Απλά τα πράγματα: Το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, η Ρωσία στην Τουρκία


RUSSIA-TURKEY-1



Όλες οι πολιτικές δυνάμεις σιωπούν εμπρός στην παράδοση της διοίκησης του Αιγαίου στο ΝΑΤΟ, γεγονός που βάζει την Τουρκία για τα καλά στα παιχνίδι της ελληνικής θάλασσας, με τις «κοινές περιπολίες» που αρνιόταν επιτακτικά η κυβέρνηση να βρίσκουν πλέον το πλαίσιο διεξαγωγής τους.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN ο Σωτήρης Ρούσσος, αναπληρωτής
καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και ειδικός στα Θέματα Μέσης Ανατολής, σημείωσε πως η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στις επιχειρήσεις στο Αιγαίο γεννά πλήθος ερωτημάτων.
Απαντώντας στο ερώτημα για πιθανά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν, τονίζει: «Θα μας βάλει πάλι σε μια διαπραγμάτευση αν όχι με τους Τούρκους, με τους Νατοϊκούς, μέχρι που φτάνει η κυριαρχία η ελληνική και που ξεκινάει η τουρκική. Νομίζω ότι θα δημιουργηθούν περισσότερες τριβές, παρά θα βοηθήσει».
Και όχι μόνο αυτό, συμπληρώνουμε εμείς. Για μία ακόμα φορά η Ελλάδα, παράλληλα με τα δικά της συμφέροντα, αγνοεί εκείνα της Ρωσίας, καθώς, όπως σας έχουμε ενημερώσει, η ανάπτυξη πολεμικών πλοίων στο Αιγαίο έχει κυρίως ως στόχο τον ρωσικό στόλο, ο οποίος μέχρι ο σήμερα έπλεε με ασφάλεια από την Μαύρη Θάλασσα μέσω των Στενών και του Αιγαίου στην Ανατ. Μεσόγειο και την Συρία.
Ακόμα και έτσι όμως η «Αρκούδα» έχει κι άλλον τρόπο να στείλει στρατό στην Μέση Ανατολή.
Άλλωστε με πλοία αλλά και αεροπλάνα η Ρωσία δεν μπορεί να στείλει επαρκή αριθμό στρατευμάτων στην Συρία, μακριά από τα σύνορά της. Κάτι που μπορεί όμως να συμβεί οδικώς βάσει της τακτικής Human Wave Attack, από την Γεωργία την Αρμενία και μετά αναγκαστικά μέσω Τουρκίας.
Ειδικά αν Άγκυρα διατάξει εισβολή στην Συρία, οι ρωσικές δυνάμεις θα μπουκάρουν στην τουρκική επικράτεια, με βροχή πυραύλων να προηγείται.





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις