H Oλλανδία προετοιμάζεται να γυρίσει στο guilder




Στην Ελλάδα και εν έτει 2014, όποιος συζητάει το ενδεχόμενο επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, είναι ή παρανοϊκός, ή πράκτορας ανθελληνικών συμφερόντων, ή γραφικός.
Το θέμα απλά ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΙΕΤΑΙ. Το ευρώ για το ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι και θρησκεία και δόγμα, και φυσικά μονόδρομος. Η έξοδος μας απ'αυτό (κατά τους εξουσιαστές και τους πολιτικάντηδες εντός βουλής βεβαίως) είναι ο ορισμός της απόλυτης καταστροφής...
Ελάτε όμως που η Ολλανδία εξετάζει και συνυπολογίζει το λεγόμενο worst case senario.
Στη χειρότερη δηλαδή, στην περίπτωση που η κρίση φτάσει
στο ζενίθ, η Ολλανδία προετοιμάζεται για έξοδο από το ευρώ και την επιστροφή στο εθνικό της νόμισμα.
Κι επειδή αυτό αποσιωπάται εσκεμμένα και κανονικά, και μπορεί να μην το πιστέψετε, ιδού και το σχετικό άρθρο από την euobserver που λέει ακριβώς αυτό. Ότι δηλαδή η Ολλανδία είχε (από καιρό) σχέδιο ευρω-εξόδου
συγκεκριμένα το άρθρο λέει τα εξής: (μεταφρασμένο)
Βρυξέλλες: Ανέκυψαν λεπτομέρειες που καταδεικνύουν ότι και η Ολλανδική και η Γερμανική κυβέρνηση, προετοίμαζαν σχέδια εκτάκτου ανάγκης, για την επιστροφή στα εθνικά τους νομίσματα, στο απόγειο της ευρω-κρίσης.
Στις αρχές του 2012, λίγους μίνες μετά την παραίτηση του Ελληνα Πρωθυπουργού Γ. Παπανδράου και του ιταλού ομόλογού του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το υπουργείο οικονομικών της Ολλανδίας προετοιμάστηκε για το σενάριο της επιστροφής της Ολλανδίας στο εθνικό της νόμισμα.
Το ολλανδικό τηλεοπτικό ντοκυμαντέρ Argos Medialogica- ανέφερε την Τρίτη (18 Νοεμβρίου) , βασισμένο σε ανώνυμες πηγές ότι το υπουργείο είχε ένα σχέδιο εκτάκτου ανάγκης, που ονομοζόταν Florijn, - αναφορά στο αρχικό-αυθεντικό όνομα του guilder, το νόμισμα δηλαδή της Ολλανδίας, προ ευρώ.
Ο σημερινός υπουργός οικονομικών της χώρας, Jeroen Dijsselbloem, επιβεβαίωσε την ύπαρξη του σχεδίου την Τρίτη στην εβδομαδιαία συνέντευξή του στο RTLZ.
“Είναι αλήθεια ότι το υπουργείο οικονομικών και η τότε κυβέρνηση είχαν προετοιμαστεί για το χειρότερο σενάριο”, είπε ο Ντάισελμπλουμ.
“Οι ηγέτες των κυβερνήσεων συμπεριλαμβανομένου και του ηγέτη της ολλανδικής κυβέρνησης, πάντα έλεγαν ότι θέλουμε να κρατήσουμε την ευρωζώνη, αλλά η κυβέρνησή μας υπολόγιζε και την περίπτωση αποτυχίας της, γι'αυτό και προετοιμάστηκε γι'αυτό το ενδεχόμενο..”
Αυτή η προετοιμασία συμπεριλάμβανε "πρακτικά ζητήματα", αλλά η κυβέρνηση δεν τύπωσε νέα χαρτονομίσματα.
Tα σχέδια προέκυψαν την εποχή που οι πολιτικοί αναφέρθηκαν ανοιχτά στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
Ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε πως η ευρωζώνη δεν θα επιβίωνε χωρίς την Ελλάδα....
Η συνέχεια εδώ
ο Investment Watch έγραψε στις 22 Νοεμβρίου, άρθρο εδώ με τον τίτλο:
Κάτι ξέρει η Ολλανδική Κυβέρνηση: Η Κεντρική Τράπεζα της Ολλανδίας, απέσυρε μυστικά 122 τόνους χρυσού από τη FED της Νέας Υόρκης και προετοιμάζεται για την επιστροφή της στο εθνικό της νόμισμα. Συνεργάστηκε στενά και με τη Γερμανία γι'αυτό.
Αναφέρεται και στις παγκόσμιες επιπτώσεις που έχει αυτή η νευρικότητα των χωρών, δεδομένου ότι και η Βενεζουέλα επαναπάτρισε το μεγαλύτερο μέρος των αποθεμάτων της σε χρυσό, και η Γερμανία
Στο άρθρο αναφέρεται επίσης η ελάχιστη έως μηδενική κάλυψη (στα διεθνή ΜΜΕ) γι'αυτό το θέμα.
Οπότε ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ ότι οι Ελληνες "προύχοντες" της ενημέρωσης δεν υπήρχε περίπτωση να αναφερθούν σ'αυτό. Εμείς στα ΙΔΕΟ το αναφέρουμε και το διαδίδουμε για να έχουν όλοι γνώση.
ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις