14χρονοι και ξένοι από κάθε γωνιά της γης στους συλληφθέντες στα Εξάρχεια

14χρονοι και ξένοι από κάθε γωνιά της γης στους συλληφθέντες στα Εξάρχεια 


Δύο παιδιά ηλικίας 15 και 14 ετών είναι μεταξύ των συλληφθέντων για τα χθεσινά επεισόδια στα Εξάρχεια με αφορμή την επέτειο των οκτώ χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα επεισόδια, ο ένας
εκ των οποίων μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο με έγκαυμα στο χέρι, ενώ έγιναν 23 συλλήψεις. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι δύο γυναίκες, 2 Σύριοι και 1 Αλγερινός. Οι 5 θα δικαστούν για πλημμέλημα και οι 18 για κακούργημα.


Στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Μπουμπουλίνας, κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβες μολότοφ, πέτρες και βεγγαλικά, ενώ έέκαψαν και κάδους σκουπιδιών, ενώ στην πλατεία Εξαρχείων ξήλωσαν μάρμαρα από πεζοδρόμια και εισόδους πολυκατοικιών και έστησαν οδοφράγματα με λάστιχα αυτοκινήτων και ζαρντινιέρες στην οδό Μπενάκη, όπου πυρπολήθηκε κι ένα αυτοκίνητο. 









"Η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνουν τη δέσμευσή τους ότι με την πολιτική αλλαγή στη χώρα, ο νόμος, η τάξη και η ασφάλεια των πολιτών θα αποκατασταθούν άμεσα", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ με αφορμή τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.
Η ανακοίνωση ακόμη αναφέρει: Έρμαιο στις διαθέσεις των γνωστών - αγνώστων έγινε, για άλλη μια φορά, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, το κέντρο της Αθήνας. Φαίνεται ότι για την κυβέρνηση, το υπουργείο Προστασίας αναφέρεται στο ιδιότυπο άβατο των Εξαρχείων, παρά στο σύνολο των πολιτών".


«Να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της», καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη 

Σε προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία και στη Θεσσαλονίκη, όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα seleo.gr. Οι πέντε προσαγωγές πραγματοποιήθηκαν μπροστά στην Ευαγγελίστρια, στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Εθνικής Αμύνης. 
Νωρίτερα, ομάδες αντιεξουσιαστών πέταγαν μολότοφ, πέτρες και ξύλα κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Μάλιστα, το seleo.gr μεταδίδει ότι αντιεξουσιαστές έβαλαν φωτιά και σε κτίριο του ΑΠΘ. 

«Οδομαχίες» και στο Βόλο 

Πεδίο μάχης θύμιζε το βράδυ της Τρίτης και το κέντρο του Βόλου. «Οδομαχίες» σημειώθηκαν στις κεντρικές οδούς Δημητριάδος και Ιάσωνος αλλά και την ευρύτερη περιοχή γύρω από το πανεπιστήμιο.  Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση κροτίδων κρότου - λάμψης, απέτρεψαν τους αντιεξουσιαστές από το να μπουν στο χώρο του πανεπιστημίου.  Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, οι αντιεξουσιαστές προξένησαν ζημιές σε δεκάδες καταστήματα αλλά και στο μέγαρο του ΟΤΕ στην οδό Ιωλκού. 

Πετροπόλεμος στο Ηράκλειο

Επεισόδια σημειώθηκαν και στο κέντρο του Ηρακλείου. Ομάδα νεαρών έριξε μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ στα Λιοντάρια και ακολούθησε πετροπόλεμος στη γύρω περιοχή και τα στενά του κέντρου, ενώ οι διαδηλωτές απωθηθήκαν από τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων προκλήθηκαν ζημιές σε καταστήματα, ενώ οι νεαροί πέταξαν μπογιές και έγραψαν συνθήματα στην είσοδο και τους τοίχους του Δικαστικού Μεγάρου.








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις