωση που ανακαλούνταν η άδεια να πραγματοποιήσει το ταξίδι, κατέστησαν αδύνατη την αναζήτηση μιας λογικής λύσης.
Μετά το ολλανδικό μπλόκο, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατευθύνθηκε στο Μετς της Γαλλίας, προκειμένου να μιλήσει σε δημόσια συγκέντρωση το μεσημέρι της Κυριακής.
Στο Ρότερνταμ, αντί του Τσαβούσογλου επιχείρησε να μεταβεί οδικώς η υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας, Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά, η οποία βρισκόταν στη Γερμανία για σειρά επαφών.
Εντούτοις και η υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας εμποδίστηκε από τις ολλανδικές Αρχές να περάσει τα σύνορα. Το CNN Turk μετέδωσε ότι η αυτοκινητοπομπή της Καγιά διατάχθηκε να επιστρέψει στη Γερμανία.
Το NOS μετέδωσε εικόνες όπου φαίνεται η Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά να βγαίνει από αυτοκίνητο μπροστά από το κτήριο του προξενείου και να εμποδίζεται από την αστυνομία όταν προσπαθεί να εισέλθει. Οι πληροφορίες ωστόσο ότι κρατείται από τις ολλανδικές Αρχές δεν επιβεβαιώθηκαν.
Η Τουρκάλα υπουργός οδηγήθηκε πίσω στη Γερμανία συνοδεία αστυνομίας, με την ολλανδική κυβέρνηση να χαρακτηρίζει τη στάση της «ανεύθυνη».










ΠΗΓΗ




















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις