6 άλυτα μυστήρια που ίσως δεν έχετε ξανακούσει

 


Και σε ποιον δεν αρέσει ένα καλό μυστήριο; Πολλοί είναι εξοικειωμένοι με ζοφερές ιστορίες αγνώστων κατά συρροή δολοφόνων όπως ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης και ο Zodiac, ή με
παράξενα φαινόμενα.

Παρά την ολοένα αναπτυσσόμενη τεχνολογία, υπάρχουν και σήμερα άλυτα μυστήρια.

Δείτε μια σειρά από παράξενα και ανεξήγητα μυστήρια που καταγράφτηκαν σε όλη την Ιστορία.


Ποιος είναι αυτό το παράξενο κορίτσι στις παλιές φωτογραφίες από τη Σιβηρία;


Όταν οι εργαζόμενοι στο Περιφερειακό Μουσείο του Κρασνογιάρσκ στη Σιβηρία ξεκίνησαν την ψηφιοποίηση μιας σειράς φωτογραφιών που χρονολογούνται από τις αρχές του 1900, βρήκαν κάτι αναπάντεχο. Ένα συγκεκριμένο κοριτσάκι, πάντα το ίδιο, ήταν σε περίπου 20 φωτογραφίες και σε τέσσερα γυάλινα αρνητικά, τα οποία είχαν ληφθεί κάποια στιγμή μεταξύ του 1906 και του 1908.

Το RT και το Siberian Times αναφέρουν ότι το κοριτσάκι είναι πάντα ντυμένο στα λευκά. Στέκεται στην ίδια θέση με την ίδια έκφραση στο πρόσωπό του και πιάνει πάντα μια διακριτική θέση στις φωτογραφίες. Το φόρεμα και οι μπότες του αλλάζουν, αλλά η συμπεριφορά της είναι πάντα η ίδια. Επίσης, είναι μια τόσο μικροσκοπική φιγούρα που σε ορισμένες τις φωτογραφίες, μόνο μετά την ψηφιοποίηση φαίνεται.

Μερικοί υποθέτουν ότι μπορεί να έχει κάποια σχέση με τον φωτογράφο, αλλά κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει με το μυστηριώδες κορίτσι.


Ποιος ήταν ο Atlas Vampire;


Το 1932, το σώμα μιας 32χρονης πόρνης ονόματι Lilly Lindstrom βρέθηκε στο διαμέρισμά της στη Στοκχόλμη. Είχε χτυπηθεί μέχρι θανάτου και ήταν αποστραγγισμένη από αίμα. Δίπλα στο σώμα της βρέθηκε μια αιματοβαμμένη κουτάλα. Η αστυνομία πρότεινε ότι η κουτάλα είχε χρησιμοποιηθεί από τον δολοφόνο για να πιει το αίμα της. Ως αποτέλεσμα, ο άγνωστος δολοφόνος βαφτίστηκε "Atlas Vampire", από την περιοχή της πόλης που συνέβη.

Όταν βρέθηκε η Lilly, ήταν ήδη νεκρή για αρκετές ημέρες και ήταν σχεδόν στεγνή από αίμα. Φωτογραφίες της σκηνής του εγκλήματος και άλλα αποδεικτικά στοιχεία είναι σε έκθεση στο Μουσείο Αστυνομίας της Στοκχόλμης. Η αστυνομία εξέτασε πολλούς συνεργάτες και πελάτες της άτυχης γυναίκας, αλλά κανείς δεν κατηγορήθηκε ποτέ, καθιστώντας την δολοφονία της ένα περίεργο και ανατριχιαστικό, άλυτο μυστήριο.


Τι σήμαιναν τα κωδικοποιημένα μηνύματα του Ricky McCormick και ποιος τον σκότωσε;


Ο 41χρονος Ricky McCormick εξαφανίστηκε τον Ιούνιο του 1999 και όταν ανακαλύφθηκε το σώμα του σε ένα χωράφι στο Μισούρι των ΗΠΑ, ήταν σε προχωρημένο στάδιο αποσύνθεσης. Ενώ ήταν σαφές ότι είχε δολοφονηθεί -εν μέρει λόγω της θέσης του σώματός του και του εγκληματικού παρελθόντος του- δεν υπήρχε κανένα στοιχείο που να υποδηλώνει τον ακριβή τρόπο. Ακόμα πιο παράξενο ήταν το γεγονός ότι η αστυνομία βρήκε αρκετά κομμάτια χαρτιού στην τσέπη του.

Καλύπτονταν σε ό, τι φαινόταν να είναι ένα κωδικοποιημένο μήνυμα κάποιου είδους. Αλλά ήταν ένας κωδικός που έχει μείνει άναυδοι ακόμη και την Κρυπτανάλυση και Μονάδα Εκβιασμών Records (CRRU) του FBI. Χρόνια μετά βρέθηκε το σώμα του, η αστυνομία κυκλοφόρησε τις σημειώσεις και τους παρέδωσε στο πλήθος προέλευσης επίλυση προβλημάτων δυνατότητες του διαδικτύου. Αλλά σε αυτήν την ημέρα, παράξενο κωδικούς McCormick παραμένουν uncracked, και αυτό το μακάβριο άλυτο μυστήριο υπομένει.


Ποια ήταν τα Πράσινα Παιδιά του Woolpit;


Δυο άντρες κατέγραψαν την παράξενη εμφάνιση δύο ορφανών τον 12ο αιώνα στο Suffolk της Αγγλίας. Τα παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, εμφανίστηκε στο χωριό Woolpit. Ισχυρίστηκαν ότι μιλούσαν μια παράξενη γλώσσα, έτρωγαν μόνο ωμά φασόλια, φορούσαν παράξενα ρούχα και είχαν πράσινο δέρμα. Τα λεγόμενα Πράσινη Παιδιά τα ανέλαβε ο Sir Richard de Caine και σταδιακά έχασαν το πράσινο χρώμα τους και έμαθαν να μιλούν αγγλικά. Το αγόρι πέθανε από μια απροσδιόριστη ασθένεια, αλλά το κορίτσι είπε αργότερα στη νέα της οικογένεια ότι προέρχονταν από ένα υπόγειο βασίλειο που ονομάζεται Γη του Αγίου Μαρτίνου. Εκεί, πάντα επικρατούσε λυκόφως. Ισχυρίστηκε ότι οι δυο τους βοσκούσαν τα βοοειδή της οικογένειάς τους, όταν άκουσαν καμπάνες, αποπροσανατολίστηκαν και αργότερα ξύπνησαν στο Woolpit.

Τα γραπτά των δυο αντρών που αναφέρουν την ιστορία είναι οι κύριες πηγές της εν λόγω ιστορίας. Οι ίδιοι ισχυρίστηκαν ότι είχαν ακούσει την ιστορία από τον ίδιο τον Sir Richard. Η κοπέλα παντρεύτηκε κάποιον και ήταν -ίσως- γνωστή ως Agnes Barre. Η αξιοπιστία της ιστορίας είναι αβέβαιη και παραμένει ένα άλυτο μυστήριο. Διάφορες θεωρίες έχουν προταθεί για να εξηγηθεί η "περίεργη γλώσσα" και η χροιά τους. Κάποιοι λένε ότι τα Πράσινα Παιδιά ήταν απόγονοι εκδιωγμένων Φλαμανδών μεταναστών που σκοτώθηκαν στο Fornham το 1173. Τα ορφανά οδηγήθηκαν στο Woolpit από τις δυνατές καμπάνες της εκκλησίας. Καθώς περιπλανιόνταν, ο υποσιτισμός μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια σιδήρου, γνωστή ως χλώρωση, η οποία μπορεί να παρουσιάσει μια πρασινωπή χροιά.


Ποιο ήταν το μυστικό του Angelo Faticoni;

Ο Angelo Faticoni γεννήθηκε το 1859. Ως παιδί, ανακάλυψε ότι είχε ένα παράξενο χάρισμα: δε μπορούσε να βυθιστεί στο νερό. Αργότερα, ο Faticoni έδινε παραστάσεις σε freakshow και επιδείκνυε τις περίεργες ικανότητές του σε ακραίες καταστάσεις. Κανείς δεν κατάφερε να καταλάβει πώς μπορούσε να επιπλέει.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, εξέτασαν τις αξιώσεις του Faticoni, βάζοντάς τον σε μια δεξαμενή νερού και δένοντας του ένα βάρος. Άντεξε για 15 ώρες! Έδωσε αμέτρητες παραστάσεις στο κοινό, του έραψαν ένα σάκο με οβίδες και επέπλεε στον ποταμό Χάντσον, ενώ καθόταν σε μια καρέκλα με βαρίδια.

Ο Faticoni έγινε γνωστός ως ο Άνθρωπος Φελλός και ήταν γνωστός για την ικανότητά του να κοιμάται ενώ επέπλεε στο νερό. Πέθανε το 1931 και κανείς δεν κατάλαβα ποτέ αυτήν του τη μοναδική ικανότητα. Οι σύγχρονοι πνευματιστές πίστευαν ότι ήταν υπό την επήρεια μη-ανθρώπινων δυνάμεων, ενώ οι επιστήμονες του Χάρβαρντ πρότειναν ότι είχε ανώμαλα εσωτερικά όργανα. Τελικά, το μυστικό του Faticoni παρέμεινε ένα άλυτο μυστήριο, που πήρε μαζί του στον τάφο του.


Τι περιείχε το κουτί της Joanna Southcott;


Η Joanna Southcott γεννήθηκε το 1750 σε ένα μικρό χωριό στο Ντέβον της Αγγλίας. Από το 1792, ήταν πεπεισμένη ότι ήταν προικισμένη με υπερφυσικές δυνάμεις. Άρχισε να γράφει τις προφητείες της και να δηλώνει τον εαυτό της ως μια από τις γυναίκες της Αποκάλυψης. Όταν επισκέφθηκε το Λονδίνο, η Southcott πουλούσε "σφραγίδες του Κυρίου" που θα επέτρεπαν σε 144.000 άτομα την είσοδο στην αιώνια ζωή.

Πέθανε λίγο μετά αφότου ανήγγειλε ότι ήταν έγκυος από την την βιβλική μορφή Shiloh. Οι οπαδοί της αρνήθηκαν να θάψουν το σώμα της με την ελπίδα ότι θα ανασταινόταν. Κατά τη στιγμή του θανάτου της, η Southcott είχε περισσότερους από 100.000 υποστηρικτές στους οποίους άφησε ένα σφραγισμένο ξύλινο κουτί που περιείχε υποτίθεται μερικές προφητείες της.

Η ίδια άφησε οδηγίες ότι το μυστηριώδες κουτί έπρεπε να ανοιχτεί κάποια στιγμή που θα υπάρξει εθνική κρίση, αλλά το τι συνέβη με το κουτί είναι θολό. Το 1927, κάποιος Harry Price φέρεται να είχε το κουτί της Southcott, μέσα στο οποίο είχε βρει μερικά περίεργα κομμάτια χαρτιού, ένα λαχείο και ένα πιστόλι. Οι πιστοί της Southcott πίστευαν ότι το εν λόγω κουτί ήταν ψεύτικο και παρόλο που η Ημέρα της Κρίσης έχει παρέλθει (υποτίθεται ότι συνέβη το 2004), η Panacea Society (μια θρησκευτική ομάδα στο Μπέντφορντ της Αγγλίας) υποστηρίζει ότι το ξύλινο κουτί έχει ακόμη άλυτα μυστήρια
.







ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις