10 βήματα προς μία τυραννία.........

 
 
 
Η Naomi Wolf έχει βάσιμους λόγους για να μιλήσει για την ISIS. Στο βιβλίο της του 2007, "Το τέλος της Αμερικής", η Wolf σκιαγραφεί τα 10 βήματα που απαιτούνται για μια φασιστική ομάδα (ή κυβέρνηση) να καταστρέψει το δημοκρατικό χαρακτήρα ενός έθνους- κράτους και να ανατρέψει τις κοινωνικές και πολιτικές ελευθερίες που εφαρμόζοντο  προηγουμένως από τους πολίτες της.
  
1. Επικαλούνται έναν τρομακτικό εσωτερικό και εξωτερικό εχθρό.
2. Δημιουργούν μυστικές φυλακές όπου λαμβάνουν χώρα βασανιστήρια.
3. Αναπτύσουν μια δολοφονική κάστα ή μία αραστρατιωτική δύναμη που δεν λογοδοτεί στους πολίτες.
4. Εγκαθιστούν ένα σύστημα εσωτερικής παρακολούθησης.
5. Παρενοχλούν τους πολίτες.
6. Εφαρμόζουν την αυθαίρετη κράτηση και απελευθέρωση.
7. Βάζουν στόχο άτομα-κλειδιά.
8. Ελέγχουν τον Τύπο.
9. Μεταχειρίζονται όλους τους πολιτικούς αντιφρονούντες ως προδότες.
10. Καταργούν το κράτος δικαίου.

Ενώ το κοινό στο δυτικό κόσμο ονομάζει στα γρήγορα   όποιον αμφισβητεί την επίσημη ιστορία, ως «θεωρητικός της συνωμοσίας», το κοινό στη Μέση Ανατολή είναι συντριπτικά επιφυλακτικό σχετικά με την ISIS και το επιλεγόμενο "Τζιχάντ". Για παράδειγμα, στο Λίβανο και την Αίγυπτο, η ιδέα ότι η ISIS ήταν μια δημιουργία των ΗΠΑ ήταν τόσο διαδεδομένη (υψηλόβαθμα υπάλληλοι το ισχυρίζονται), που η Αμερικανική Πρεσβεία στη Βηρυτό χρειάστηκε να αρνηθεί τις φήμες.

Αφού βρήκε τον εαυτό της να δέχεται επίθεση από αμέτρητους δημοσιογράφους και παρατηρητές, η Wolf πρόσθεσε: 
"Όλοι αυτοί που μου επιτίθενται τώρα για «θεωρίες συνωμοσίας» δεν έχουν ιδέα για τι μιλούν   ...  αυτοί που πιστεύουν πως η κυρίαρχη αφήγηση πρέπει να είναι αληθής και οι κυρίαρχοι λόγοι πρέπει να είναι πραγματικοί, δεν έχουν εμπειρία για το πώς λειτουργεί αυτός ο κόσμος. "
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις