ΣΙΣΑ:Η "ΚΟΚΑΙΝΗ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ"

Spice: Τα φθηνά συνθετικά ναρκωτικά...θερίζουν νέους στην Ελλάδα

 Λέγεται sisa... ή και όχι! Εξάλλου υπάρχουν εκατοντάδες... ποικιλίες από αυτά! Τα φθηνά συνθετικά ναρκωτικά κάνουν θραύση στην Ελλάδα της κρίσης και θερίζουν νέους! Όπως δείχνει η Ευρωπαϊκή Έκθεση για τα Ναρκωτικά 2015, τα συνθετικά ναρκωτικά είναι πολύ φθηνά και σε μια χώρα χωρίς λεφτά αλλά με υψηλά ποσοστά απογοήτευσης, έχουν
τεράστια απήχηση.
Η Έκθεση δείχνει πως 101 νέες δραστικές ουσίες, συνθετικές και πάμφθηνες έχουν κατακλύσει την ελληνική αγορά. Πρόκειται, κυρίως, για συνθετικά κανναβινοειδή που πωλούνται νόμιμα -spice- αλλά και συνθετικές καθινόνες.

Μια δόση αυτών των ναρκωτικών κοστίζει 3 ευρώ, ενώ μια δόση ηρωίνης πχ κοστίζει 30 ευρώ.

Οι ουσίες αυτές, επιπλέον, είναι εύκολα προσβάσιμες, διακινούνται μέσω ίντερνετ και τελευταία μέσω των μεγάλων μηχανών αναζήτησης μπορεί ο καθένας να να βρει sites από όπου μπορείς να τις αγοράσει, όπως εξηγούν οι ειδικοί.

Η τάση για συνθετικές ουσίες είναι πολύ επικίνδυνη, καθώς οι επιστήμονες γνωρίζουν ελάχιστα γι' αυτές και τις παρενέργειες τους.

Ένα επιπλέον πρόβλημα είναι ότι πρόκειται για ιδιαίτερα εξαρτητικά ναρκωτικά. Ενώ οι ηλικίες των χρηστών τους όλο και μικραίνουν.

Τα συνθετικά ναρκωτικά είναι ουσίες που μιμούνται τις επιδράσεις της κάνναβης και πωλούνται σε σακουλάκια, αλλά και νόμιμα ακόμα και στα περίπτερα, ως άλατα μπάνιου, και αρωματικά. Παρότι στη συσκευασία αναγράφεται ότι δεν προορίζονται για ανθρώπινη χρήση, αυτοί που τα αγοράζουν ξέρουν γιατί τα αγοράζουν, τονίζουν οι ειδικοί.

Πάντως, η κάνναβη εξακολουθεί να είναι από τις πιο διαδεδομένες ουσίες χρήσης και στη χώρα μας. Όμως τα τελευταία χρόνια η κάνναβη, που εντοπίζεται και στην Ελλάδα, είναι πάρα πολύ δραστική και δεν έχει καμία σχέση με αυτή που διακινούνταν πριν από μια 10ετία.
Το Sisa με... ελληνική υπογραφή

Το Sisa πάντως, ένα ελληνικής επινόησης ναρκωτικό που χορηγείται με ενδοφλέβια σύριγγα ή εισπνέεται μέσα από γυάλινες πίπες καλά κρατεί. Η μενθαφεταμίνη αυτή, στην οποία έχουν εντοπιστεί μέχρι και υγρά μπαταρίας, παραμένει ένα πολύ φθηνό ναρκωτικό που εξακολουθεί να προτιμάται από τους χρήστες. Οι ίδιοι λένε οτι είναι 10 φορές πιο δραστικό από την ηρωίνη, οι οποίοι το χρησιμοποιούν όταν δεν βρίσκουν ηρωίνη, παρότι μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί στη χώρα μας, τουλάχιστον 12 θάνατοι από αυτό, εξηγούν οι ειδικοί.



ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις