Γελάμε ελεύθερα: Η Κύπρος που «βγαίνει» από τα μνημόνια πάει για νέο κούρεμα καταθέσεων ΠΑΝΩ από 8%

kourema-katatheseis 



Δεν πέρασαν ούτε 10 μέρες που τα ελληνικά κωλοκάναλα πανηγύριζαν ότι η Κύπρος τελειώνει με τα μνημόνια και τώρα με ενημέρωσε φίλος απο την Κύπρος ότι μέχρι το τέλος της επόμενες εβδομάδας ετοιμάζονται για νέο κούρεμα καταθέσεων, σε ύψος που θα ξεπεράσει το 8%…
Μην μας σώζετε άλλο ρε παιδιά…
ΥΓ Σιγά σιγά να ετοιμάζεστε και για τα δικά μας… Προσωπικά δεν
τους αφήνω ούτε σεντς… Θα τα πούμε για το θέμα πιο αργά σήμερα… 
Βρήκα ένα σχετικό δημοσίευμα απο την Κύπρο και σας το παραθέτω:
__________________________________________
Στην Ολομέλεια της Βουλής για έγκριση οδηγούνται την επόμενη Πέμπτη τα έξι νομοσχέδια για τη θέσπιση του νομοθετικού πλαισίου για την ανάκαμψη και εξυγίανση των τραπεζών (BRRD).
Η νέα οδηγία προβλέπει πως πριν από την επέμβαση οποιουδήποτε ταμείου ποσοστό τουλάχιστον 8% των υποχρεώσεων του υπό εξέταση ιδρύματος θα προέλθει από ίδια μέτρα διάσωσης,
Όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, Άγγελος Βότσης, η Επιτροπή ολοκλήρωσε τη συζήτηση των νομοσχεδίων, που αφορούν την εξυγίανση και ανάκαμψη τόσο τραπεζικών ιδρυμάτων όσο και των Κυπριακών Εταιρειών Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών (ΚΕΠΕΥ), αλλά και την προστασία των εγγυημένων καταθέσεων (κάτω των €100.000).
Ο κ. Βότσης είπε ότι υπήρξε «μεγάλη πίεση» στην Επιτροπή για την έγκριση των νομοσχεδίων αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε αποστείλει αιτιολογημένη γνώμη στην Κυπριακή Δημοκρατία για τη μεταφορά της οδηγίας στο εθνικό δίκαιο, ενώ το Υπουργείο Οικονομικών είχε υποβάλει αίτημα για έγκριση και των έξι νομοσχεδίων την ερχόμενη Πέμπτη.
Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών χαρακτήρισε ψίχουλα τα €120 εκατομμύρια που είχαν συγκεντρωθεί για το ταμείο εγγύησης καταθέσεων που συστάθηκε για τα τραπεζικά ιδρύματα και τάχθηκε κατά της έγκρισης νομοθεσίας που προνοεί απομείωση καταθέσεων.
«Δεν μπορεί ο καταθέτης να επωμίζεται τις ευθύνες τραπεζιτών και πολιτικών. Δεν θα νομιμοποιήσουμε μια τέτοια αδικία» είπε.





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις