Ο Αφγανός δολοφόνος της 19χρονης στη Γερμανία είχε σπρώξει στο γκρεμό την φοιτήτρια στην Κέρκυρα;




Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως αναφορικά με την ταυτότητα του δράστη – Τα κοινά σημεία με την επίθεση που δέχθηκε φοιτήτρια στην Κέρκυρα από Αφγανό το 2013 με τη δολοφονία της άτυχης 19χρονης τον περασμένο Οκτώβριο
στο Freiburg της Γερμανίας Δεν έχουν περάσει δύο εβδομάδες από την είδηση της δολοφονίας της άτυχης Maria Ladenburger στην πόλη Freiburg της Γερμανίας που βρήκε τραγικό θάνατο στα χέρια νεαρού Αφγανού ο οποίος αφού τη βίασε, στη συνέχεια την έπνιξε και τελείωσε τη φρικιαστική του πράξη πετάγοντας το άψυχο σώμα της 19χρονης κοπέλας στον ποταμό Dreisa.
Η άτυχη Maria Ladenburger 
Σοκ: Ο Αφγανός δολοφόνος της 19χρονης στη Γερμανία είχε σπρώξει στο γκρεμό την φοιτήτρια στην Κέρκυρα; - Εικόνα 0
Σήμερα, ένα μήνα σχεδόν μετά το σοκαριστικό αυτό περισατικό που συνέβη στις 16 Οκτωβρίου, νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως αναφορικά με την ταυτότητα του δράστη.

Τρία χρόνια πριν στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Κέρκυρα μια επίθεση πρωτοφανούς αγριότητας είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη
. Ήταν Μάιος του 2013 όταν ένας -επίσης- νεαρός Αφγανός, όπως και στην περίπτωση της Γερμανίας, επιτέθηκε σε 20χρονη φοιτήτρια στην περιοχή Μουράγια της Κέρκυρας και τη χτύπησε για να της αρπάξει την τσάντα. Ο κακοποιός δεν δεν είχε ικανοποιηθεί από το γεγονός ότι κατάφερε να πάρει τα πολύτιμα αντικείμενα της κοπέλας αλλά είχε προβεί και σε μια αδιανόητη ενέργεια: Είχε ρίξει την κοπέλα στο κενό από ύψος οκτώ μέτρων! Ο αδίστακτος Αφγανός πέταξε κυριολεκτικά την κοπέλα στον γκρεμό στέλνοντάς την στο νοσοκομείο με βαριές σωματικές κακώσεις. Ο αλλοδαπός δράστης είχε συλληφθεί τότε δηλώνοντας πως είναι 17 ετών.
Στις δύο παραπάνω περιπτώσεις εντοπίζονται μερικά κοινά σημεία τα οποία αναλύουν τα γερμανικά ΜΜΕ. Και στα δύο αποτρόπαια περιστατικά ο κακοποιός επέδειξε απίστευτη αγριότητα και όπως φαίνεται σκοπός του ήταν να σκοτώσει -δυστυχώς τα κατάφερε τη μία φορά. Ο δράστης, γνωστός ως «Hussein K», συνελήφθη τόσο το 2013 όσο και τώρα, είναι Αφγανός και δηλώνει ανήλικος. Το γερμανικό περιοδικό «Stern» ταυτίζει τον δράστη του 2013 με αυτόν του 2016. Σύμφωνα με το περιοδικό ο Αφγανός που είχε επιτεθεί σε φοιτήτρια στην Κέρκυρα το 2013 καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια φτλακή. Αν είναι ο ίδιος άντρας με αυτόν που δολοφόνησε την άτυχη 19χρονη στη Γερμανία, παραμένει ακόμη ασαφές πώς κατάφερε να παραμείνει ελεύθερος αφού έχουν περάσει μόνο τρία χρόνια. Το «Stern» ισχυρίζεται πως ο Αφαγνός είπε ότι είναι 17 ετών, την ίδια ηλικία δηλαδή με αυτή που είχε δηλώσει στις ελληνικές αρχές τον Μάιο του 2013.
Ο Αφγανός «Hussein K»
Σοκ: Ο Αφγανός δολοφόνος της 19χρονης στη Γερμανία είχε σπρώξει στο γκρεμό την φοιτήτρια στην Κέρκυρα; - Εικόνα 1
«Κατά τη διάρκεια των ερευνών και με τη διαδικασία της ταυτοποίησης του DNA του δράστη η αρμόδια επιτροπή κατέθεσε σχετικό ερώτημα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες καθώς και στις ελληνικές αρχές, ωστόσο η απάντηση ήταν αρνητική. Ωστόσο είναι αμφίβολο εάν στη δίκη του δράστη στην Κέρκυρα πραγματοποιήθηκε εξέταση DNA» συνεχίζει το άρθρο καταλήγοντας στις δυσκολίες ταυτοποίησης των νεαρών προσφύγων, οι οποίοι κατά κανόνα δεν φέρουν μαζί τους προσωπικά έγγραφα όταν φτάνουν στην Ευρώπη.
Στο ίδιο θέμα αναφέρεται σε άρθρο της και η Süddeutsche Zeitung, η οποία επισημαίνει ότι η ταύτιση του νεαρού Αφγανού με τον δράστη της Κέρκυρας ενδέχεται να χρειαστεί μερικές εβδομάδες για να αποδειχτεί, εφόσον ισχύει. Και συνεχίζει: «Πολλά ερωτήματα παραμένουν ανοιχτά: η ελληνική δικαιοσύνη άφησε ελεύθερο τον δράστη νωρίτερα; Ακολούθησε απέλαση; Πάντα βέβαια με την προϋπόθεση ότι πρόκειται για τον ίδιο άνδρα».






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις