Συντριβή αεροσκάφους στη Νότια Γαλλία με 150 επιβαίνοντες -Δεν υπάρχουν επιζώντες

Συντριβή αεροσκάφους στη Νότια Γαλλία με 150 επιβαίνοντες -Δεν υπάρχουν επιζώντες


Ενα επιβατικό αεροσκάφος τύπου Airbus A-320 της Germanwings έπεσε στις Αλπεις, στη Νότια Γαλλία.
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στο αεροσκάφος επέβαιναν 144 επιβάτες, 2 πιλότοι και 4 μέλη πληρώματος. Oι 45 εκ των επιβατών εκτιμάται ότι ήταν Ισπανοί, σύμφωνα με τον απαπληρωτή πρωθυπουργό της Ισπανίας. Επίσης, πληροφορίες, θέλουν
μεταξύ των Ισπανών επιβατών να συγκαταλέγονται και δύο μωρά. Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο η πλειοψηφία των επιβατών είναι Γερμανοί, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο να επέβαιναν και Τούρκοι.

Η πρώτη εικόνα από την περιοχή της συντριβής
Τα πρώτα συντρίμμια του αεροσκάφους, που εκτελούσε το δρομολόγιο Βαρκελώνη-Ντίσελντορφ, με αριθμό πτήσης 4U9525, έχουν εντοπιστεί σε 2.000 μέτρα υψόμετρο από δύο ελικόπτερα που έσπευσαν στο σημείο όπου χάθηκε το ίχνος του Airbus από τα ραντάρ. Στην περιοχή σπεύδουν 80 πυροσβέστες και 200 αστυνομικοί. Ο πρωθυπουργός τη Γαλλίας δήλωσε πως θα είναι μια δύσκολη επιχείρηση, ενώ κάτοικος της περιοχής δηλώνει πως είδε το αεροσκάφος να πέφτει σε μια εξαιρετικά δύσβατη περιοχή, που μπορούν να προσεγγίσουν μονο ελικόπτερα. Διαφορετικά μπορεί να φτάσει κανείς εκεί μόνο περπατώντας επί τουλάχιστον τρεις ώρες.
Σύμφωνα με το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης, το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 09:47 (τοπική ώρα) και εξαφανίστηκε 40 λεπτά μετά την απογείωσή του και ενώ πετούσε στα 6.800 πόδια. Ο υπουργός μεταφορών της Γαλλίας επιβεβαίωσε πως ο πιλότος εξέπεμψε σήμα κινδύνου αναφερόμενος σε μια «μη φυσιολογική κατάσταση» πριν αρχίσει η κάθοδος του αεροσκάφους που κατέληξε στην συντριβή. Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή ήταν καλές, άρα προς το παρόν αποκλείεται το ενδεχόμενο η συντριβή να έχει σχέση με κάποια καταιγίδα ή ένα έντονο καιρικό φαινόμενο.
Σύμφωνα με το Le Parisien, η Germanwings είναι εταιρεία χαμηλούς κόστους, θυγατρική της Lufthansa. Ιδρύθηκε το 2002 και έχει στόλο 80 αεροπλάνων.
Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι «είναι απίθανο να υπάρχουν επιζώντες». «Μέσα είχαν επιβιβαστεί 148 άτομα. Οι συνθήκες του δυστυχήματος, που παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστες, μας επιτρέπουν να θεωρήσουμε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν επιζώντες» δήλωσε συγκεκριμένα ο Φρανσουά Ολάντ και πρόσθεσε: «Δεν γνωρίζουμε ακόμη την ταυτότητα των θυμάτων, αλλά υπέθεσε ότι «πιθανόν να υπάρχουν πολλά θύματα να είναι Γερμανοί».
Από την πλευρά του, ο Βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε ακυρώνει την επίσκεψή του στο Παρίσι εξ αιτίας της αεροπορικής τραγωδίας. Συγκεκριμένα, ο Φελίπε μόλις έφτασε στο Μέγαρο των Ηλυσίων συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Λετίθια προέβη σε αυτή την ανακοίνωση έπειτα από συνεννόηση με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι.
Η υποδοχή του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας στο Μέγαρο των Ηλυσίων έγινε σε βαρύ κλίμα
Η δήλωση της Μέρκελ για το δυστύχημα
Από την πλευρά της η Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε «σοκαρισμένη» σε μια σύντομη δήλωση που εκδόθηκε από την καγκελαρία.
Σύμφωνα με την ίδια δήλωση, η Γερμανίδα Καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ συνομίλησαν τηλεφωνικώς, ενώ η κα Μέρκελ είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι.
Η ίδια δήλωσε ότι «ακύρωσε όλες της τις συναντήσεις», ενώ στη δήλωση αναφέρεται ότι και ο υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας Alexander Dobrindt, αλλά και η Γερμανίδα πρέσβης στο Παρίσι βρίσκονται καθ' οδόν προς τον τόπο της συντριβής.
Στο σημείο εκτός από τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών, σπεύδουν στο σημείο της τραγωδίας και η υπουργός Οικολογίας Σεγκολέν Ρουαγιάλ και ο υπουργός Μεταφορών. Ο υπουργός Μεταφορών, Αλέν Βινταλί, μιλώντας στους δημοσιογράφους  δήλωσε: «Δεν υπάρχει κανένας επιζών».
H Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Καταλονίας ανακοίνωσε πως στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης έχει ήδη διατεθεί αίθουσα για τους συγγενείς των επιβαινόντων που θέλουν να μάθουν για τους δικούς τους, ενώ με διαδοχικά tweets ενημερώνει τη γραμμή που έχει δώσει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών για την παροχή πληροφοριών σχετικά με τους επιβαίνοντες.
H αεροπορική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι στο αεροπλάνο βρίσκονταν 150 άνθρωποι κατά τη διάρκεια της πτήσης. Οι 144 ήταν επιβάτες και έξι ήταν τα μέλη του πληρώματος.

Τα tweets της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Καταλονίας
Στα αεροδρόμια της Βαρκελώνης και του Ντίσελντορφ οι συγγενείς των επιβαινόντων
Στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα που διαθέτει το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης και του Ντίσελντορφ για τους συγγενείς των 150 επιβαινόντων του Airbas Α3220 το οποίο συνετρίβη στις Γαλλικές Αλπεις σπεύδουν οι οικείοι τους.
Ηδη σε φωτογραφίες που δημοσιεύουν τα ισπανικά και γερμανικά μέσα ενημέρωσης, διακρίνεται η αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, οι Ισπανοί επιβάτες του αεροπλάνου είναι 45. Στην πλειοψηφία τους, επρόκειτο για Γερμανούς τουρίστες που επέστρεφαν από τη Βαρκελώνη στο Ντίσελντορφ, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν και Τούρκοι μεταξύ των επιβαινόντων.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις