Αυτό είναι το νέο φονικό ναρκωτικό που κυκλοφορεί και προκαλεί ανησυχία στους άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών

Αυτό είναι το νέο φονικό ναρκωτικό που κυκλοφορεί και προκαλεί ανησυχία στους άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών

Ένα νέο ναρκωτικό που κάνει τους τελευταίους μήνες θραύση στα στέκια των ναρκομανών, φαίνεται ότι έκανε την εμφάνιση του, στην… πιάτσα της Πάτρας, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών.
Πρόκειται για την φαιντανύλη, ένα συνθετικό οπιοειδές το οποίο χρησιμοποιείται από τους γιατρούς ως αναλγητικό κατά τη διάρκεια της αναισθησίας και που
έχει 100 φορές που αναλγητική δράση από την μορφίνη.

Εκείνο το στοιχείο που την κάνει ανάρπαστο στα στέκια των ναρκομανώνείναι ότι στην αγορά βρίσκεται σε τιμή 15 με 20 φορές πιο φθηνή από αυτή που κυμαίνεται το γραμμάριο της ηρωίνης, ενώ ταυτόχρονα έχει μεγαλύτερη χρονική αναλγητική δράση από ότι έχει η «λευκή» σκόνη.

Παράλληλα, ως ουσία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, καθώς μπορεί να προκαλέσει ακόμα και ανακοπή της καρδιάς, η χορήγηση της γίνεται και επισκληρίδια, ενώ για την χρήση της κυκλοφορούν και διαδερμικά αυτοκόλλητα.

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι χρησιμοποιείται για αντιμετώπιση του πόνου σε καρκινοπαθείς. Αν το ναρκωτικό αυτό μπει τελικά για τα καλά στα στέκια των ναρκομανών της Πάτρας, τότε είναι σίγουρο ότι θα κυριαρχήσει στην διακίνηση ουσιών ανάμεσα στους εμπόρους ναρκωτικών και των χρηστών, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους τοξικομανείς.



ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις