Η προπαγάνδα κατά του εορτασμού της πρωτοχρονιάς στην Τουρκία και το αιματοκύλισμα στο κλαμπ Ρέϊνα

 


Με τις έρευνες για την σύλληψη του παρανοϊκού μακελάρη στο νυκτερινό κέντρο Reina να συνεχίζονται, το ερώτημα που απασχολεί τώρα τους διεθνείς αναλυτές είναι εάν
πρόκειται για μια πράξη εκδίκησης της ISIS για την πολιορκία της πόλης αλ-Μπαμ στη βόρεια Συρία ή εάν πρόκειται για το αποτέλεσμα ενός γενικότερου κλίματος προπαγάνδας στην Τουρκία φανατικού ισλαμισμού (που αναπτύσσεται στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ)  ή και τα δύο.
Για τον ύποπτο δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία πλην της φωτογραφίας που έδωσαν οι τουρκικές αρχές στη δημοσιότητα λέγοντας πως αυτή τραβήχτηκε από κάμερα ασφαλείας κατά τη είσοδο του υπόπτου στην Τουρκία ενώ επιπρόσθετα αναφέρεται πως προέρχεται από το Ανατολικό Τουρκεστάν ή το Αφγανιστάν ή την Τσετσενία.
Η ISIS ακόμη δε έχει προχωρήσει στην ανάληψη ευθύνης για την μαζική αυτή δολοφονία, αλλά αυτό και πάλι μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα αφού μπορεί να το κάνει τις επόμενες ώρες.
Σημασία έχει πως το ιδεολογικό υπόβαθρο για την πράξη αυτή, άσχετα από πού μπορεί να προέρχεται προϋπήρχε στην Τουρκία.
Όπως αναφέρει ο βρετανικός Τύπος η πρωτοχρονιά και ο εορτασμός της είχε «δαιμονοποιηθεί» αρκούντος τις προηγούμενες ημέρες στην Τουρκία από διάφορους φανατικούς κύκλους ισλαμιστών συγγενής ιδεολογίας με το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ.
Οι συντηρητικές και φιλοκυβερνητικες εφημερίδες Akit και Milli Gazete είχαν κυκλοφορήσει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με πρωτοσέλιδα στα οποία καλούσαν τους μουσουλμάνους να μη γιορτάσουν την αλλαγή του χρόνου!
«Αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση: μην γιορτάσετε» έγραφε το πρωτοσέλιδο της Milli Gazete.
Ανάλογες ήταν και οι απειλές από φανατικούς ισλαμιστές στην Τουρκία που ζητούσαν να μην γιορτάσουν οι μουσουλμάνοι τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.
Παράλληλα στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης είχε αναρτηθεί πανό τις τελευταίες μέρες που έδειχνε έναν μουσουλμάνο να ρίχνει γροθιά στον Άγιο Βασίλη.Σε άλλα βίντεο Τούρκοι εθνικιστές προπαγανδίζουν κατά των Χριστουγέννων

ην ίδια ώρα σε πολιτικούς κύκλους της Τουρκίας ακούγονται κριτικές για την στάση της κυβέρνησης, αφήνοντας αιχμές για αδιαφορία στα μηνύματα που υπήρχαν για το ενδεχόμενο χτυπήματος χωρίς να ερευνηθούν.
Το ίδιο το υπουργείο Θρησκευτικών της Τουρκιάς είχε ανακοινώσει πως ο εορτασμός της πρωτοχρονιάς είναι «παράνομος και δεν συνιστά μέρος της τουρκικής παράδοσης».
Έτσι το αιματοκύλισμα στο κλαμπ Reina ήταν αναμφισβήτητα ένα κτύπημα,από  τους φανατικούς ισλαμιστές εντός και εκτός Τουρκίας ακριβώς στην «καρδιά» των "αλλοτριωμένων" από τη δυτική παράδοση Τούρκων και άλλων μουσουλμάνων.
Ένα κτύπημα στην καρδιά της τουρκικής ελίτ με προεκτάσεις σε όλα τα στρώματα της τουρκικής κοινωνίας, με μια και μόνη προειδοποίηση:
Μην τολμήσετε να γιορτάσετε ξανά την «μισητή πρωτοχρονιά» στην Τουρκία. Πρόκειται για ένα  δρόμο στον οποίο η Τουρκία ολισθαίνει ταχύτατα κι φυσικά το ερώτημα είναι ποιος τελικά όπλισε το χέρι του μακελάρη.









ΠΗΓΗ

















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις