ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ – Κινέζοι Επιστήμονες προχώρησαν στην γενετική τροποποίηση ανθρώπινων εμβρύων!


Κινέζοι Επιστήμονες προχώρησαν στην γενετική τροποποίηση ανθρώπινων εμβρύων!
 



Οι φήμες της τροποποίησης βλαστικής σειράς αποδεικνύονται αληθινές… Οι επιστήμονες αποτρέπουν τις ηθικές ανησυχίες… Τους πιστεύουμε; Ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος με τα σχέδια της Ελίτ…
Σε μια παγκόσμια πρωτιά, οι Κινέζοι επιστήμονες αναφέρουν την επεξεργασία των γονιδιωμάτων των ανθρώπινων εμβρύων. Τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στο
διαδικτυακό περιοδικό «journal Protein & Cell» και επιβεβαιώνουν ευρέως το γεγονός ότι αυτά τα πειράματα είχαν διεξαχθεί, με αποτέλεσμα να πυροδοτήσουν μια συζήτηση για τις ηθικές προεκτάσεις των εργασιών αυτών.
Στο έγγραφο, οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον Junjie Huang, ερευνητή της γονίδιο-λειτουργίας στο Sun Yat-sen University στο Guangzhou, προσπάθησαν να αποτρέψουν αυτές τις ανησυχίες με τη χρήση των λέξεων «μη βιώσιμα» έμβρυα, η οποία δεν μπορεί να οδηγήσει σε μια ζωντανή γέννηση, που ελήφθησαν από τοπικές κλινικές γονιμότητας. Η ομάδα προσπάθησε να τροποποιήσει το γονίδιο που είναι υπεύθυνο για τη β-θαλασσαιμία, μια δυνητικά μοιραία διαταραχή του αίματος, χρησιμοποιώντας μια τεχνική γονιδιακής επεξεργασίας γνωστή ως CRISPR / Cas9. Οι ερευνητές λένε ότι τα αποτελέσματά τους αποκαλύπτουν σοβαρά εμπόδια για τη χρήση της μεθόδου σε ιατρικές εφαρμογές.
«Πιστεύω ότι αυτή είναι η πρώτη έκθεση της CRISPR / Cas9 θα εφαρμοστεί σε ανθρώπινα έμβρυα πριν από την εμφύτευση και ως εκ τούτου η μελέτη είναι ένα ορόσημο, καθώς και μια προειδοποιητική βολή» λέει ο George Daley, ένας βιολόγος βλαστικών κυττάρων στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ στη Βοστώνη. «Η μελέτη τους θα πρέπει να είναι μια αυστηρή προειδοποίηση προς κάθε επαγγελματία που πιστεύει ότι η τεχνολογία είναι έτοιμη για δοκιμές για την εξάλειψη των ασθενειών των γονιδίων».
Μερικοί λένε ότι η επεξεργασία του γονιδίου σε έμβρυα θα μπορούσε να έχει ένα λαμπρό μέλλον, γιατί θα μπορούσε να εξαλείψει καταστροφικές γενετικές ασθένειες πριν από τη γέννηση ενός μωρού. Άλλοι λένε ότι αυτό το έργο διασχίζει μια ηθική γραμμή: οι ερευνητές προειδοποίησαν στη «Φύση 2″ τον Μάρτη, ότι επειδή οι γενετικές αλλαγές σε έμβρυα, που είναι γνωστές ως βλαστική σειρά τροποποίησης, είναι κληρονομικές, θα μπορούσαν να είχαν απρόβλεπτες συνέπειες για τις μελλοντικές γενιές. Οι ερευνητές έχουν επίσης εκφράσει ανησυχίες ότι οποιαδήποτε τέτοια έρευνα σε ανθρώπινα έμβρυα θα μπορούσε να είναι μια ολισθηρή κλίση προς αναασφαλείς ή ανήθικες χρήσεις της τεχνικής.
Το έγγραφο από την ομάδα του Huang φαίνεται να αναθερμαίνει τη συζήτηση σχετικά με την επεξεργασία των ανθρωπίνων εμβρύων – και υπάρχουν αναφορές ότι και άλλες ομάδες στην Κίνα πειραματίζονται σε ανθρώπινα έμβρυα.



ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις