Ό,τι δεν εισπράττεται, κατάσχεται

Ό,τι δεν εισπράττεται, κατάσχεται - Η πικρή δικαίωση του Λιακόπουλου


Μεγάλη αύξηση των εντολών κατάσχεσης σε βάρος οφειλετών του Δημοσίου καταγράφεται το 2016, καθώς η παγκόσμια κυβέρνηση θέλει να τα συγκεντρώσει όλα, μέσω των κρατών, σε ένα κέντρο εξουσία και να παραδώσει τα
πάντα στον Αντίχριστο, ο οποίος θα παρουσιαστεί στον κόσμο σαν ένας καθημερινός άνθρωπος με «ειδικές» δυνατότητες και «αγάπη» προς τον λαό.
Άλλωστε, η Ατζέντα 21 του Ο.Η.Ε. που έχει υπογραφεί από το 1992 στο Ρίο της Βραζιλίας αποσκοπεί μέσω των υπέρογκων φόρων να καταργήσει την ιδιωτική ιδιοκτησία, καθώς ήδη είναι ασύμφορη.
Έτσι, όλοι θα ζουν στο ενοίκιο ενδεχόμενα μάλιστα σε κοινόβια διαμερίσματα, γιατί όχι μαζί με μουσουλμάνους «μετανάστες.
Παράλληλα, «αρπάζονται» και χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς, οδηγώντας πολίτες στην φτώχεια, καθώς τα χρήματα τα βγάζει κανείς πρώτα για να ζήσει και κατά δεύτερο λόγο για να πληρώσει τα χρωστούμενα.
Μόνο στο τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου, οι εφορίες «άδειασαν» τους τραπεζικούς λογαριασμούς 428.465 οφειλετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, αν συνυπολογιστούν και οι κατασχέσεις του Μαΐου τότε συνολικά ξεπερνούν κατά πολύ τις 500.000. Μέσα σε περίπου 100 εργάσιμες μέρες, δηλαδή, οι κατασχέσεις λογαριασμών αυξήθηκαν κατά περίπου 100.000, έναντι των 333.776 που είχαν διαταχθεί την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
Τα στοιχεία της Διεύθυνσης Εισπράξεων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, τα οποία φέρνει στο φως το «business stories», δείχνουν ότι κατά μέσο όρο στο οκτάωρο της λειτουργίας τους κάθε εργάσιμη ημέρα οι εφορίες προχωρούν σε περίπου 4.300 κατασχέσεις.
Με βάση τα στοιχεία αυτά, κάθε μήνα γίνονται πάνω από 100.000 κατασχέσεις από τους τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών του Δημοσίου.
Ό,τι δεν εισπράττεται, κατάσχεται!
Επιπλέον, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», το υπουργείο Οικονομικών αυξάνει ακόμα περισσότερο τους ρυθμούς των κατασχέσεων: από 1.200 που ήταν το ανώτατο ημερήσιο όριο από τραπεζικές καταθέσεις οφειλετών για χρέη προς την Εφορία, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ζήτησε να αυξηθεί σε 1.800 κατασχέσεις ανά ημέρα (+50%). Το στοιχείο αυτό δείχνει ότι οι κατασχέσεις στοχεύουν και στα περίπου 3,5 εκατομμύρια των μικροοφειλετών, παρότι μόλις 17.000 χρωστούν συνολικά περίπου τα 65 από τα σχεδόν 90 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων χρεών προς την Εφορία. Εκτός από τις κατασχέσεις λογαριασμών που έκαναν οι εφορίες στους τέσσερις πρώτους μήνες του 2016:
– Εγιναν 8.706 πλειστηριασμοί
– Εκδόθηκαν άλλες 9.810 παραγγελίες κατάσχεσης
– Ανοιξαν 1.423 νέοι φάκελοι κατάσχεσης (3,5 φορές περισσότεροι από πέρυσι)
– Μπήκαν 1.701 υποθήκες σε ακίνητα (τετραπλάσιες από την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι)

Δυστυχώς δικαιώνεται, καθώς τις αποφάσεις τις παίρνουν τα τσιράκια που διατάσσουν κυβερνήσεις και όχι ο «κυρίαρχος λαός».






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις