ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ!!!

 

Συγκλονίζει τα διεθνή μέσα ενημέρωσης που αναπαράγουν την είδηση, η φωτογραφία του 98χρονου βετεράνου, ο οποίος με μια χειρονομία, αλλά και την εν γένει στάση του, έγραψε ιστορία λίγες ώρες προτού αφήσει τον μάταιο τούτο κόσμο. Πρόκειται για τον μακαρίτη πλέον, Justus Belfield, ο οποίος είχε έναν μεγάλο καημό… ήταν πολύ άρρωστος και δεν θα μπορούσε να παρακολουθήσει τις τελετές και τους εορτασμούς για
την Ημέρα των Βετεράνων.
Είχε συμμετάσχει στη Μάχη των Αρδεννών (16 Δεκεμβρίου 1944 – 25 Ιανουαρίου 1945) και είχε βοηθήσει να σταματήσουν οι Σύμμαχοι την επίθεση του Χίτλερ για την ανακατάληψη του λιμένα της Αμβέρσας. Η αιφνιδιαστική επίθεση, λίγο πριν το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οδήγησε στη μεγαλύτερη αιματοχυσία για τις αμερικανικές δυνάμεις, που τελικά τα κατάφεραν… Αργότερα, πολέμησε και στην Κορέα (1950-53).
Πριν πολλά χρόνια, μαζί με τη σύζυγό του αποφάσησαν να ζήσουν σε γηροκομείο (Baptist Health Nursing and Rehabilitation Center) στα περίχωρα της Νέας Υόρκης, όντως αδύναμοι να αυτοεξυπηρετηθούν. Έκτοτε, κάθε χρόνο, ο φοβερός παππούς που αγαπούσε παθιασμένα τη χώρα του, ζητούσε να φορέσει τη στρατιωτική του στολή, κάθε χρόνο, την Ημέρα των Βετεράνων.

Έτσι έκανε και φέτος, ζήτησε να τον ντύσουν με την αγαπημένη του στολή, που είχε τόσο ανεξίτηλα σημαδέψει τη μακρά ζωή του. Έμελλε να είναι η τελευταία φορά. Μια από τις νοσοκόμες που συμπαθούσε πολύ τον ευγενή γεράκο, τον είδε ξαπλωμένο στο κρεβάτι του να αναπνέει με δυσκολία, φορώντας τη στολή του τη μεγάλη για εκείνον μέρα.
Έσκυψε στη μεριά του και του ψιθύρισε: «Ευτυχισμένη Ημέρα των Βετεράνων. Σας ευχαριστώ για τις υπηρεσίες σας» (Happy Veterans Day. Thank you for your service)… η απάντησή του έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη χώρα και η φωτογραφία που την περιγράφει θα μείνει στην Ιστορία, όπως και ο παππούς, που «έφυγε» από κοντά μας την περασμένη Τετάρτη, το ξημέρωμα, για το μεγάλο ταξίδι… Η νοσοκόμα απαθανάτισε τη στιγμή.
Ο πατριώτης γεράκος, πήγε να συναντήσει τη σύζυγό του που είχε προηγηθεί κάποια χρόνια νωρίτερα, αλλά και τους συμπολεμιστές του, που δεν είχαν όλοι την τύχη του να επιβιώσουν.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις