Θέμα «τσάμηδων» έθεσε η Αλβανία παρά τις δηλώσεις Α.Τσίπρα περί σχέσεων ειρήνης και καλής γειτονίας- Η κυβέρνηση τα δίνει όλα…

meta14-620x413-620x380 


Ο Αλβανός Πρόεδρος της Βουλής Ιλίρ Μέτα, μόλις γύρισε στην χώρα του  απάντησε σε εκείνους που αποκάλεσαν την επίσκεψη του  «αρνητική»,  απαντώντας στα αναγραφόμενα στον τύπο της χώρας του ως  «παραπληροφόρηση και εικασίες», και τονίζοντας ότι
η επίσκεψή του στην Ελλάδα υπήρξε «θετική», αναφέρει το αλβανικό κανάλι top channel.«Η  αντιπροσωπεία και εγώ ως πρόεδρος κάναμε  την καλύτερη δουλειά για το συμφέρον της εξωτερικής πολιτικής της Αλβανίας», δήλωσε ο Μέτα.
Σημείωσε δε  ότι η επίσκεψη  του στην Ελλάδα ήρθε σε μια στιγμή που δεν υπάρχει  θετική  ατμόσφαιρα. Ο  Μέτα διέψευσε ότι η στάση που εκφράστηκε  από τον ίδιο κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, έρχεται   σε αντίθεση με εκείνη του υπουργού Εξωτερικών, (ο οποίος είχε δηλώσει  ότι έχει τεθεί  επίσημα  θέμα Τσάμηδων στην ελληνική κυβέρνηση) .

«Αυτό ήταν κερδοσκοπία, αλλά η δήλωσή μου σχετικά με το θέμα ήρθε μετά από ερώτηση Ελληνίδας δημοσιογράφου και ήμουν πολύ σαφής «έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις για το τσάμικο ζήτημα με την Ελλάδα », δήλωσε ο Μέτα.
 «Είπα ότι οι  δύο χώρες θα πρέπει με ωριμότητα και ηρεμία, για να μην  δημιουργηθούν  νέες πληγές να αντιμετωπίσουν  το θέμα αυτό. Όχι μόνο αυτό, αλλά τόνισα  ότι το θέμα των Τσάμηδων ευρίσκεται στην χειρότερη φάση μεταξύ Αλβανίας και στην Ελλάδα και ως εκ τούτου απαιτείται ένα κλίμα όπου ο καθένας πρέπει να εργαστεί με εποικοδομητικό τρόπο «, συνέχισε  ο Μέτα.
Υπογράμμισε ότι ασχολήθηκε με το θέμα του δικαίου του πολέμου και κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης. «Το εμπόλεμο μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας  εξακολουθεί να ισχύει , προειδοποιώντας ότι οι μελλοντικές κυβερνήσεις στην Ελλάδα θα μπορούσαν να μην είναι τόσο  ικανές  όσο η  σημερινή (του ΣΥΡΙΖΑ )για την επίλυση διμερών προβλημάτων. !!!
«Η σημερινή ελληνική  κυβέρνηση έχει  τη βούληση και την υποστήριξη στις προσπάθειες  της Αλβανίας για ένταξη στην ΕΕ. Ως εκ τούτου, οι σχέσεις με τις γειτονικές χώρες πρέπει να υλοποιούνται  με περισσότερο ευθύνη «, δήλωσε ο Μέτα.

Αυτό που διαγράφεται στον ορίζοντα είναι ότι η νυν ελληνική κυβέρνηση χωρίς να υποχωρήσουν  ούτε χιλοστό οι Αλβανοί από τις προκλητικές αξιώσεις τους , είναι έτοιμη να παραχωρήσει τα πάντα σε μια προσπάθεια να «κλείσει» ένα εθνικό θέμα  υποσχόμενη σχεδόν τα πάντα. Το γιατί θα πρέπει να το αναρωτηθούν  όλοι οι Έλληνες πολίτες






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις