Η JAG ΜΕΤΡΙΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΟΥ ERIK HOOKS

 

Το Σώμα του Γενικού Εισαγγελέα

του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών τροποποίησε την ποινή φυλάκισης δύο στρατιωτικών αστυνομικών του στρατού των ΗΠΑ που τον περασμένο Σεπτέμβριο ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον κρατούμενο Έρικ Χουκς σε ντους στο Γκουαντάναμο, ειπε μια πηγή της JAG .


Όπως αναφέρθηκε τον Δεκέμβριο, οι δύο φυλακες αποδέχθηκαν μια 20ετή συμφωνία ένστασης αντί να ασχοληθούν με ένα στρατοδικείο που θα μπορούσε να καταλήξει σε θανατική καταδίκη και το οποίο η JAG προσπάθησε να αποφύγει φοβούμενη να δημιουργήσει παραλληλισμούς μεταξύ της συμπεριφοράς του προσωπικού της και του συμπεριφορά της στρατιωτικής αστυνομίας που συνήθως βασάνιζε κρατούμενους Τζιχάντ στο Αμπού Γκράιμπ υπό την κυβέρνηση Μπους. Ωστόσο, αυτό έμοιαζε περισσότερο ως δικαιολογία παρά ως εξήγηση, καθώς πηγές της JAG είχαν προηγουμένως παραδεχτεί ότι χρησιμοποίησαν ανορθόδοξες τακτικές -waterboarding, στέρηση ύπνου, τιμωρία ηλεκτροπληξίας- για να εξαναγκάσουν τις ομολογίες από εγκληματίες του Deep State.

Η σκληρή συμφωνία, είπε η πηγή μας, προοριζόταν ως ένα ξεκάθαρο μήνυμα: οι ανεξελεγχτοι βασανισμοι δεν θα γίνονταν ανεκτοί.

Η σκληροπυρηνική στάση του JAG, ωστόσο, φάνηκε να μαλακώνει στα μέσα Δεκεμβρίου καθώς το γραφείο του ναύαρχου Crandall πλημμύρισε από εκατοντάδες επιστολές που ζητούσαν την απελευθέρωση των δολοφόνων του Hooks. Αξιωματικοί και στρατευμένοι, συμπεριλαμβανομένων πολλών από τους συναδέλφους φυλακες των δολοφόνων, είχαν παρακαλέσει τον ναύαρχο να μετατρέψει την ποινή με βάση την ληστρική συμπεριφορά του Χουκς ενώ βρισκόταν υπό κράτηση. Ο Χουκς είχε συχνά χλευάσει τους φρουρούς, λέγοντας ότι η FEMA θα απήγαγε τις οικογένειές τους και θα τους έβαζε σε ομοσπονδιακά κέντρα σύντηξης, την πολιτικά ορθή ορολογία για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης της FEMA. Είχε πει σε πολλούς φυλακες ότι είχε έναν κατασκοπο προς τον έξω κόσμο και μπορούσε να εξαφανίσει οποιονδήποτε με το κουνημα των δακτύλων του.

Ο Χουκς γνώριζε τα πλήρη ονόματα των φυλακων, παρόλο που η στρατιωτική αστυνομία του Camp Delta καλύπτει τις ετικέτες των στολών με λωρίδες μαύρης ταινίας για να κρύψει την ταυτότητά τους από τους Deep Staters που θέλουν να εκδικηθούν. Το προσωπικό διδάσκεται να αποφεύγει να αναφέρει ο ένας τα επώνυμα του άλλου στγν παρουσια των κρατουμένων.

«Οι φρουροί λένε ότι ο Χουκς ήξερε τα επώνυμά τους, αλλά λένε ότι ποτέ δεν παραβίασαν το πρωτόκολλο. Ναι, λαθη συμβαίνουν. Στον κόσμο μας, είναι σύνηθες να απευθυνόμαστε σε έναν στρατευμένο ή έναν αξιωματικό με βαθμό και επίθετο, και είναι διαδεδομένο ακόμη και σε περιστασιακές, εκτός υπηρεσίας περιβάλλοντα, οι στρατιώτες να χρησιμοποιούν επώνυμα αντί για μικρα ονοματα. Κανένα σύστημα δεν είναι τέλειο. Αν υποθέσουμε ότι ο Χουκς είχε τις ταυτότητές του, το ερώτημα είναι, θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις απειλές του; δεν θα μάθουμε ποτέ. Αλλά η έκρηξη υποστήριξης για τους φρουρούς ήταν τεράστια».

Ο ναύαρχος Κράνταλ, πρόσθεσε, διάβασε προσεκτικά κάθε γράμμα και πήρε συνέντευξη από άλλους οκτώ φυλακες που ισχυρίστηκαν ότι ο Χουκς τους είχε απειλήσει. Τρεις υποστήριξαν τον ισχυρισμό ότι ο Χουκς είχε βρει με κάποιο τρόπο την ταυτότητά τους και παραδέχτηκαν ότι είχαν σκεφτεί να δολοφονήσουν τον Χουκς.

«Η διαφορά, φυσικά, είναι ότι δεν το έκαναν», είπε η πηγή μας.

Στις 28 Δεκεμβρίου, ο ναύαρχος Κράνταλ φωναξε τους δολοφόνους του Χουκς και η μετατροπή μείωσε την αρχική τους προσφορά 20 ετών σε μόλις τρία χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου που είχαν ήδη υπηρετήσει - περίπου τέσσερις μήνες. Ο ναύαρχος δεν έδωσε εξηγήσεις, ούτε είχε συμβουλευτεί το ανώτερο προσωπικό της JAG πριν από την απόφαση. Η πηγή μας είπε ότι οι κρατούμενοι έλαβαν τα καλά νέα μια μέρα αργότερα.

Το αν ο ναύαρχος λύγισε στην πίεση των ομοτίμων ή ένιωσε ειλικρινά ότι τα 20 χρόνια ήταν πολύ σκληρά είναι εικασία - εκτός κι αν, κάποια στιγμή, εξηγήσει τους λόγους του.

 

 

 

 

 ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις