ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΚΑΤΙ ΓΕΛΟΙΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΟΛΑΓΝΟΥΣ

 Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "COVID-19 Vaccines Can Worsen Cancer, According to New Peer-Reviewed Analysis in Medical Journal"

Τα εμβόλια COVID-19 μπορούν να επιδεινώσουν τον καρκίνο, σύμφωνα με νέα ανάλυση από ομοτίμους στο Medical Journal.
Τα εμβόλια κατά του COVID-19 μπορούν να προκαλέσουν γενετικές αλλαγές σε ασθενείς με καρκίνο που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της νόσου σε τέτοια άτομα, σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση από ομοτίμους.
Οι ερευνητές βρήκαν πολλούς παράγοντες στους εμβολιασμούς κατά του COVID-19 που προδιαθέτουν τους καρκινοπαθείς σε επιδείνωση της κατάστασής τους.
Η ανασκόπηση, που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Cureus στις 17 Δεκεμβρίου, εξέτασε τη σχέση μεταξύ των εμβολίων κατά του COVID-19 και του καρκίνου. Μια ανασκόπηση πολλαπλών μελετών οδήγησε τους συγγραφείς στο συμπέρασμα ότι ορισμένα εμβόλια για τον COVID-19 μπορεί να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον που προδιαθέτει ορισμένους ασθενείς με καρκίνο, συμπεριλαμβανομένων των επιζώντων, σε «πρόοδο καρκίνου, υποτροπή ή/και μετάσταση».
Το συμπέρασμα βασίστηκε σε δύο παράγοντες. Πρώτα είναι η «υπόθεση πολλαπλών επιτυχιών» του καρκίνου, η οποία υποδηλώνει ότι ο καρκίνος είναι η συνέπεια πολλών γενετικών μεταλλάξεων.
Το δεύτερο είναι τα «αυξανόμενα στοιχεία και αναφορές ασφάλειας» στο Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Επιπτώσεων Εμβολίου (VAERS), το οποίο πρότεινε ότι ορισμένοι καρκινοπαθείς που έλαβαν εμβόλια για τον COVID-19 είδαν την κατάστασή τους να επιδεινώνεται.
«Υπό το πρίσμα των παραπάνω και επειδή ορισμένες από αυτές τις ανησυχίες ισχύουν και για καρκινοπαθείς που έχουν μολυνθεί με SARS-CoV-2, ενθαρρύνουμε την επιστημονική και ιατρική κοινότητα να αξιολογήσει επειγόντως τον αντίκτυπο τόσο του εμβολιασμού για τον COVID-19 όσο και για τον COVID-19 στη βιολογία του καρκίνου και τα μητρώα όγκων, προσαρμόζοντας ανάλογα τις συστάσεις για τη δημόσια υγεία», ανέφερε η ανασκόπηση.
Η ανασκόπηση επικεντρώθηκε στα εμβόλια mRNA, Pfizer/BioNTech και Moderna και σε εμβόλια με φορέα αδενοϊού, Johnson & Johnson και Oxford/AstraZeneca, καθώς αυτά τα προϊόντα χρησιμοποιήθηκαν ευρύτερα σε παγκόσμιες εκστρατείες εμβολιασμού κατά του COVID-19.
Τα εμβόλια mRNA έχουν τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουν ένα σύνολο βιολογικών μηχανισμών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην εξέλιξη του καρκίνου, ανέφερε.
Αυτές οι επιδράσεις αποδίδονται σε παράγοντες όπως η «προφλεγμονώδης δράση» των λιπιδικών νανοσωματιδίων (LNPs) και οι επιδράσεις που προκαλούν όγκους των αντιγόνων των εμβολίων, δηλαδή της πρωτεΐνης ακίδας.
Τα LNP είναι συστήματα χορήγησης φαρμάκων νανοσωματιδίων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παράδοση DNA και mRNA σε ένα σώμα. Η πρωτεΐνη ακίδας, που βρίσκεται στην επιφάνεια του ιού COVID-19, διευκολύνει την είσοδο του ιού σε υγιή κύτταρα.
Οι συγγραφείς που έγραψαν την κριτική είναι η Raquel Valdes Angues από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Υγείας και Επιστήμης του Όρεγκον στο Πόρτλαντ και η Yolanda Perea Bustos από το τμήμα εκπαίδευσης στην κυβέρνηση της Καταλονίας, Βαρκελώνη, Ισπανία. Δήλωσαν «καμία οικονομική υποστήριξη» από οργανισμούς που μπορεί να έχουν ενδιαφέρον για την εργασία τους και καμία άλλη σχέση ή δραστηριότητα που θα μπορούσε να επηρεάσει την αναθεώρηση.
Η ανάλυση σκιαγράφησε πολλές γενετικές επιπτώσεις που θα μπορούσαν να έχουν τα εμβόλια κατά του COVID-19 στα καρκινικά κύτταρα και ως εκ τούτου να επηρεάσουν δυνητικά αρνητικά τη ζωή των ασθενών που πάσχουν από την ασθένεια.
Λεμφοπενία.
Η ανασκόπηση σημείωσε ότι ο εμβολιασμός κατά του COVID-19 έχει συσχετιστεί με λεμφοπενία - μια κατάσταση κατά την οποία υπάρχει ασυνήθιστα χαμηλός αριθμός λεμφοκυττάρων, ένας τύπος λευκών αιμοσφαιρίων που βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα να καταπολεμήσει ξένα βακτήρια και ιούς.
Κλινικές δοκιμές του εμβολίου Pfizer και AstraZeneca περιέγραψαν «μείωση των λεμφοκυττάρων του πλάσματος 6-8 ημέρες μετά τον εμβολιασμό στο 45-46 τοις εκατό των συμμετεχόντων».
«Η λεμφοπενία έχει από καιρό συσχετιστεί με αυξημένη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου και κίνδυνο κακοήθειας», ανέφερε η ανασκόπηση. «Οι αλλοιώσεις των λεμφοκυττάρων είναι συχνές σε ασθενείς με καρκίνο και επηρεάζουν έντονα την πρόγνωση και την επιβίωση».
Δεδομένου ότι η λεμφοπενία συμβάλλει στη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την εξέλιξη του καρκίνου, πρέπει να τηρείται «ιδιαίτερη προσοχή» όταν συστήνεται η COVID-19 σε καρκινοπαθείς — «ιδιαίτερα σε αυτούς που υποβάλλονται σε αντικαρκινική θεραπεία».
Πρωτεΐνες Spike.
Η πρωτεΐνη ακίδας που υπάρχει στους κοροναϊούς COVID-19 έχει δύο βασικές λειτουργικές υπομονάδες—S1 και S2. Το S1 βοηθά τον ιό να μολύνει ανθρώπινα κύτταρα και έχει βρεθεί ότι επηρεάζει τον μηχανισμό της κυτταρικής ανάπτυξης.
Εν τω μεταξύ, η πρωτεΐνη ακίδας έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει έναν μηχανισμό που ρυθμίζει αρκετές βασικές κυτταρικές συμπεριφορές, ειδικά τις φλεγμονώδεις αποκρίσεις και την κυτταρική ανάπτυξη. Όταν ενεργοποιείται σε καρκινικά κύτταρα, αυτός ο συγκεκριμένος μηχανισμός προάγει τη χημειοαντοχή και τον πολλαπλασιασμό. Σε ένα μικροπεριβάλλον όγκου, διεγείρει την καταστολή του ανοσοποιητικού.
Καθώς τα εμβόλια κατά του COVID-19 εισάγουν πρωτεΐνες ακίδας στο σώμα, «είναι επιτακτική ανάγκη να παρακολουθούνται οι μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συνέπειες» αυτού του εμβολιασμού, αναφέρει η ανασκόπηση.
Συμβιβαστική ανοσία.
Οι ερευνητές πρότειναν ότι τα εμβόλια mRNA είναι «σχεδιασμένα για να απενεργοποιούν» την έμφυτη ανοσία ενός ατόμου.
Το έμφυτο ανοσοποιητικό σύστημα των θηλαστικών διεγείρεται μέσω της ενεργοποίησης μιας κατηγορίας πρωτεϊνών που ονομάζονται υποδοχείς τύπου Toll (TLRs). Είναι γνωστό ότι τα TLR ενεργοποιούν διάφορες οδούς σηματοδότησης για την παραγωγή διαφόρων κυτοκινών που παίζουν σημαντικό ρόλο σε πολλές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου.
Τα μονοπάτια σηματοδότησης περιλαμβάνουν ρυθμιστικούς παράγοντες IFN (IRFs) κρίσιμους σε διάφορες πτυχές της ανοσολογικής απόκρισης. Η ανασκόπηση ανέφερε έρευνα που δείχνει ότι τα εμβόλια Pfizer COVID-19 «μείωσαν σημαντικά» την παραγωγή IFN τύπου I και IFN τύπου II.
Οι TLR δεν εκφράζονται μόνο σε κύτταρα του ανοσοποιητικού αλλά και σε κύτταρα όγκου, στα οποία μπορούν είτε να προάγουν είτε να αναστέλλουν κακοήθεια. Η IFN τύπου Ι έχει επίσης βρεθεί ότι είναι σημαντική στον έλεγχο της ανάπτυξης των όγκων και στην ανταπόκριση σε αντικαρκινικές θεραπείες.
Η ανασκόπηση σημειώνει ότι ο «υπερβολικά περίπλοκος» ρόλος των αποκρίσεων TLR και IFN τύπου Ι στη βιολογία του όγκου «προτρέπει την προσοχή» όταν χρησιμοποιούνται συνθετικά mRNA για θεραπευτικές εφαρμογές.
Φλεγμονώδης.
Τα λιπιδικά νανοσωματίδια (LNP) που χρησιμοποιούνται στα εμβόλια mRNA έχουν βρεθεί ότι είναι «υψηλά φλεγμονώδη» σε ποντίκια, ανέφερε η ανασκόπηση, επικαλούμενη έκθεση.
Η έγχυση LNPs οδήγησε σε «ταχεία και ισχυρή ενεργοποίηση διαφορετικών φλεγμονωδών μονοπατιών», καθώς και στην παραγωγή διαφόρων φλεγμονωδών κυτοκινών και χημειοκινών στα ποντίκια. Οι κυτοκίνες και οι χημειοκίνες ρυθμίζουν τις αποκρίσεις σε τραυματισμούς και λοιμώξεις.
Στο πλαίσιο του καρκίνου, η φλεγμονή ευνοεί την ανάπτυξη της νόσου και προάγει όλα τα στάδια της ογκογένεσης — τον αρχικό σχηματισμό όγκου σε ένα άτομο.
«Περίπου στο 15-20 τοις εκατό όλων των περιπτώσεων καρκίνου προηγείται μόλυνση, χρόνια φλεγμονή ή αυτοάνοση στον ίδιο ιστό ή όργανο», ανέφερε η ανασκόπηση. «Σε τέτοιες περιπτώσεις, η φλεγμονή που προάγει τον καρκίνο προκαλείται και υπάρχει πολύ πριν από το σχηματισμό όγκου».
Μια τέτοια εξωγενής φλεγμονή - αναφερόμενη σε φλεγμονή που προκαλείται από εξωτερικές πηγές - μπορεί να οδηγήσει σε ανοσοκαταστολή, όπου το ανοσοποιητικό σύστημα καθίσταται προσωρινά δυσλειτουργικό. Αυτή η ανοσοκαταστολή μπορεί να προσφέρει το περιβάλλον για την ανάπτυξη όγκων.
«Δεδομένου ότι τα LNP συχνά συσσωρεύονται σε όγκους, λόγω της ενισχυμένης διαπερατότητας και του αποτελέσματος κατακράτησης (EPR), προστατεύοντας τα καρκινικά κύτταρα από ερεθίσματα στρες που σχετίζονται με τον μετασχηματισμό, συμπεριλαμβανομένης της φλεγμονής…. είναι υψίστης σημασίας», έγραψαν οι συγγραφείς.
Γονιδιωματική Ολοκλήρωση.
Η ανασκόπηση υπογράμμισε μια μελέτη που συζητούσε την πιθανότητα ορισμένα μέρη του ιού COVID-19 να υποστούν «γονιδιωματική ενσωμάτωση μέσα σε μολυσμένα κύτταρα».
Η μελέτη βρήκε αντίγραφα του ιού σε ανθρώπινα κύτταρα και υπέθεσε ότι το ίδιο φαινόμενο θα μπορούσε να συμβεί όταν τα ανθρώπινα κύτταρα εκτεθούν σε εμβόλια mRNA COVID-19.
Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι ένα «ρετροτρανσποζόνιο» που ονομάζεται μακροχρόνιο διάσπαρτο πυρηνικό στοιχείο-1 (LINE-1) επηρεάστηκε μετά από κυτταρική έκθεση στο εμβόλιο mRNA της Pfizer COVID-19. Τα ρετροτρανσποζόνια είναι γενετικά στοιχεία που αντιγράφονται και ενσωματώνουν το DNA σε νέες θέσεις σε ένα γονιδίωμα.
Η ανασκόπηση υπέθεσε ότι ο αντίκτυπος του εμβολίου mRNA στο LINE-1 μπορεί «να ενισχύσει τον κίνδυνο μεταλλάξεων στα ογκοκατασταλτικά γονίδια και να οδηγήσει σε παρατεταμένη βλάβη του DNA σε κύτταρα και ιστούς που στοχεύουν το εμβόλιο».
Οι ερευνητές επέμειναν ότι υπάρχει «πιεστική ανάγκη για σαφήνεια σχετικά με την πιθανή επαγόμενη από το εμβόλιο COVID-19 και COVID-19 ενεργοποίηση της LINE-1 και τις επιπτώσεις της σε καρκινικά και/ή προκαρκινικά κύτταρα με εγγενή υψηλά επίπεδα έκφρασης LINE-1 .»
Καταστολή Όγκων
Μια μελέτη του Οκτωβρίου 2020 έδειξε ότι η υπομονάδα S2 του ιού COVID-19 «αλληλεπιδρά ισχυρά» με τις ογκοκατασταλτικές πρωτεΐνες p53 και BRCA1/2, ανέφερε η ανασκόπηση.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σχόλια

  1. ΜΕ ΜΊΑ
    ΚΟΥΒΈΝΤΑ...
    ΠΑΡΆΝΟΜΕΣ!!!
    ΙΑΤΡΙΚΈΣ ΠΡΆΞΕΙΣ
    3418/2005

    ΑΠΛΆ...




    Ι'Μ ΠΩΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις