Ατελείωτες "γκάφες" και "λάθη" των Δυτικών σε ό,τι σχετίζεται με την ISIS


 
Στην Ιταλία αντί να συλλάβουν τον τρομοκράτη τον απελαύνουν για να μπορεί να κινηθεί ελεύθερα. Στη Γερμανία αντί να συλλάβουν τον τρομοκράτη τον απελευθέρωσαν γιατί δεν είχαν ενοχοποιητικά στοιχεία. Οι Αμερικανοί όλο ξεχνιούνται και ρίχνουν όπλα στην ISIS ...κι όποτε πάνε να τους βομβαρδίσουν σκοτώνουν τελικά Σύριους ή Ιρακινούς.

Όλα αυτά που μας τα εμφανίζουν ως δήθεν γκάφες... είναι γιατί δεν μπορούν να παραδεχτούν ότι πίσω από όλα τα εγκλήματα που διέπραξαν εναντίον αθώων αμάχων οι «αυθόρμητοι» τρομοκράτες... ήταν συμβόλαια θανάτου με εντολείς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.
Δάκρυα είχαν μόνο για τους περιούσιους του περιοδικού Charlie Hebdo που είχαν προκαλέσει τους Μουσουλμάνους με την δήθεν σάτιρα... Για όλους τους άλλους απλούς ανθρώπους που πέθαναν χωρίς να έχουν κάνει το παραμικρό σε κανέναν... δεν έκλαψε κανείς. Οι επικυρίαρχοι στέλνουν και ανταλλάσσουν «μηνύματα» εκβιασμού γραμμένα με το δικό μας αίμα...


Στην απέλαση ενός Τυνήσιου που σχεδίαζε τρομοκρατικές επιθέσεις στην επικράτειά της προχώρησε σήμερα η Ιταλία, όπως έκανε γνωστό σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της Ρώμης.
«Στα μέσα Νοεμβρίου είχε λάβει οδηγίες για να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ιταλία, παρόμοιες με εκείνες που έλαβαν χώρα στην Γαλλία και στο Βέλγιο, σε αντίποινα για τις ιταλικές επιχειρήσεις στην Λιβύη», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών.
Προς το παρόν πάντως δεν προκύπτει πως ο απελαθείς είχε επαφές με τον Άνις Άμρι, τον τρομοκράτη που πραγματοποίησε την επίθεση στο Βερολίνο και τον σκότωσαν δύο ιταλοί αστυνομικοί κοντά στο Μιλάνο στις 23 Δεκεμβρίου.
Στο μεταξύ, η ιταλική αστυνομία προχώρησε στην κατάσχεση κινητών τηλεφώνων, στην πόλη Απρίλια, η οποία απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από την ιταλική πρωτεύουσα. Σύμφωνα με τον Τύπο, φέρονται να ανήκουν σε άτομα που άμεσα και έμμεσα ήταν σε επαφή με τον Άμρι.
Οι εισαγγελείς της Ρώμης έχουν τη βάσιμη υποψία ότι ο τρομοκράτης ήθελε να προσπαθήσει να φτάσει μέχρι την πόλη Λατίνα, 70 χιλιόμετρα νότια της Ρώμης, για να φιλοξενηθεί από άτομα που είχε γνωρίσει κατά την κράτησή του στις ιταλικές φυλακές, από το 2011 μέχρι το 2015.

«Δεν μπορώ να αναφερθώ σε αναλυτικές πληροφορίες, για προφανείς λόγους. Αλλά είμαι σε θέση να σας πω ότι οι έρευνες σχετικά με τον 'Αμρι μπορούν σίγουρα να χαρακτηρισθούν σημαντικές», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι.
Πηγή: newsbeast.gr


Δέκα μέρες μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο του Βερολίνου πολλά ερωτήματα παραμένουν ανοικτά, αφού ούτε η ανακοίνωση της γερμανικής εισαγγελίας φώτισε την υπόθεση.
Οπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Εισαγγελίας, τελικά δεν εκδόθηκε ένταλμα συλλήψεως κατά του υπόπτου για συνέργεια 40χρονου Τυνήσιου, επειδή είχε βρεθεί ο αριθμός τηλεφώνου του στο κινητό του Ανις Αμρι. Ο φερόμενος ως συνεργός αφέθηκε ελεύθερος, δεδομένου ότι δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία μετά τις σχετικές έρευνες στην κατοικία του στο Βερολίνο. Σημειώνεται ότι η εκπρόσωπος Τύπου της ομοσπονδιακής Εισαγγελίας δεν δέχτηκε ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους. Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι προστίθεται ένα ακόμα λάθος στην σωρεία των λαθών και παραλείψεων των γερμανικών αρχών.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται οτι οι έρευνες για τον δράστη της αιματηρής επίθεσης στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου είχαν διακοπεί την περασμένη άνοιξη, αν και από την παρακολούθησή του είχε προκύψει ότι έψαχνε όπλα και είχε σχεδιάσει ληστείες για την εξεύρεση χρημάτων για την αγορά τους. Συγκεκριμένα ο Αμρι είχε ζητήσει ήδη το 2015 από κάποιον πληροφοριοδότη των μυστικών υπηρεσιών, κάτι το οποίο φυσικά δεν γνώριζε, βοήθεια για την προμήθεια όπλου. Ούτε όμως αυτή η πληροφορία είχε κινητοποιήσει τις αρχές. Φαίνεται πως παρασύρθηκαν από άλλες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες δεν ήταν φανατικός μουσουλμάνος, αφού δεν πήγαινε συστηματικά σε τζαμί και δεν νήστευε στο ραμαζάνι, ενώ έπαιρνε ο ίδιος αλλά και πουλούσε κοκαϊνη.
Επίσης ήταν γνωστό στις αρχές ότι ο Αμρι όχι μόνο πηγαινοερχόταν ελεύθερος μεταξύ διαφόρων πόλεων της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και του Βερολίνου, αλλά κατέθετε και αιτήματα για κοινωνική βοήθεια, τα οποία εγκρίνονταν, συναντούσε ακραίους ισλαμιστές και είχε επαφές ακόμα και με το Ισλαμικό Κράτος. Εντούτοις οι αρχές ολιγώρησαν και η ίδια η Εισαγγελία μάλιστα δεν θεώρησε ότι συντρέχει λόγος συνέχισης της παρακολούθησής του και ούτε φυσικά σύλληψής του.
Εκείνο το οποίο προκύπτει είναι μια εικόνα σύγχισης, έλλειψης συννενόησης και συντονισμού μεταξύ των διαφόρων εμπλεκομένων τοπικών, αλλά και των ομοσπονδιακών αρχών. Εάν η Αστυνομία είχε ενεργήσει προληπτικά και με την ίδια ταχύτητα όπως στην περίπτωση του Τυνήσιου που τελικά αφέθηκε ελεύθερος, η επίθεση δεν θα είχε γίνει.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γερμανικής Εισαγελίας πάντως έχει διαπιστωθεί πλέον ότι το όπλο με το οποίο πυροβόλησε ο Αμρι στο Μιλάνο είναι το ίδιο με εκείνο με το οποίο δολοφονήθηκε ο Πολωνός οδηγός του φορτηγού, αλλά το χρονικό σημείο θα προκύψει από τα αποτελέσματα της νεκροψίας, στα οποία και παρέπεμψε η εκπρόσωπος Τύπου. Από τις έρευνες διαπιστώθηκε επίσης ότι το φορτηγό σταμάτησε χάρη στο σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος και έτσι δεν προκλήθηκαν περισσότεροι θάνατοι στην πλατεία Μπράιτσάιντ.
Ο υπουργος Εσωτερικών της πόλης-κρατιδίου του Βερολίνου Αντρέας Γκάιζελ δεν πρόκειται πάντως να κάνει κανέναν σοφότερο για την πορεία των ερευνών, αλλά και τον τρόπο αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, αφού δεν προτίθεται να δώσει συνέντευξη Τύπου πριν συνεδράσει στις 9 Ιανουαρίου η Γερουσία, δηλαδή η κυβέρνηση του κρατιδίου του Βερολίνου. Και τούτο διότι ο συνασπισμός σοσιαλδημοκρατών, Αριστεράς και Πρασίνων δεν έχει κοινές θέσεις για το τι μέλλει γενέσθαι μετά την επίθεση. Ο σοσιαλδημοκράτης Δήμαρχος και κυβερνήτης του Βερολίνου Μίχαελ Μίλερ τάχθηκε ήδη ανοικτά υπέρ της παρακολούθησης κεντρικών σημείων της γερμανικής πρωτεύουσας με κάμερες, κάτι το οποίο όμως απορρίπτουν οι Πράσινοι και η Αριστερά.
Ετσι, εκτός από τα αλλαπάλληλα λάθη -και όπως διαπιστώνεται τον ερασιτεχνισμό- των αρχών, προστίθεται και η πολιτική διάσταση του θέματος, το οποίο βέβαια δεν περιορίζεται μόνο στην πρωτεύουσα, αλλά έχει ήδη γίνει πρόβλημα και σε ομοσπονδιακό επίπεδο και αναμένεται να απασχολήσει μετά τις γιορτές την γερμανική πολιτική σκηνή, ενώ είναι πολύ πιθανό το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα να κυριαρχήσει και στην προεκλογική περίοδο.
 
 
 
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις