ΣΟΚ !!!! 32 δις ευρώ στοιχίζουν κάθε χρόνο οι Λαθρομετανάστες στην Ελλάδα !!!

 
 
"Για μια ακόμα φορά προειδοποίησε, (ο Νίκος Κοτζιάς), σε συνέντευξή του στην Süddeutsche για κύμα λαθρομεταναστών προς την Ευρώπη σε περίπτωση κατάρρευσης της Ελλάδας: «Αν εκατομμύρια άνθρωποι αρχίσουν να μετακινούνται προς την Ευρώπη, ουδείς γνωρίζει τι θα συμβεί», κατέληξε ο υπουργός Εξωτερικών".
Πριν λίγες μόνο μέρες, η αρμόδια υπουργός (λαθρο)μετανάστευσης Τ. Χριστοδουλοπούλου, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1» είχε πει πως "ο στόχος του υπουργείου είναι να καταγράψει πόσοι είναι οι λαθρομετανάστες που κινούνται στον ελληνικό χώρο λέγοντας πως κάποιες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για 200 χιλιάδες".

Τελικά ΠΌΣΟΙ είναι οι λαθρομετανάστες στην χώρα μας; 
Μερικές εκατοντάδες χιλιάδες (κατά την Χριστοδουλοπούλου), ή κάμποσα εκατομμύρια (κατά τον Κοτζιά);
Σύμφωνα με τη Eurostat, 900.000 περίπου μετανάστες ζούσαν το 2009 στην Ελλάδα καταλαμβάνοντας το 8,1% του πληθυσμού. Το 2011, σύμφωνα πάλι με τα επίσημα στοιχεία (αυτούς που έμεναν κάπου ώστε να μετρηθούν) που έδωσε στη δημοσιότητα πάλι η Eurostat, στην Ελλάδα ζούσαν 1,255.000 άτομα ή 11,1% του πληθυσμού. Σε δυο χρόνια υπήρξε αύξηση 355.000 ατόμων!

Σήμερα, 4 χρόνια μετά, επίσημα και ανεπίσημα, πόσους ξένους έχουμε στην Ελλάδα; 

Από που έρχονται; 

Γιατί έρχονται στην χώρα μας;

Πριν συνεχίσουμε, καλό θα είναι να ξεκαθαρίσουμε πως η "καραμέλα" των αλληλέγγυων που θέλουν να συντηρούν τις ΜΚΟ τους με ζεστό κρατικό χρήμα σπέρνοντας το ψεύδος πως η λαθρομετανάστευση σχετίζεται με εμπόλεμες ζώνες ή κοινωνικά προβλήματα κλπ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ!
Τη δεκαετία του ’90 η Ελλάδα δεν δέχθηκε μεταναστευτικό ρεύμα από τις εμπόλεμες ζώνες της Βοσνίας ή της Σερβίας, όπως και τώρα δεν δέχεται κύμα από τη Λιβύη ή την Συρία ή το Ιράκ και το Αφγανιστάν και το Πακιστάν και την Σομαλία (εκτός και εάν οι Τούρκοι και οι σύμμαχοί τους Καταριανοί τους προωθούν για τους δικούς τους - εμφανέστατους - λόγους).

Στην πραγματικότητα οι πόλεμοι δεν συνδέονται με τα μεταναστευτικά ρεύματα διαχρονικά, με κλασσικότερο παράδειγμα τον Β' παγκόσμιο πόλεμο όπου δεν είχαμε ελληνικό κύμα μετανάστευσης στη γείτονα Τουρκία, ούτε γαλλικό στην Ισπανία, ούτε δανέζικο στην Σουηδία κτλ. 
Ο πόλεμος στη Κορέα δεν προκάλεσε μετανάστευση στην Ιαπωνία, Ταιβάν κτλ και ο πόλεμος Ιράν-Ιράκ τη δεκαετία του 80 δεν προκάλεσε μαζική έξοδο προς την Ευρώπη. όπως και ο πόλεμος το 2006 στο Λίβανο δεν είχε αυτά τα αποτελέσματά ούτε οι πόλεμοι του ’67-’73 σε Αίγυπτο και Ιορδανία.
Όσο για την οικονομική αιμορραγία, όπως αυτή μεταφράζεται για την Ελλάδα, τα νούμερα είναι απογοητευτικά! http://www.bankofgreece.gr/Pages/el/Statistics/externalsector/balance/basic.aspx
  • 12 δισεκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται ότι είναι το συνάλλαγμα που διαρρέει από την Ελλάδα προς τις χώρες καταγωγής των μεταναστών.
  • 9 δισ. ευρώ ετησίως υπολογίζεται ότι είναι το ύψος των διαφυγόντων φόρων και ασφαλιστικών εισφορών από το παραεμπόριο το οποίο ασκείται σχεδόν αποκλειστικά από (λαθρο)μετανάστες.
  • 2.700.000.000€ στοιχίζουν στο κράτος κάθε χρόνο τα νοσήλια των ανασφάλιστων λαθρομεταναστών. Εάν συνυπολογιστούν και οι επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων το κόστος ανεβαίνει στα 5-6,5 δις (δηλώσεις του πρώην υπουργού υγείας κλεφτοπασόκου Λοβέρδου). 
  • 1.500.000.000€ στοιχίζει η παρανομία των λαθρομεταναστών στην χώρα μας (αυτά τα στοιχεία δίνει το υπουργείο Δ/Τ, μόνο για την επιπλέον αστυνόμευση)… 
  • 7.500.000.000€ είναι τα έσοδα από το παραεμπόριο των λαθρομεταναστών… Αν συνυπολογίσουμε και τα μαγαζιά που κλείνουν, τα ποσά που χάνει το κράτος είναι ανυπολόγιστα.
Έτσι μόνο το άμεσο οικονομικό κόστος της υπόθεσης λαθρομετανάστευση ανέρχεται ετησίως στο αστρονομικό ποσό των 32 δις ευρώ. Το έμμεσο οικονομικό κόστος (πχ. αυξημένες ανάγκες φύλαξης των συνόρων) δεν μπορεί να υπολογιστεί. 
Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, την ίδια στιγμή βάσει στοιχείων της ΕΛ.ΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή) το έλλειμμα του προϋπολογισμού για το 2012, όπου συρθήκαμε στο μνημόνο 2, υπολογιζόταν στα 24,5 δις ευρώ. 
Προσοχή, μιλάμε για το συνολικό έλλειμμα συμπεριλαμβανομένων τόκων και χρεολυσίων και όχι για το πρωτογενές έλλειμμα...
Αλλά τι πειράζει; Η Χριστοδουλοπούλου να είναι καλά! Ενώ το υπέρμετρο πάθος της για τους λαθρομετανάστες αποτυπώνεται στην φράση που είπε στην συνέντευξη της στο News247: "Η Ελλάδα είναι αφιλόξενη για τους μετανάστες, ενώ στους τουρίστες είμαστε δουλικοί..."

Μάλλον θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο για να είναι ευχαριστημένη η αρμόδια αναπληρωτής υπουργός (λαθρο) μετανάστευσης.
Στους λαθρομετανάστες να είμαστε δουλικοί και στους τουρίστες αφιλόξενοι;

Υ.Γ. : Τι Δανία του Νότου, τι 2ο Μονακό της Μεσογείου, τι Πακιστάν του Βορρά! To ίδιο είναι κυρά Τασία Χριστοδουλοπούλου μου... Καλή καρδιά!

 ΠΗΓΗ  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις