Γιατί ο Ιορδανός πιλότος έδειχνε ήρεμος όταν τον έκαιγαν οι τζιχαντιστές;




Ο 27χρονος Ιορδανός πιλότος Moaz al-Kasasbeh ήταν το θύμα της απίστευτης θανάτωσης από τους τζιχαντιστές, οι οποίοι αφού τον περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό στη συνέχεια του έβαλαν φωτιά και τον έκαψαν ζωντανό. Όμως, στο βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος ο άτυχος πιλότος έδειχνε ήρεμος και παρέμενε σιωπηλός. Ποιος άνθρωπος θα καιγόταν ζωντανός και, το λιγότερο, δεν θα ούρλιαζε;
Στο εύλογο ερώτημα δίνει απάντηση
η ιστοσελίδα burnews.com από τη Σαουδική Αραβία, η οποία σε δημοσίευμά της αναφέρει ότι ο 27χρονος Ιορδανός βρισκόταν σε βαριά καταστολή την στιγμή της τραγικής πυρπόλησής του και δεν είχε ιδέα για ό,τι του συνέβαινε, επειδή ήταν ναρκωμένος με ισχυρή δόση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα η φαινομενική απάθεια του Ιορδανού πιλότου που πολλοί έσπευσαν να χαρακτηρίσουν ως ήρεμη στάση που δείχνει τον ηρωισμό του, οφειλόταν στη βαριά νάρκωση που του είχε χορηγηθεί. Η ίδια ιστοσελίδα επικαλείται έκθεση παρατηρητών που μελέτησαν με προσοχή το επίμαχο βίντεο και στην οποία αναφέρεται ότι τα αισθητηριακά κέντρα στο σώμα του 27χρονου καταστράφηκαν πολύ γρήγορα από την φωτιά και ο ίδιος δεν μπορούσε να αισθανθεί τον πόνο από τις φλόγες που διαχεόταν με γρήγορους ρυθμούς σε όλο του το σώμα.

Μετά το βίντεο με την πυρπόληση του Ιορδανού πιλότου, οι αρχές στην Ιορδανία εκτέλεσαν δύο Ιρακινούς κρατούμενους που είχαν δεσμούς με το Ισλαμικό Κράτος, ενώ μέχρι σήμερα σε αντίποινα για τον απάνθρωπο θάνατο του πιλότου, οι Ιορδανοί έχουν πραγματοποιήσει 56 αεροπορικές επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών.


 ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις