ΕΥΤΥΧΩΣ...ΑΘΩΩΘΗΚΕ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ...!!!



Ένοχος για νόθευση εγγράφου σε βαθμό πλημμελήματος, κρίθηκε ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Αθωώθηκε για την κατηγορία της απιστίας. Επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους, με 3ετη αναστολή. Του αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου
Αυτη ειναι η αποφαση του ειδικου δικαστηριου...που
ουσιαστικα αθωωνει τον πρωην υπουργο οικονομικων!!!
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας της έδρας κατά την αγόρευσή της, είχε προτείνει την καταδίκη του πρώην υπουργού, όπως κατηγορείται, δηλαδή για τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα της απόπειρας απιστίας σε βάρος του Δημοσίου και της νόθευσης εγγράφου, που με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου (Ν. 1608/50) μεταφράζονταν ακόμη και σε ποινή ισόβιας κάθειρξης.
Αυτο που αξιζει παρισσοτερο να σημειωθει ειναι οτι ο ιδιος ο υπουργος ειχε παραδεχθει οτι αλλοιωσε την λιστα Λαγκαρντ για να προστατευσει τους συγγενεις του καθως και την πολιτικη του καριερα!!!
Υστερα απο αυτη την ουσιαστικα παραδοχη ενοχης οι δικαστες μετετρεψαν το κακουργημα σε πλημμελημα με το το γνωστο αποτελεσμα. !!!
Δεν θελω να γραψω περισσοτερα ουτε να κρινω μια δικαστικη αποφαση αλλα θελω να κλεισω με μια υπενθυμιση...
Από τον ποινικό κώδικα: "Αυθαίρετη χρήση μεταφορικού μέσου. Όποιος χρησιμοποιεί ξένο μηχανοκίνητο μεταφορικό μέσο χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη ή κατόχου του, τιμωρείται με φυλάκιση ως δύο έτη ή χρηματική ποινή."

 Ευτυχώς ο Παπακωνσταντίνου καταδικαστηκε 1 χρονο με αναστολη και χωρις χρηματικο προστιμο...

Καληνυχτα Ελλαδα...


SINOMOSIOLOGOS
sinomosiologos.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις