Βρετανικά «πλοία φαντάσματα» καθ “οδόν προς την Ιαπωνία για να φορτώσουν πλουτώνιο ικανό για 80 πυρηνικές κεφαλές




Δύο βρετανικά «πλοία φαντάσματα» σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες κινούνται προς την Ιαπωνία έχοντας αποστολή να συλλέξουν αρκετό πλουτώνιο για 80 πυρηνικές κεφαλές.
Πιστεύεται ότι κάθε πλοίο είναι εξοπλισμένο με ένα πυροβόλο 20mm και φρουρείται από 25 Βρετανούς καταδρομείς SAS. Τα εμπορικά πλοία ακολουθούνται και από ένα υποβρύχιο του βρετανικού
Βασιλικού Ναυτικού.

Τα πλοία Pacific Heron και το Pacific Egret επί του παρόντος ευρίσκονται καθ “οδόν προς την Ιαπωνία μετά τον απόπλου τους από την Αγγλία, τον Ιανουάριο. Τα εμπορικά σκάφη κινήθηκαν μέσω του ατλαντικού Ωκεανού, διήλθαν από την διώρυγα του Παναμά και εισήρθαν στον Ειρηνικό Ωκεανό, αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ .

Μόλις τα πλοία αυτά καταπλεύσουν στην Ιαπωνία, θα παραλάβουν 331 κιλά πλουτωνίου, που είναι αρκετό για να «οπλιστούν» 80 αμερικανικές πυρηνικές κεφαλές.

Ωστόσο ο τελικός προορισμός των εμπορικών πλοίων είναι η Νότια Καρολίνα στην οποία ως γνωστό υπάρχει μια τεράστια εγκατάσταση αποθήκευσης πυρηνικών των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων .

«Το φορτίο είναι ανεκτίμητο και μέρος ενός άκρως μυστικού εμπορίου σχάσιμων υλικών μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για αυτό το υλικό είναι μια πυρκαγιά ή μια επίθεση πυραύλων», δήλωσε ο πυρηνικός ειδικός John Large στην εφημερίδα Mail on-line.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η μετακίνηση αυτή αποτελεί πρόκληση λόγω της πιθανής δράσης τρομοκρατικής ομάδας ή ενός «κακοποιού» κράτους, οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν εντοπίσει τα πλοία αυτά .

Εξαιτίας αυτού του κινδύνου, τα σκάφη είναι εφοδιασμένα το κάθε ένα με ένα πυροβόλο 20mm, και φρουρούνται από 25 καταδρομείς, καθώς και ένα υποβρύχιο του βασιλικού Ναυτικού.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το πυρηνικό φορτίο των πλοίων , αλλά και όλα τα υπόλοιπα πραγματοποιούνται σύμφωνα με τη συνήθη διαδικασία, και δεν μπορώ να αποκαλύψει οποιεσδήποτε λεπτομέρειες για λειτουργικούς λόγους ασφαλείας», δήλωσε κυβερνητική πηγή στην Mail Online.

Η αποστολή και το πυρηνικό υλικό που μεταφέρουν τα πλοία στις ΗΠΑ, πιστοποιούν ότι βαδίσουμε σε ένα επικίνδυνο στενό «μονοπάτι» ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις.

Δε γνωρίζουμε ακριβώς στην πραγματικότητα πόσες πυρηνικές κεφαλές και πυραύλους κατέχουν ΗΠΑ και Ρωσία, αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μερικές μόνο φτάνουν για να καταστραφεί ο πλανήτης, ολοκληρωτικά .










ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις