Γιατί το στέλεχος της Novartis απείλησε να αυτοκτονήσει στο Hilton

Γιατί το στέλεχος της Novartis απείλησε να αυτοκτονήσει στο Hilton


Ως πρόσωπο κομβικό που εμπλέκεται στο σκάνδαλο της Novartis θεωρούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τον 44χρονο χημικό
που ανήμερα της πρωτοχρονιάς, βγήκε στο μπαλκόνι του Galaxy και απειλούσε να πέσει από το 13ο όροφο του ξενοδοχείου Hilton στο κενό. Οι πληροφορίες λένε - αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ για το συγκεκριμένο σκάνδαλο - ότι το συγκεκριμένο στέλεχος βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο καθώς το όνομα του υπήρχε στη λίστα με τα πρόσωπα που σκόπευαν να προσεγγίσουν οι Αμερικανοί, προκειμένου να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει για τον «καυτό» φάκελο Novartis. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές ο χημικός από τη Θεσσαλονίκη έχει βρεθεί σε αδιέξοδο καθώς γνωρίζει πως αν μπει στη διαδικασία να ανοίξει το στόμα του θα βρεθεί αντιμέτωπος με την εταιρεία στην οποία εργάζεται και θα υπάρξουν επιπτώσεις όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για τη σύζυγο του η οποία λένε όσοι γνωρίζουν εργάζεται στην ίδια φαρμακευτική.

Ο ίδιος άλλωστε όταν μετά την πράξη του προσήχθη και οδηγήθηκε στο Α.Τ Συντάγματος, «έσπασε» και είπε με δάκρυα στα μάτια, στους αστυνομικούς ότι «δεν θα φορτώσουν σε εμένα όλα τα κακά της εταιρείας» όπως επίσης και ότι του «την έχουν στημένη» και φοβάται για τη ζωή του αναφερόμενος προφανώς στο σκάνδαλο της εταιρείας Novartis.


Η απόπειρα 

Όλα ξεκίνησαν λίγα λεπτά μετά τις 5 το απόγευμα της 1ης Ιανουαρίου όταν θαμώνες του μπαρ Galaxy είδαν τον 44χρονο να βγαίνει έξω στο μπαλκόνι και να φωνάζει ότι θέλει να δώσει τέλος στη ζωή του απειλώντας να πέσει από τον  13ο ορόφο. Στην Αστυνομία σήμανε συναγερμός και μέσα σε λίγα λεπτά στο κεντρικό ξενοδοχείο έφθασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και της Πυροσβεστικής όπως και ένας ειδικά εκπαιδευμένος διαπραγματευτής. Ο έμπειρος αξιωματικός μετά από διαπραγματεύσεις που κράτησαν μια ώρα, κατάφερε να πείσει τον άντρα να μην πραγματοποιήσει την απειλή του.

Η υπόθεση με την απόπειρα αυτοκτονίας του χημικού, που επιχείρησε να βουτήξει στο κενό φοβούμενος, όπως o ίδιος ισχυρίστηκε στην Αστυνομία, ότι του την έχουν στημένη, εξελίσσεται σε θρίλερ, καθώς ο 44χρονος είναι υψηλόβαθμο στέλεχος φαρμακευτικής και μάλιστα τελευταία είχε πάρει μεταγραφή στα κεντρικά της εταιρείας στη Βασιλεία της Ελβετίας. Ο χημικός από τη Θεσσαλονίκη πήρε  μεταγραφή από πολυεθνική πετρελαιοειδών στη Novartis και ήταν υπεύθυνος για ένα φάρμακο για το διαβήτη το οποίο όπως λένε αυτοί που γνωρίζουν πήγαινε πολύ καλά.

Έτσι, ζούσε τους τελευταίους μήνες στη Βασιλεία με τη σύζυγο του η οποία είχε φέρει πρόσφατα στον κόσμο ένα κοριτσάκι και σύμφωνα με έγκυρες πηγές εργάζεται στην ίδια εταιρεία. Πληροφορίες αναφέρουν στο protothema.gr ότι τον τελευταίο καιρό ο 44χρονος χημικός έδειχνε αλλαγμένος. Ίσως λένε κάποιοι  είχαν θεωρήσει πως ήταν το «βαθύ λαρύγγι» στην έρευνα που έχουν ξεκινήσει οι αμερικανικές αρχές και ειδικότερα το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI για τη συγκέντρωση στοιχείων αναφορικά με τη συγκεκριμένη πολυεθνική  που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Μια υπόθεση η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη καθώς δύο από τα στελέχη μαζί με τον δικηγόρο τους κ. Παύλο Σαράκη μετέβησαν τις ημέρες των Χριστουγέννων στην Ουασινγκτον προκειμένου να δώσουν στους Αμερικανούς στοιχεία όλα όσα γνωρίζουν. Τα δύο αυτά πρόσωπα έχουν μπει σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων και οι ελάχιστοι που γνωρίζουν λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη υπόθεση η οποία σε ότι έχει να κάνει με οποιαδήποτε διαρροή είναι απόλυτα «στεγανοποιημένη» λένε ότι οι αποκαλύψεις και στη χώρα μας θα πάρουν μορφή χιονοστιβάδας.







ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις