Η DARPA χακάρει το μυαλό....!!!!

prison50229


Η μυστική U.S. military research division DARPA έχει ανακοινώσει τα σχέδιά της για τη δημιουργία μιας συσκευής που επιταχύνει την εκμάθηση στον ανθρώπινο εγκέφαλο.
Λίγες λεπτομέρειες έχουν δοθεί για τη συγκεκριμένη "μη επεμβατική"συσκευή
της DARPA.
Το πρόγραμμα στοχευμένης κατάρτισης νευροπλαστικότητας (TNT) χρησιμοποιεί μια μέθοδο που ισχυρίζεται ότι είναι σε θέση να βελτιώνει τις γνωστικές δεξιότητες διεγείροντας τα περιφερικά νεύρα.
"Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι η διέγερση ορισμένων περιφερικών νεύρων, που επιτυγχάνεται εύκολα και ανώδυνα μέσω του δέρματος, μπορούν να ενεργοποιήσουν τις περιοχές του εγκεφάλου που εμπλέκονται με τη μάθηση. Αυτή η φυσική διαδικασία της συναπτικής πλαστικότητας, είναι ζωτικής σημασίας, αλλά υπάρχουν ακόμη πολλοί άγνωστοι φυσικοί μηχανισμοί ", δήλωσε ο διευθυντής του προγράμματος TNT ,Doug Weber.
Η DARPA-που σημαίνει Defense Advanced Research Projects έχει ήδη προγράμματα σε εξέλιξη, που περιλαμβάνουν το περιφερικό νευρικό σύστημα. Ελπίζει ότι η νέα εφαρμογή τελικά θα χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο φαρμάκων για τη θεραπεία ασθενειών, και στην επιτάχυνση επούλωσης τραυμάτων.
Σε αντίθεση με τα προηγούμενα προγράμματα, η TNT έχει ως στόχο να αποκαταστήσει τη χαμένη λειτουργία του εγκεφάλου,και να αυξήσει τις δυνατότητες πέρα ​​από τα φυσιολογικά επίπεδα.





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις