Σε τουρκικά εργαστήρια το αφγανικό όπιο γίνεται ηρωίνη και διανέμεται Ευρώπη και Ρωσία

https://cdn.rt.com/files/2015.12/original/56790217c36188492d8b45bc.jpg


Οι ρωσικές αρχές αποκαλύπτουν ότι σε παράνομα ειδικά διαμορφωμένα εργαστήρια με εγκαταστάσεις τελευταίας τεχνολογίας στην Τουρκία επεξεργάζονται όπιο από το Αφγανιστάν και το μετατρέπουν σε «υψηλής ποιότητας ηρωίνη» για να διακινηθεί σε Ευρώπη και Ρωσία.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της FKSN, Viktor Ivanov, σε κοινή επιχείρηση Ρώσων και Αφγανών εντοπίστηκαν 600 κιλά οπίου, στην πόλη Doshi της επαρχίας Baglan του
Αφγανιστάν, τα οποία εντοπίστηκαν σε αφγανικό φορτηγό το οποίο ταξίδευε με προορισμό την Τουρκία μέσω Ιράν.
«Το φορτίο ακολούθησε την διαδρομή Badakhshan-Doshi-Bamiyan-Herat και στην συνέχεια από το Ιράν έφθασε στην Τουρκία, όπου το όπιο υπέστη επεξεργασία σε καλά εξοπλισμένα εργαστήρια για να μετατραπεί σε υψηλής ποιότητας ηρωίνη και στην συνέχεια εστάλη σε Ευρώπη και Ρωσία» δήλωσε ο Ivanov.
Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, το εμπόριο ναρκωτικών έδωσε την δυνατότητα στο Ισλαμικό Κράτος να τετραπλασιάσει τις δυνάμεις του από το 2014.
«Η αύξηση των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους ανταποκρίνεται στην ετήσια αύξηση του εμπορίου ναρκωτικών στη Μέση Ανατολή, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται από τον αυξανόμενο αριθμό των κατασχέσεων ηρωίνης στην περιοχή».





isis turkey




 ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις