Εμπιστευτικά σημειώματα διακινούνται στις πρεσβείες ξένων χωρών στην Αθήνα




Για σκηνές Αργεντινής στην Ελλάδα στο προσεχές διάστημα κάνουν λόγο εμπιστευτικά σημειώματα που διακινούνται στις πρεσβείες ξένων χωρών στην Αθήνα.
Το πρώτο σοκ για τις διπλωματικές υπηρεσίες ήταν η προσφυγή της Ελλάδας
στην Παγκόσμια Τράπεζα για δάνειο 3 δις ευρώ καθώς αυτή η κίνηση δεν έδενε με τα όσα υποστήριζε ο πρωθυπουργός για ανάπτυξη και πλεόνασμα το 2016. Ηρθαν όμως τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ να σημάνουν συναγερμό στους προσεκτικούς παρατηρητές που προετοιμάζονται πλέον για μια εκρηκτική κατάσταση στην Ελλάδα και με τα capital controls να παραμένουν αιώνια. Κάποιοι μάλιστα ετοιμάζονται για μεγάλης έκτασης ανθρωπιστική κρίση. Σοκαρισμένα και τα γερμανικά ΜΜΕ από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και τον Τσίπρα που είναι αλλού!
Χρειάστηκαν μόλις 35 λεπτά για να αποδεχθεί πόσο αβασάνιστα και χωρίς αιδώ η κυβέρνηση λέει ψέμματα ακόμη και για τα βασικά μεγέθη της οικονομίας. Αυτό που οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υποστηρίζουν και η πραγματικότητα τους διαψεύδει, ήρθε να επιβεβαιώσει η ΕΛΣΤΑΤ, 35 λεπτά αφότου ο Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο διατυμπάνιζε για μια ακόμη φορά την επιστροφή στην ανάπτυξη.

Οι επίσημες ανακοινώσεις δυναμιτίζουν τη διαπραγμάτευση και βάζουν όλα τα θέματα σε άλλη βάση, μειονεκτικότερη για την χώρα που ήδη κινδυνεύει να χάσει τις συντάξεις και όλα τα κεκτημένα των εργαζομένων στο βωμό της αδεξιότητας που συνεχίζει να δείχνει η κυβέρνηση.
Η επιβεβαίωση ότι η χώρα βρίσκεται σε ύφεση – οι πολίτες το γνωρίζουν καλά – ρίχνει νερό στον μύλο των δανειστών και ειδικά του ΔΝΤ.
Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε ότι το 4ο τρίμηνο του 2016 το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν μειώθηκε σε ποσοστό 1,2% σε σχέση με το 3ο τρίμηνο του προηγούμενου έτους και κατά 1,1% σε σχέση με το 4ο τρίμηνο του 2015.






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις