Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ....Ατιμωρησία τέλος για τις ψευδείς καταγγελίες περί «ρατσιστικής βίας»

 
Τέλος στις ψευδείς καταγγελίες των λαθρομεταναστών για περιστατικά «βίας» σε βάρος τους επιχειρεί να βάλει σχετική  τροπολογία Ν/Σ του υπουργείο Εσωτερικών για την
οποία έχει δοθεί μάχη στη βουλή
Η τροπολογία με την οποία προβλέπεται απέλαση μεταναστών ή λαθρομεταναστών που κρίνονται ένοχοι για ψευδές καταγγελίες περιστατικών «ρατσιστικής βίας»  σε βάρος τους κατατέθηκε από τη κυβέρνηση αλλά μετά την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος την απέσυρε.
Κατόπιν όμως διαβούλευσης του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη  με τον γ.γ. του υπουργικού συμβουλίου Παναγιώτη Μπαλτάκο η τροπολογία επανακατατέθηκε όπως είχε.
Να σημειώσουμε ότι η σχετική τροπολογία είναι πάγιο αίτημα των στελεχών της ΕΛΑΣ και του Λ.Σ-Ακτοφυλακής να υπάρξει κάποιου είδους πρόβλεψη για τις δεκάδες αποδεδειγμένα ψευδείς καταγγελίες σε βάρος στελεχών τους με αποκορύφωμα βέβαια  τη συνέντευξη-παρωδεία που έδωσαν στο Σύνταγμα λαθρομετανάστες στις 25 Ιανουαρίου καταγγέλλοντες το Λιμενικό Σώμα!
Η τροπολογία αποσύρθηκε αρχικά εξαιτίας  της λυσσώδους αντίδρασης βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ  αλλά και του ορισμένων εκ των ΠΑΣΟΚ οι οποίοι τη χαρακτήριζαν ως «ρατσιστική, τρομοκρατική και επικίνδυνη ρύθμιση»!
Η τροπολογία είχε προστεθεί στο νομοσχέδιο ως νομοτεχνική βελτίωση εχθές το βράδυ  πλην όμως αποσύρθηκε σήμερα το πρωί, για να επανακατατεθεί το μεσημέρι ύστερα από αντιδράσεις βουλευτών της ΝΔ. αν και επαναδιατυπωμένη.
Ειδικότερα, η διάταξη που αποσύρθηκε όριζε ότι «εάν όργανα της Πολιτείας καταγγελθούν ψευδώς για τα ως άνω αδικήματα, τεκμηριωθεί δε η ψευδής καταγγελία μετά από σχετική προκαταρκτική εξέταση, ο καταγγέλλων απομακρύνεται άμεσα από τη χώρα».
Το επαναδιατυπωμένο κείμενο της τροπολογίας που επανακατατέθηκε έχει ως εξής:
«Εάν όργανο του Κράτους καταγγελθεί ψευδώς για οποιοδήποτε από τα ανωτέρω αδικήματα και η ψευδής καταγγελία τεκμηριωθεί μετά τη σχετική προκαταρκτική εξέταση με τη θέση της δικογραφίας στο αρχείο, ο καταγγέλλων δικάζεται για τα προβλεπόμενα στο ενδέκατο κεφάλαιο του Ποινικού Κώδικα αδικήματα με την αυτόφωρη διαδικασία. Ως παρεπόμενη ποινή, στην περίπτωση αυτή δύναται να επιβληθεί η απέλαση, άλλως ακολουθείται η διαδικασία της διοικητικής απέλασης». 
Θεωρείται σίγουρο πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα αντιδράσουν και πάλι ζητώντας ονομαστική ψηφοφορία και ακόμη και αν δεν στηρίξουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αυτή θεωρείται σίγουρο πως θα περάσει καθώς τόσο οι 12 βουλευτές της Χρυσής Αυγής όσο και οι 17 των ΑΝΕΛ θα την υπερψηφίσουν.
Εάν η τροπολογία αυτή δεν επανακατατίθετο υπήρχε σοβαρότατος κίνδυνος πλέον όλοι οι λαθρομετανάστες αλλά και οι ΜΚΟ που ασχολούνται «επαγγελματικά» με το θέμα εντός και εκτός Ελλάδας, θα μπορούσαν ελεύθερα και χωρίς καμία επίπτωση να καταγγέλλουν ψευδώς το ελληνικό κράτος για οτιδήποτε ανυπόστατο θα μπορούσε να γεννήσει η  νοσηρή φαντασία του καθενός.

πηγη 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις