Κατέρρευσε και έκτη τράπεζα στις ΗΠΑ....Οδευουμε κανονικα προς το μεγαλο ΚΡΑΧ....!!!

 

  Η σύγκρουση στη

Μέση Ανατολή μπορεί να ξεκινήσει μία παγκόσμια οικονομική κρίση προειδοποιούν δύο εκ των «Big Five» των αμερικανικών τραπεζών, οι BlackRock και JP Morgan, ενώ παρόμοια προειδοποίηση απηύθυνε χθες και ο εξίσου τεράστιος τραπεζικός κολοσσός, η Wells Fargo.

 Στις ΗΠΑ πάντως τα πράγματα με τις τράπεζες δεν πάνε καθόλου καλά, καθώς ακόμα μία έβαλε λουκέτο!!! Συγκεκριμένα, η Citizens Bank έκλεισε από τις κυβερνητικές ρυθμιστικές αρχές την Παρασκευή, καθιστώντας την την έκτη περιφερειακή τράπεζα των ΗΠΑ που καταρρέει το 2023.

Η Citizens Bank είχε συνολικά περιουσιακά στοιχεία περίπου 66 εκατομμυρίων δολαρίων την στιγμή που έκλεισε. Η Iowa Trust & Savings Bank συμφώνησε να αγοράσει ουσιαστικά όλα τα περιουσιακά στοιχεία της αποτυχημένης τράπεζας και να αναλάβει όλες τις καταθέσεις.

Στις ΗΠΑ έχει ξεκινήσει πολύ ζωηρά, συγχώνευση τραπεζών, οι οποίες καταρρέουν και προκαλούν τριγμούς στην αμερικανική οικονομία, η οποία προσπαθεί να κρατηθεί κα να μην καταρρεύσει!

Η Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC) εξέδωσε μια δήλωση αναλύοντας την νέα εξέλιξη:

«Η Citizens Bank, Sac City, Iowa, έκλεισε σήμερα από το Iowa Division of Banking, το οποίο διόρισε την Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) ως παραλήπτη. Για την προστασία των καταθετών, η FDIC συνήψε συμφωνία αγοράς και ανάληψης με την Iowa Trust & Savings Bank, Emmetsburg, Iowa, για να αναλάβει όλες τις καταθέσεις της Citizens Bank.

Τα δύο υποκαταστήματα της Citizens Bank θα ανοίξουν ξανά ως υποκαταστήματα της Iowa Trust & Savings Bank (σ.σ. Δευτέρα). Πριν γίνει αυτό, οι καταθέτες της Τράπεζας Πολιτών μπορούν να έχουν πρόσβαση στα χρήματά τους γράφοντας επιταγές ή χρησιμοποιώντας ΑΤΜ ή χρεωστικές κάρτες. Οι επιταγές που έχουν εκδοθεί στην τράπεζα θα συνεχίσουν να διεκπεραιώνονται. Οι πελάτες δανείων θα πρέπει να συνεχίσουν να πραγματοποιούν τις πληρωμές τους ως συνήθως.

Η Citizens Bank ακολουθεί την μοίρα τραπεζών όπως η Heartland Tri-State Bank, η First Republic Bank, η Signature Bank, η Silicon Valley Bank και η First–Citizens Bank, οι οποίος πτώχευσαν φέτος . Η First-Citizens bank ήταν η πρώτη που πτώχευσε στις 10 Μαρτίου 2023.

Η τραπεζική πτώχευση σημειώθηκε καθώς πολλές άλλες μεγάλες τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των JPMorgan Chase & Co, Wells Fargo & Co, Bank of America Corp και Truist Financial Corp, αντιμετώπισαν πάγωμα των καταθέσεων μισθοδοσίας λόγω ενός «ελαττώματος» την Παρασκευή.

Το περιστατικό άφησε σχεδόν ένα εκατομμύριο Αμερικανούς χωρίς τους μισθούς τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις