Κράτος εν κράτει στο κέντρο της Αθήνας

Κράτος εν κράτει στο κέντρο της Αθήνας


Συνεχώς επιδεινούμενα είναι τα πράγματα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, με ολόκληρες συνοικίες να έχουν παραδοθεί στο έγκλημα και τις συμμορίες. Σε πολλές περιοχές του κέντρου τίθεται μία
ιδιότυπη απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες, υπό το φόβο των συμμοριών που λυμαίνονται την πόλη.
Η παραδοχή αυτή έγινε σήμερα μάλιστα από τον ίδιο το Δήμαρχο της πρωτεύουσας, Γιώργο Καμίνη, μιλώντας για μία πόλη που έχει παραδοθεί πλήρως στο έγκλημα και την αναρχία, με την Πολιτεία να δείχνει πως έχει εγκαταλείψει οριστικά την περιοχή στη μοίρα της. Οι λήψεις ημίμετρων και προσωρινών δράσεων από τη δημοτική αρχή δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν επαρκώς το πρόβλημα, που έγκειται κυρίως στην ασυλία που απολαμβάνουν πολλά ταραχοποιά στοιχεία πέριξ του κέντρου. Ενδεικτικά είναι και τα αιματηρά επεισόδια που σημειώνονται όλο και συχνότερα πλέον μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και αναρχικών, οι οποίοι δε διστάζουν να προβούν ακόμη και σε πλιάτσικα των λιγοστών καταστημάτων που επιβιώνουν ακόμη στην περιοχή.
Οι εικόνες που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια στην περιοχή των Εξαρχείων είναι μία μικρογραφία των πόλεων της Νέας Τάξης, οι οποίες ουσιαστικά θα αποτελούν και τα μεγάλα γκέτο της νέας εποχής.





ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις