Είναι η έκτρωση φόνος?

abortion11


Βλέποντας το παρακάτω βίντεο ένιωσα ανάμεικτα συναισθήματα. Υπάρχουν πολλές απόψεις για το πότε η ψυχή μπαίνει σε ένα σώμα (για όσους πιστεύουν στην ύπαρξη της ψυχής) ή για το πότε αρχίζει το έμβρυο να θεωρείται "επιστημονικά" ζωντανός οργανισμός. Προσωπικά πιστεύω
ότι και τα δυο συμβαίνουν τη στιγμή της σύλληψης.
Υπάρχουν πολλοί που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις εκτρώσεις με ένα σωρό επιχειρήματα όπως οικονομική ανέχεια, προβλήματα στο "ζευγάρι", μη ηθελημένη εγκυμοσύνη, κοινωνικός περίγυρος, ιατρικούς λόγους (ασθένειες, προβλήματα κατά την εγκυμοσύνη, πιθανότητα θανάτου της εγκύου ή και του μωρού) και άλλα πολλά.
Κάποια από αυτά είναι από μόνα τους ανάξια σχολιασμού (δεν ήθελα να κάνω παιδί, δεν νιώθω έτοιμη/ος, δεν έχω δουλειά, τι θα πουν οι συγγενείς και φίλοι κλπ.) Σε περιπτώσεις πραγματικών προβλημάτων (τα οποία θεωρώ είναι τα προβλήματα υγείας) δεν μπορώ να κρίνω αλλά θέτω κάποια ερωτήματα:
1) Αν ένα παιδί σε μια οικογένεια γεννηθεί με κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, οι γονείς του θα του κάνουν ευθανασία ή θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να το βοηθήσουν?
2) Αν μια μάνα βρεθεί σε μια υποθετική κατάσταση όπου της ζητηθεί να ζήσει εκείνη ή το παιδί της τι θα επιλέξει?
Σύμφωνα με έρευνες η Ελλάδα το είναι πρώτη (στην Ευρώπη) στις εκτρώσεις (περίπου 300.000 το χρόνο). Το 22% των γυναικών έχει κάνει τουλάχιστον μια φορά έκτρωση και από αυτές ένα 10% είναι εφηβικής ηλικίας! Αναρωτιέμαι, από όλες αυτές τις εκτρώσεις τι ποσοστό αναλογεί σε κάποιο επιστημονικά αποδεδειγμένο σοβαρό πρόβλημα υγείας?
Όπως και να έχει, ανεξάρτητα από τις επιστημονικές ή θεολογικές-φιλοσοφικές απόψεις του κάθε ατόμου, η δική μου άποψη είναι ότι η στέρηση της δοκιμασίας μιας ψυχής στον ψεύτικο αυτό κόσμο δεν είναι δικαίωμα κανενός. Μόνο ο Θεός γνωρίζει και μπορεί να αποφασίζει για κάτι τέτοιο. Δείτε το βίντεο και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.









ΠΗΓΗ













Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις