Ερντογάν δίνει μαζικά τουρκική υπηκοότητα σε "μετανάστες"

SOS: Ο Ερντογάν δίνει μαζικά τουρκική υπηκοότητα σε μετανάστες - Ποιοι οι μεγάλοι κίνδυνοι


Ωστόσο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ίσως είναι η πρώτη φορά που το παραδέχεται, ανακοινώνοντας πως θα προχωρήσει εκ νέου σε νέες εκδόσεις τουρκικής υπηκοότητας για τους μετανάστες.
Στόχος σε πρώτο πλάνο είναι
η σωστή εκμετάλλευση του "χρήσιμου ανθρωπίνου δυναμικού", καθώς πολλοί από τους Σύριους ή τους Ιρακινούς ήταν στις χώρες τους επιστήμονες με πλούσια μόρφωση.
"Το υπουργείο Εσωτερικών ασχολείται με αυτό το θέμα και στο πλαίσιο αυτού ένα μέρος εξ αυτών (των Σύρων και των Ιρακινών) θα λάβουν την υπηκοότητά μας, αφού γίνουν όλες οι απαραίτητες έρευνες. Διότι μεταξύ αυτών (των προσφύγων) βρίσκονται άνθρωποι με πολλά προσόντα, υπάρχουν μηχανικοί, δικηγόροι, γιατροί. Ας τους εκμεταλλευτούμε. Αντί να τους αφήσουμε να εργάζονται παράνομα δεξιά κι αριστερά, ας τους δώσουμε την ευκαιρία να εργαστούν ως πολίτες, ως παιδιά του έθνους μας".
Αν και ατύπως αυτό γίνεται εδώ και καιρό, ο "σουλτάνος" ανακοίνωσε χθες πως το εγχείρημα των μαζικών παραχωρήσεων ασύλου θα ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα, στοχεύοντας στην απορρόφηση πολλών χιλιάδων προσφύγων.
Ιρακινοί και Σύριοι με τουρκική υπηκοότητα; Ένα πολύ κακό νέο για Ελλάδα και Ευρώπη, οι οποίες πλέον δεν θα πρέπει να ανησυχούν απλά για την κατάρρευση της συμφωνίας για το προσφυγικό, αλλά και για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.







ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις