Η εμπλοκή της ΜΙΤ, οι «Γκρίζοι Λύκοι» και τα σχέδια της Τουρκίας για «ανεξάρτητο κράτος» στη Δυτική Θράκη

 


Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών έχει εμπλακεί στις έρευνες για τα όπλα που χθες βρέθηκαν στο τζαμί της Ξάνθης. Στοιχείο που δείχνει τη σοβαρότητα του περιστατικού, καθώς υπάρχουν υπόνοιες, ενδεχομένως
και στοιχεία, για ένοπλη δράση των «Γκρίζων Λύκων» με τις πλάτες του προξενείου της Κομοτηνής, σε μία περιοχή που οι Τούρκοι αμφισβητούν και θέλουν τη δημιουργία «ανεξάρτητου κράτους».
Τα δύο πιστόλια με σιγαστήρα και τα τριάντα φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων που βρέθηκαν κρυμμένα στον μιναρέ του τζαμιού στο χωριό Ηλιόπτερα του δήμου Τοπείρου θεωρείται από τις αρχές Ασφαλείας και από την ΕΥΠ πώς δεν επρόκειτο για απλά μία υπόθεση του κοινού ποινικού δικαίου, αλλά για ζήτημα «εθνικής ασφαλείας». Οι λόγοι που επέβαλαν ειδική διαχείριση είναι οι εξής:
Μία ημέρα πριν, δημοσιογράφος και πρώην διευθυντής της τουρκικής εφημερίδας «Ζαμάν», ο οποίος αυτοεξορίστηκε για να προστατευθεί από την μανία του καθεστώτος Ερντογάν, αφού τον θεωρεί «Γκιουλενιστή», ανάρτησε στο twitter μία είδηση που ήθελε τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, την ΜΙΤ, να επιδεικνύει αυξημένη δραστηριότητα στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα χωρίς ωστόσο, όπως έγραψε, να είναι σε θέση να δώσει περισσότερες πληροφορίες.
Τον Τούρκο δημοσιογράφο επιβεβαιώνουν τα γεγονότα όχι στην Ελλάδα, αλλά στη Γερμανία, αφού εμφανίζονται οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες να κάνουν «πάρτι» εντός της χώρας με στόχο να κατευθύνουν Τούρκους πολίτες εν” όψει του δημοψηφίσματος ή να αναζητήσουν πρόσωπα που συνδέονται με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, ορκισμένο «εχθρό» του Ερντογάν και να αναλάβουν δράση… σε βάρος τους.
Όταν όμως αυτά συμβαίνουν στη Γερμανία καταλαβαίνει κανείς τι γίνεται στην Ελλάδα. Ακόμη και οι ΜΚΟ που εμπλέκονται στη διαχείριση των μεταναστών παίρνουν γραμμή από τη ΜΙΤ και χρησιμοποιούνται πολλές φορές σε βάρος της εθνικής ασφάλειας μας. Η ΜΙΤ έχει μάλιστα αναπτύξει ιδιαίτερη δράση στη Δυτική Θράκη προκειμένου να αυξηθεί η προπαγάνδα υπέρ της Τουρκίας στη μουσουλμανική μειονότητα.
Εδώ έρχεται να προστεθεί ένας ακόμη λόγος για την σοβαρότητα του συμβάντος με τα όπλα στο τζαμί της Ξάνθης. Ο ιμάμης που είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία του τζαμιού μετέβη στον εισαγγελέα για την παροχή εξηγήσεων και κρίθηκε πώς αυτές δεν ήταν επαρκείς, με συνέπεια να συλληφθεί και να ανακριθεί για το περιστατικό.
Προέκυψε επίσης πώς είχε «στενούς δεσμούς» με τον Πρόξενο της Κομοτηνής. Είναι ο άνθρωπος «κλειδί» ή μάλλον για να γίνουμε πιο σαφείς, μέσα από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής περνούν όλες οι δράσεις που θέλει να αναπτύξει η Άγκυρα στη Δυτική Θράκη. Ο ρόλος του είναι εξαιρετικά ύποπτος και θα έπρεπε ήδη να έχει κλείσει, αλλά όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις επιτρέπουν δυστυχώς στην Τουρκία να ξεδιπλώνει τα ύπουλα σχέδια της.
Μην ξεχνάμε την πρόσφατη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου, ο οποίος εμφανίστηκε διατεθειμένος να ανοίξει την πόρτα στους οπαδούς του Ερντογάν να ξεδιπλώσουν εν” όψει δημοψηφίσματος την προπαγάνδα τους στη μουσουλμανική μειονότητα, αγνοώντας προφανώς πώς η μειονότητα δεν αποτελείται από Τούρκους αλλά Έλληνες πολίτες.
Το προξενείο Κομοτηνής στηρίζει το κόμμα DEB του Σαδίκ, το οποίο πολύ συχνά προβαίνει σε ανθελληνικές ενέργειες και διατηρεί αποδεδειγμένα σχέσεις (υπάρχουν φωτογραφίες) με τους «Γκρίζους Λύκους», επιδιώκοντας την ανεξαρτησία της Δυτικής Θράκης. Η Τουρκία και ο Ρ.Τ. Ερντογάν, όπως και στενοί τους συνεργάτες, έχουν μιλήσει για «σύνορα» που φθάνουν από την Κύπρο μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Αμφισβητούν δηλαδή την Κύπρο, τα νησιά του Αιγαίου και τη Δυτική Θράκη.
Παίζεται δηλαδή ένα υπόγειο και χρηματοδοτούμενο από την Άγκυρα παιχνίδι για την προώθηση του σχεδίου δημιουργίας ανεξάρτητου κράτους της Δυτικής Θράκης κατά μήκος του λεγόμενου «μουσουλμανικού τόξου». Ίσως, εκτιμάται, να δημιουργούνται διάφοροι πυρήνες και να έχουν αρχίσει να εξοπλίζονται προκειμένου να περάσει το σχέδιο σε μία δεύτερη φάση. Η ΕΥΠ και οι αρχές Ασφαλείας θα εξετάσουν και αυτό το ενδεχόμενο.
Μια άλλη επίσης πιθανότητα που αναδύεται από τον εντοπισμό των όπλων στο τζαμί της Ξάνθης είναι η υπόθαλψη στα μειονοτικά χωριά «πυρήνων» τζιχαντιστών οι οποίοι είτε μπορούν να δράσουν ως «μοναχικοί λύκοι» εντός της Ελλάδας είτε να προωθηθούν με τα όπλα στην Ευρώπη, κάνοντας εκεί τα χτυπήματα τους. Έχει αποδειχθεί πώς τζιχαντιστές χρησιμοποιούν ως πέρασμα την Ελλάδα και ειδικά ως προκάλυμμα τους μετανάστες. Πολλοί μετανάστες μετά από μερικούς μήνες ή και ημέρες στα hot spot χάνονται… 







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις