H ΗΠΑ ζήτησαν από τη Ρωσία να σταματήσει την επίθεση στο Χαλέπι ο Άσαντ

alepo east news


Οι ΗΠΑ ζήτησαν  από τη Ρωσία να βοηθήσουν  να σταματήσει η προέλαση των στρατευμάτων του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Άσαντ εναντίον της συριακής αντιπολίτευσης  που ελέγχει την  πόλη του Χαλεπίου, ανέφερε το το Bloomberg , επικαλούμενο
πηγή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν ότι έχει  επιβληθεί   για  σχεδόν επτά εβδομάδες, η παραβίαση της  κατάπαυσης του πυρός, σημειώνει η εφημερίδα.
Στις 15 του Απριλίου ηγέτες των ομάδων της αντιπολίτευσης της Συρίας δήλωσαν σε δημοσιογράφους στη Γενεύη, όπου γίνονται οι  διαπραγματεύσεις μεταξύ της  αντιπροσωπείας της  κυβέρνησης και των  εκπροσώπων  των ομάδων της αντιπολίτευσης ότι  οι δυνάμεις του Ασάντ ξεκίνησαν  μια τεράστια επίθεση  από την  νότια  πλευρά του Χαλεπίου.
Στις 11 Απριλίου  το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε οτι δεν υπάρχει σχέδιο για έφοδο στην  πόλη του Χαλεπίου . Σύμφωνα με τις αρχές, οι τρομοκράτες σχεδιάζουν μια μεγάλης κλίμακας επίθεση για να κόψουν το δρόμο που συνδέει το Χαλέπι με τη Δαμασκό, και ως εκ τούτου όλες τις ενέργειες των συριακών στρατευμάτων και της  ρωσικής αεροπορίας έχουν στόχο την εμπόδιση και τη αποτυχία αυτών των σχεδίων.





ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις