Εκλογές ή επιστροφή στα πέτρινα χρόνια; - Το δίλημμα του ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές ή επιστροφή στα πέτρινα χρόνια; - Το δίλημμα του ΣΥΡΙΖΑ


Στο θέμα του εκλογικού νόμου και της απλής αναλογικής, η οποία θα δυσκόλευε ακόμα περισσότερο την διακυβέρνηση της χώρας, η κυβέρνηση οδηγείται σε πολιτική ήττα, η οποία επαναφέρει στο προσκήνιο τα σενάρια
πρόωρων εκλογών.
Σε αυτήν προστίθεται το περιβάλλον οικονομικής ασφυξίας και υπέρογκων φόρων που συνοδεύεται από την αύξηση της κοινωνικής δυσαρέσκειας.
Μετά και την δήλωση της Χρυσής Αυγής ότι θα αποχωρήσει κατά την ψηφοφορία για την απλή αναλογική, το σχέδιο της κυβέρνησης για την εξασφάλιση 200 ψήφων, ώστε να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές ναυάγησε οριστικά.
Η άρνηση δε του ΠΑΣΟΚ όπως και του Ποταμιού να ψηφίσουν την απλή αναλογική, στερεί τον ΣΥΡΙΖΑ από συμμαχίες στον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο.
Γι' αυτό ίσως και η προσέγγιση με την εξωκοινοβουλευτική κεντροαριστερά του Γιώργου Παπανδρέου και του Φώτη Κουβέλη.
Στην ουσία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μείνει με μοναδικούς συμμάχους τον Πάνο Καμμένο και τον Βασίλη Λεβέντη.
Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, βουλευτές και υπουργοί  του Αλέξη Τσίπρα αναφέρουν πως η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να χάσει σε περίπτωση εκλογών, ενώ ο χρόνος πιέζει.
Η δημοτικότητα του πρωθυπουργού μειώνεται λόγω μέτρων και η ψαλίδα υπέρ της ΝΔ αυξάνεται. Ο χρόνος κυλά σε βάρος της κυβέρνησης.
Με τις εκλογές, θεωρούν στην Κουμουνδούρου πως παραμένουν στο παιχνίδι, προτού επανέλθουν ενδεχόμενα στα πέτρινα χρόνια του 4%.






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις