Προσπαθούν να αποτρέψουν την είσοδο του Τραμπ στον Λευκό Οίκο

ΕΚΤΑΚΤΟ! Προσπαθούν να αποτρέψουν την είσοδο του Τραμπ στον Λευκό Οίκο 

 

Η ανεξάρτητη υποψήφια για τον Λευκό Οίκο, οικολόγος Τζιλ Στάιν,

υπέβαλε και επίσημα αίτημα για την ανακαταμέτρηση των ψήφων στις προεδρικές εκλογές στην αμερικανική Πολιτεία του
Ουισκόνσιν!
Μάλιστα υποστήριξε πως αυτή η διαδικασία θα αρχίσει «την επόμενη εβδομάδα», με το κόμμα της να καλύπτει τα έξοδα για την διαδικασία επανακαταμέτρησης, εν ολίγοις η Νέα Τάξη.
Η Τζιλ Στάιν σκοπεύει επίσης να ζητήσει ανακαταμέτρηση των ψήφων στις Πολιτείες της Πενσιλβάνιας και του Μίσιγκαν, όπου κέρδισε οριακά ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ, την 8η Νοεμβρίου.
Είναι ηλίου φαεινότερου πως το όλον εγχείρημα έχει σκοπό να φέρει εμπόδια ή έστω αμφιβολίες στην ανάληψη της Προεδρίας από τον εκλεκτό της δεξιόστροφης Παλαιάς Τάξης, Ντόναλντ Τραμπ.
Συνεργάτες της Στάιν εξηγούν ότι ο στόχος της πρωτοβουλίας είναι δήθεν να «χυθεί φως» στο γεγονός ότι «το αμερικανικό εκλογικό σύστημα είναι ελάχιστα αξιόπιστο».
Ωστόσο, οι πιθανότητες οι ανακαταμετρήσεις αυτές να ανατρέψουν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών θεωρούνται ελάχιστες.
Η Κλίντον έχασε στο Ουισκόνσιν (10 εκλέκτορες) με διαφορά 27.000 ψήφων και στην Πενσιλβάνια (20 εκλέκτορες) με διαφορά 60.000 ψήφων. Στο Μίσιγκαν (16 εκλέκτορες) η διαφορά ήταν μόλις 10.704 ψήφοι, σύμφωνα με τα--όχι ακόμη τελικά--αποτελέσματα.
Ερωτηθείσα από το τηλεοπτικό δίκτυο CNN εάν προσπαθεί να ακυρώσει τη νίκη του Τραμπ, η Στάιν απάντησε «κατηγορηματικά όχι», διαβεβαιώνοντας ότι δεν υποστηρίζει την Κλίντον. Η πρώην υποψήφια των Πρασίνων έλαβε περίπου το 1% των ψήφων σε εθνική κλίμακα.

Γιατί λοιπόν θέλει τόσο πολύ την επανακαταμέτρηση;





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις