Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έχει καταστραφεί το 65% του Στρατιωτικού εξοπλισμού της Ουκρανίας!


Έχει καταστραφεί το 65% του Στρατιωτικού εξοπλισμού της Ουκρανίας!Με βαριά καρδιά και ρεαλισμό ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Ποροσένκο περιέγραψε την καταστροφή του Στρατιωτικού Εξοπλισμού της Ουκρανίας και είναι η πρώτη φορά που παραδέχεται κάτι τέτοιο όταν έβγαζε πύρινους λόγους για Στρατιωτική νίκη εναντίον των Τρομοκρατών όπως
αποκαλούσε τους Ρωσόφωνους.
1

Με μελανά χρώματα περιγράφει ο ουκρανός πρόεδρος την κατάσταση στις αποθήκες και τους όρχους του στρατού: «Το 60 με 65% του στρατιωτικού εξοπλισμού στην πρώτη γραμμή έχει καταστραφεί» λέει, επιμένοντας τόσο στο ειρηνευτικό σχέδιο αλλά και στην «ανάγκη ετοιμότητας» σε περίπτωση που αυτό δεν ευοδώσει.
Υπερασπιζόμενος το σχέδιο για ειρηνευτική συμφωνίας, ο Π.Ποροσένκο ανέφερε πως «δεν μπορεί να υπάρξει νίκη με αμιγώς στρατιωτικά μέσα». Ο ουκρανός πρόεδρος τόνισε πως «όσο περισσότεροι ουκρανοί στρατιώτες αναπτύσσονται, τόσο πληθαίνουν οι στρατιώτες από τη Ρωσία». Η Μόσχα αρνείται ότι έχει κινητοποιήσει δυνάμεις της στην ανατολική Ουκρανία.
2

Ο ουκρανός πρόεδρος μίλησε σε συνέντευξη Τύπου μετά την επιστροφή του από την Ουάσινγκτον. Ο Ποροσένκο είχε ζητήσει από τις ΗΠΑ παροχή οπλισμού στις ουκρανικές δυνάμεις, αίτημα όπως που η αμερικανική κυβέρνηση δεν ικανοποίησε.


ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις