ΕΘΝΙΚΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΑ...«Η επιστροφή του επαίτη Έλληνα»


BILD3 
 
 
«Η επιστροφή του επαίτη Έλληνα» είναι ο προσβλητικός τίτλος της γερμανικής εφημερίδας Bild για τον Αλέξη Τσίπρα λίγες ώρες πριν τη συνάντησή του με την γερμανίδα καγκελάριο.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της
λαικής κατανάλωσης εφημερίδας, μετά το πρόβλημα του Πούτιν, ο επόμενος που θα «χτυπήσει» την πόρτα της γερμανίδας καγκελαρίου την Παρασκευή, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, είναι ο έλληνας πρωθυπουργός. «Ο στόχος του: Ένα κούρεμα χρέους για τη χρεοκοπημένη χώρα του. Για τη Μέρκελ το αίτημα είναι άκαιρο!»
Σύμφωνα με την εφημερίδα, «η καγκελάριος και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα απορρίψουν το αίτημα, όχι μόνο γιατί θα χαθούν γερμανικά κεφάλαια, αλλά και επειδή δέχονται πιέσεις, καθώς το ΔΝΤ, μετά από έναν χρόνο, δεν συμμετέχει στο τρίτο πακέτο διάσωσης». Σύμφωνα πάντα με τη γερμανική εφημερίδα, ο λόγος που ο Αλέξης Τσίπρας επανέρχεται στο θέμα, είναι επειδή δέχεται πολιτικές πιέσεις. «Πολίτες και συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στον νόμο για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, ενώ οι φήμες για εκλογές τον επόμενο χρόνο επανέρχονται στην επιφάνεια» σημειώνεται στο δημοσίευμα.






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις