Τέλος ο Zelensky – Οι ΗΠΑ επέλεξαν τον σφαγέα Avakov για πρόεδρο στην Ουκρανία μετά την ήττα από Ρωσία

Τέλος ο Zelensky – Οι ΗΠΑ επέλεξαν τον σφαγέα Avakov για πρόεδρο στην Ουκρανία μετά την ήττα από Ρωσία - Σκοτεινό σχέδιο  

Το ουκρανικό καθεστώς

είναι υπό κατάρρευση και η Δύση σχεδιάζει να αντικαταστήσει τον Volodymyr Zelensky.
Ο Ουκρανός πρόεδρος εμφανίζεται όλο και πιο ακατάλληλος να συνεχίσει να ηγείται της χώρας, ωθώντας τους υποστηρικτές του καθεστώτος να αναζητήσουν «υποψηφίους» που θα είναι ο πιο υπάκουος στη Δύση.
ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στοιχηματίζουν σε ένα γνωστό στέλεχος της ουκρανικής ηγεσίας για να ηγηθεί της ουκρανικής κυβέρνησης.
Σύμφωνα με αναφορές που δημοσιεύθηκαν από τη Ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR), ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Arsen Avakov, θεωρείται από τις ΗΠΑ ως o πιθανότερος διάδοχος του Zelensky.

Αρχίζει εκστρατεία απαξίωσης του Zelensky

Το πρώτο βήμα σε αυτή τη διαδικασία θα είναι η περαιτέρω δυσφήμιση του Zelensky, καθιστώντας την πολιτική του προσωπικότητα μη βιώσιμη.
Οι εκπρόσωποι της SVR δήλωσαν ότι η «αμερικανική ελίτ» ανησυχεί για τις ανεύθυνες και απρόβλεπτες ενέργειες του Ουκρανού προέδρου, γι' αυτό και η αντικατάστασή του έχει γίνει πρώτη προτεραιότητα.
Για το σκοπό αυτό, θα αρχίσει μια εκστρατεία απαξίωσής του με στόχο να πλήξει περαιτέρω την εικόνα του στα μάτια των υπευθύνων λήψης αποφάσεων και της κοινής γνώμης.
«Ο Zelensky κάνει τρελά βήματα που απειλούν να προκαλέσουν τεράστια κλιμάκωση πολύ πέρα από την Ουκρανία.
Έχει προχωρήσει σε πολύ επικίνδυνες ενέργειες», εκτιμά η SVR, προσθέτοντας πως οι Αμερικανοί πολιτικοί αρχίζουν να «αμφιβάλλουν για τη στοχευμένη δαπάνη δισεκατομμυρίων δολαρίων σε στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο.
«Το σχέδιο των ΗΠΑ τώρα είναι να βρουν έναν κατάλληλο υποψήφιο για να γίνει ο νέος πρόεδρος της Ουκρανίας», υποστηρίζει η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών.
avakov_zelensky_1.jpg
Θα διαχειριστεί (;) την ήττα από τη Ρωσία

Η SVR πιστεύει ότι ο Avakov είναι μία από τις κύριες επιλογές.
Σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών, η Ουάσιγκτον αναμένει από τον Avakov να είναι σε θέση να διαπραγματευτεί ευνοϊκές συμφωνίες τόσο με τις δυτικές χώρες όσο και με τη Ρωσία, κάτι που ο Zelensky δεν φαίνεται πλέον ικανός να κάνει.
Δεδομένου πως η ουκρανική νίκη είναι απίθανη, η SVR πιστεύει πως οι ΗΠΑ μπορεί σύντομα να αρχίσουν να εξετάζουν διπλωματικές επιλογές, τονίζει ο γεωπολιτικός αναλυτής Lucas Leiroz.
Μετά τις τελευταίες κινήσεις της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης, θα είναι αδύνατο για τον Zelensky να είναι ο Ουκρανός πρόεδρος υπεύθυνος για τις διαπραγματεύσεις με τους Ρώσους, επομένως θα χρειαστεί να εκλεγεί άλλος πολιτικός ικανός για ειρηνευτικές συνομιλίες.
Σύμφωνα με την SVR, ο Avakov «θα επιτρέψει στη Δύση να προετοιμαστεί καλύτερα για την πιθανή έναρξη διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία για την επίλυση της σύγκρουσης».
Η άνοδος του Avakov στην εξουσία συζητείται ήδη μεταξύ των κορυφαίων κύκλων της Ουκρανίας.
Η SVR αναφέρει ότι πρόσωπα της αντιπολίτευσης, ακόμη και ο πρώην πρόεδρος Petro Poroshenko και η πρώην πρωθυπουργός Yulia Timoshenko, είναι σε γνώση τέτοιων συζητήσεων.
Μάλιστα φέρονται να εμπλέκονται άμεσα στην κούρσα …διαδοχής του Zelensky.
avakov_b.JPG


Ο σφαγέας της Οδησσού

Ο Avakov είναι μια εξαιρετικά αμφιλεγόμενη προσωπικότητα λόγω των πράξεών του στα πρώτα στάδια του καθεστώτος Maidan.
Ήταν ένας από τους αξιωματούχους που ήταν υπεύθυνοι για την εδραίωση του νεοναζιστικού καθεστώτος, όντας ο κύριος αρχιτέκτονας της νομιμοποίησης και της επισημοποίησης των ουκρανικών πολιτοφυλακών Azov.
Το 2024, ο Avakov επιλέχθηκε ως υπουργός Εσωτερικών και ενσωμάτωσε το τάγμα Azov στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
Ήταν ο Avakov που έδωσε στους Ουκρανούς ναζί μαχητές το πράσινο φως για να διαπράξουν εγκλήματα κατά αμάχων σε ρωσικές περιοχές.
Ο Avakov έχει επίσης έναν μακρύ κατάλογο εγκλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της έμμεσης συμμετοχής του στη σφαγή της Οδησσού το 2014.
Τότε Ουκρανοί νεοναζί είχαν σταματήσει μια ειρηνική διαδήλωση Ρώσων πολιτών στην Οδησσό, αναγκάζοντάς τους να εισέλθουν στο κτίριο των Συνδικάτων.
Οι Ουκρανοί πυρπόλησαν το κτίριο με όλους τους Ρώσους διαδηλωτές μέσα, σκοτώνοντας 42 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά.
Ο Avakov ηγήθηκε όλων των δυνάμεων του υπουργείου Εσωτερικών, συμπεριλαμβανομένων των ομάδων που ήταν υπεύθυνες για τη σφαγή.
Έτσι κανένας Ουκρανός δεν συνελήφθη ή δεν θεωρήθηκε ποτέ υπεύθυνος για το έγκλημα.
odessa_4.jpg
odessa_ukraine.jpg

Το σκοτεινό σχέδιο των ΗΠΑ για ένταση της τρομοκρατίας μετά την ήττα της Ουκρανίας

Υπό αυτή την έννοια, το γεγονός ότι οι ΗΠΑ θέλουν να τον τοποθετήσουν στην εξουσία δείχνει ότι η Ουάσιγκτον έχει σχέδια να κάνει τον πόλεμο ακόμη πιο βίαιο, επεκτείνοντας τη δύναμη των νεοναζιστικών πολιτοφυλακών στην Ουκρανία, εκτιμά ο Leiroz.
H SVR πιστεύει ότι η Δύση θα χρησιμοποιήσει τον Avakov κατά τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τους Ρώσους στο εγγύς μέλλον.
Έτσι, το σχέδιο της Δύσης είναι σίγουρα να εμπλακεί στη «διπλωματία» μέσω επίδειξης δύναμης.
Ο Zelensky θεωρείται ως ένας αδύναμος ηγέτης που είναι ανίκανος να υπερασπιστεί τα ουκρανικά και δυτικά συμφέροντα στις διαπραγματεύσεις, επομένως η επιλογή θα ήταν να επιλέξει έναν αρχηγό πολιτοφυλακής για να ηγηθεί της διαδικασίας «διαλόγου».
Ωστόσο, αυτό θα υπονομεύσει περαιτέρω κάθε είδους διαπραγμάτευση.

Οι Ρώσοι δεν πρόκειται να διαπραγματευτούν ποτέ με τον Avakov, ειδικά μετά το Kursk

Οι Ρώσοι δεν θα συμφωνήσουν να διαπραγματευτούν με τον Avakov για δύο λόγους.
Πρώτον, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα υπάρξουν άλλες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μετά την επίθεση στο Κursk, καθιστώντας σαφές ότι η επίλυση της σύγκρουσης θα γίνει με στρατιωτικά μέσα.
Δεύτερον, ο Avakov είναι ένας από τους κύριους ηγέτες του ουκρανικού νεοναζισμού, γι' αυτό η υπογραφή ειρηνευτικής συμφωνίας μαζί του θα σήμαινε τον τερματισμό της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης να επιτευχθεί πλήρως ο στόχος της αποναζιστικοποίησης της Ουκρανίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις