Θέλετε να μάθετε γιατί υπάρχουν υποβαθμισμένες περιοχές;

Keratsini_Prosfigika_Main



Στον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο, ύστερα από μερικές ημέρες συγκρούσεων των Γερμανικών δυνάμεων με τις αντίστοιχες Ρωσικές δυνάμεις, οι Γερμανοί κατάφεραν να αιχμαλωτίσουν Ρώσους χωριάτες. Ενημέρωσαν σχετικά τον Χίτλερ για το γεγονός αυτό. Παρέμεινε σιωπηλός για μερικά λεπτά και ύστερα είπε «Να τους δώσετε υλικά και ό,τι χρειαστούν να
χτίσουν σπίτια. Θα τους χρησιμοποιήσουμε σε δικές μας εργασίες για τον πόλεμο. Θέλω να έχουν όμως δικά τους σπίτια να μένουν και οτιδήποτε άλλο χρειαστούν.» …»Μόνο…» «Τα υλικά που θα τους δώσετε να μην είναι μεγάλης αξίας για να μπορέσω να τα βομβαρδίσω όταν δεν θα τους χρειαζόμαστε πια».
Αυτή η μικρή ιστορία μας δείχνει με τον πλέον απεχθή τρόπο, για ποιο λόγο κρατούν οι ηγέτες ακόμα και σε καιρό Ειρήνης υποβαθμισμένες περιοχές. Κάθε υποβαθμισμένη περιοχή είναι υποψήφια να δεχθεί το ποιοτικό βάρος εν καιρό Ειρήνης και τον βομβαρδισμό εν καιρό πολέμου.
Keratsini_Prosfigika_630
Ενα δείγμα από τα προσφυγικά στην περιοχή του Κερατσινίου
Κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου πολέμου στην προσπάθειά τους οι Βρετανοί να πλήξουν την κατεχόμενη από τους Γερμανούς Αθήνα βομβάρδισαν τον Πειραιά! Ο κατοχικός τότε πρωθυπουργός της ελλάδας Ιωάννης Ράλλης διαμαρτυρήθηκε έντονα γράφοντας τα κάτωθι: «Αεροπορική επιδρομή πρωτοφανούς αγριότητος έλαβε χώραν την μεσημβρίαν της σήμερον εις την γείτονα. Δεν πρόκειται περί πολεμικής επιχειρήσεως, αλλά περί τρομοκρατικής επιθέσεως εναντίον του ελληνικού λαού του Πειραιώς, πεσόντος θύμα της βαρβάρου αυτής ενεργείας. Δεν εβομβαρδίσθησαν στόχοι στρατιωτικοί, αλλ’ αυτή η καρδιά της πόλεως του Πειραιώς. Καθ’ εκατοντάδας θρηνούμεν τα θύματα της εξάλλου αυτής πράξεως των επιδρομέων. Εκκλησίαι, και ο καθεδρικός ναός, δημόσια και κοινωφελή ιδρύματα, ιδιωτικαί κατοικίαι και γραφεία εβλήθησαν μετά λύσσης και ασφαλώς εκ προμελέτης… Ρηγνύω κραυγήν διαμαρτυρίας ενώπιον της Ανθρωπότητος δια το επιτελεσθέν πρωτάκουστον ανοσιούργημα, το οποίον δεν είναι δυνατόν να αφεθή αστιγμάτιστον όταν σημάνη η ώρα της δικαιοσύνης». Όμως δεν ελήφθησαν τα λεγόμενά του υπόψιν καθότι όπως προαναφέ ραμε ήταν κατοχικός πρωθυπουργός ενώ η νόμιμη κυβέρνηση ήταν του Τσουδερού (Κάϊρο). Για πολλά χρόνια ένα από τα ερώτηματα που υπήρχαν ήταν αν επρόκειτο για αγγλικά ή αμερικάνικα αεροπλάνα. Η ανέλκυση από την θάλασσα όμως ενός αεροπλάνου που έριξαν οι Γερμανοί κατά την διάρκεια του πρώτου βομβαρδισμού καθώς και η τυχαία ανακάλυψη βόμβας απέδειξαν περίτρανα ότι επρόκειτο για καθαρά αμερικάνικο βομβαρδισμό που επραγματοποιήθηκε από Ιπτάμενα Φρούρια.
Οταν κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο οι Γερμανοί ηττημένοι έφυγαν από την Αθήνα την βομβάρδισαν, βομβαρδίζοντας για μια ακόμα φορά τα Δυτικά και Νότια Προάστια και όχι τα Βόρεια. Αυτό δεν έγινε τυχαία. Τα Δυτικά προάστια είναι η άτυπη δηλωμένη υποβαθμισμένη περιοχή των Αθηνών. Κάθε χώρα στην πρωτεύουσά της δηλώνει την περιοχή που μπορεί να δεχθεί βομβαρδισμό σε περίπτωση πολέμου. Αυτό συμβαίνει για να μην προσβάλλονται στο σύνολό τους οι πρωτεύουσες και έχουμε ολοκληρωτική καταστροφή μιας και ως γνωστών συνήθως οι πρωτεύουσες συγκεντρώνουν τους ηγέτες και την πολιτιστική κληρονομιά ενός λαού.Εδώ φαίνεται καθαρά ο βομβαρδισμός στο Λιμάνι του Πειραιά
Εδώ φαίνεται καθαρά ο βομβαρδισμός στο Λιμάνι του Πειραιά
Οταν οι Γερμανοί βομβάρδισαν το Λονδίνο, ΔΕΝ το βομβάρδισαν όλο αλλά ΜΟΝΟ τα Ανατολικά προάστια. Φυσικά και πάλι δεν έγινε τυχαία κάτι τέτοιο. Ως γνωστόν στο Λονδίνο είναι και τα ανάκτορα της Βασιλείας της Βρετανίας οπότε οι Βρετανοί, άτυπα είχαν δηλώσει ως περιοχή βομβαρδισμών την περιοχή του Ανατολικού Λονδίνου. Γιατί είχαν δηλώσει το Ανατολικό Λονδίνο, μα γιατί το κρατούσαν υποβαθμισμένο μιας κι εκεί τοποθετούνταν όλοι οι μετανάστες!
Διαβάζουμε σχετικά με το Ανατολικό Λονδίνο: «Ως αποτέλεσμα, το Ανατολικό Λονδίνο έγινε συνώνυμο με τη φτώχεια, την αθλιότητα, την εγκληματικότητα και τις επιδημίες.[5]… Επιπλέον, διαδοχικά κύματα οικονομικών μεταναστών και προσφύγων κατέφυγαν στο Ανατολικό Λονδίνο, αρχής γενόμενης με τους Ουγενότους οι οποίοι δημιούργησαν τη δική τους κοινότητα στο Σπίταλφιλντζ τον 17ο αιώνα.[6] Θα τους ακολουθήσουν Ιρλανδοί σκαφτιάδες και υφαντές,[7] Ασκεναζίτες Εβραίοι[8] και τον 20ό αιώνα Μπαγκλαντεσιανοί.[9]…Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το Ανατολικό Λονδίνο υπέστη το μένος των τρομοκρατικών βομβαρδισμών της Λουφτβάφε, με τις εκεί λιμενικές και σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις και βιομηχανίες, όσο και τις κατοικημένες περιοχές να αποτελούν συνεχή στόχο για τη Ναζιστική αεροπορία.»
Η κάθε χώρα δηλώνει τις περιοχές που μπορούν να βομβαρδιστούν ή και να πληγούν εν καιρό Ειρήνης, με το να τους παρέχει τα χαμηλότερα δυνατά κονδύλια για ανάπτυξη στα όρια να μην γίνει αντιληπτό το όλο σχέδιο. Ετσι οι εύπορες μάζες οδηγούνται «μοιραία» στα Βόρια προάστια στην περίπτωση των Αθηνών, και οι φτωχοί και συνήθως υπερπληθής οδηγούνται στα Δυτικά προάστια όπου και μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Με αυτό τον τρόπο περιορίζονται οι απώλειες των εχόντων.
Επίσημα, δηλώνονται Μόνον οι περιοχές που δεν μπορούν να βομβαρδιστούν και αυτό μπορεί να γίνει αν αποτελούν μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς δηλωμένα στην Unesco. Ενα εξ αυτών είναι και η Ακρόπολη. Αρα σε περίπτωση ορθόδοξου πολέμου δεν θα δείτε ποτέ κάποια εχθρική δύναμη να βομβαρδίζει την Ακρόπολη των Αθηνών. Με ανάλογο τρόπο μπορούν να επεκταθούν οι δηλωμένες περιοχές αρκεί να αποτελούν μνημεία. Με άλλα λόγια ένα σπίτι στο οποίο κατοίκησαν πρωθυπουργοί, αν δεν έχει αναπαλαιωθεί και δεν έχει χτιστεί κάποιο μοντέρνο στη θέση του μπορεί να δηλωθεί ως προστατευόμενο από την αρχαιολογική υπηρεσία. Αυτό περιορίζει τον ιδιοκτήτη αλλά τον προστατεύει ταυτόχρονα όσο φυσικά υπάρχει έλεγχος στις συγκρούσεις.
Unesco: Έγκλημα πολέμου ο βομβαρδισμός αρχαίου ναού στην Παλμύρα. Ο ναός αυτός άρχισε να χτίζεται το 17 μ.Χ. και είχε χαρακτηριστεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Αρα όπως δηλώνονται οι περιοχές που απαγορεύεται να πληγούν σε ορθόδοξο πόλεμο έτσι δηλώνονται και οι περιοχές που μπορούν να πληγούν!
Τώρα καταλαβαίνεται πως δεν είναι τυχαίο που σχεδόν όλοι οι διατελέσαντες πρωθυπουργοί της Ελλάδας κατοικούν στα Βόρεια προάστια τα οποία και αστυνομεύονται με ιδιαίτερες ισχυρές δυνάμεις.
Τώρα ίσως να μπορέσετε να καταλάβετε γιατί ενώ ένας δημότης από τα Βόρια προάστια και ένας δημότης από τα Δυτικά πληρώνουν τους ίδιους φόρους στην Ελληνική κυβέρνηση, έχουν υποτίθεται ίσα δικαιώματα δεν έχουν και την ίδια ανάπτυξη στις περιοχές που κατοικούν. Τώρα μπορείτε να καταλάβετε γιατί κάποιες περιοχές παραμένουν υποβαθμισμένες εν έτη 2016. Τώρα μπορείτε να καταλάβετε γιατί τοποθετούν εκεί τα σημεία συγκέντρωσης των λαθρομεταναστών.



σύ κατοικείς ακόμα σε υποβαθμισμένη περιοχή; Σκέψου λίγο τι σου ετοιμάζουν και θα καταλάβεις γιατί τόσα χρόνια παρέμεινε υποβαθμισμένη η περιοχή σου…





ΠΗΓΗ 

























Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις