Εντολή για εθνικές εκλογές τον Ιανουάριο του 2016!

Interview of Greece's Prime Minister Alexis Tsipras, at the state broadcaster ERT, in Agia Paraskevi, Athens, on December 7, 2015 / Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στα στούντιο της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή, Αθήνα, στις 7 Δεκεμβρίου, 2015



Μια έντονη φημολογία για προκήρυξη εθνικών εκλογών εντός του Ιανουαρίου του 2016 διακινείται τις τελευταίες ώρες.
Σύμφωνα με αυτή ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί την απουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ θα επικεντρώσει την προεκλογική του ρητορική στην εκδίωξη του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα.
Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται αποφασισμένος να τα
σπάσει εντελώς με τους δανειστές και να οδηγήσει την χώρα στη δραχμή εάν καταφέρει να κερδίσει τις εκλογές και να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του βρίσκονται σε δεινή θέση καθώς το ένα χαστούκι διαδέχεται το άλλο.
Το διπλωματικό επεισόδιο με την Τσεχία είναι χαρακτηριστικό με τους τσέχους να μας θεωρούν εντελώς αναξιόπιστους-ένα κράτος σούργελο.
Και δεν έχουν άδικο. Η Ελλάδα έχει παραδοθεί στις συμμορίες των ντόπιων βαρόνων ενώ η Δικαιοσύνη είναι πιο διάτρητη από ελβετικό τυρί.
Στο σκοτεινό παρακρατικό και ομιχλώδες κλίμα έχονται να προστεθούν και οι νέες απαιτήσεις των δανειστών οι οποίοι ενημέρωσαν την κυβέρνηση- σύμφωνα με την Καθημερινή-ότι έχουν εντοπίσει δημοσιονομικό κενό για το 2016 της τάξης του 0,5% του ΑΕΠ ή περίπου 850-900 εκατ. ευρώ.
«Τρύπα», η οποία θα πρέπει να καλυφθεί με νέα μέτρα, ώστε να διασφαλιστεί η επίτευξη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% του ΑΕΠ.
Επί της ουσίας, οι δανειστές θεωρούν ότι αν δεν προστεθούν νέα μέτρα στον προϋπολογισμό (που θα μπορούσαν να περιληφθούν στο επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα), τότε η Ελλάδα θα παρουσιάσει μηδενικό πρωτογενές αποτέλεσμα το 2016 και θα επιβαρύνει τις προοπτικές για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ το 2018.
Μιλάμε για μια μέγγενη η οποία δεν πρόκειται να σταματήσει να σφίγγει στο λαιμό της κυβέρνησης όσο ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να προχωρήσει σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις και επιμένει να προχωρά σε παράλληλο κλεφτοπόλεμο με τους δανειστές περνώντας από τα παράθυρα αυξήσεις στους μισθούς της ελίτ των δημοσίων υπαλλήλων-κηφήνων του κομματικού πελατειακού κράτους.
Για την πρόθεση του πρωθυπουργού να προχωρήσει στην προκήρυξη εκλογών εντός του Ιανουαρίου του 2016 έχει ενημερωθεί ήδη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος είναι σύμφωνος!




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις