Αχέντ Ταμίμι: Η γυναίκα σύμβολο του Παλαιστινιακού αγώνα – Αυτή είναι η ιστορία της

 

Για ακόμα μία φορά κρατούμενη,

στα χέρια των ισραηλινών Αρχών βρίσκεται η Αχέντ Ταμίμι. Το κορίτσι – σύμβολο του παλαιστινιακού αγώνα, που πλέον είναι 22 ετών και, όπως ανακοίνωσε ο στρατός του Ισραήλ, συνελήφθη ξανά. Τούτη τη φορά στη διάρκεια επιδρομής στη Δυτική Όχθη ως «ύποπτη για υποκίνηση σε βία και τρομοκρατικές δραστηριότητες».

Η Ταμίμι, ωστόσο, έγινε σύμβολο αντίστασης λίγα χρόνια νωρίτερα όταν σε ηλικία περίπου 14 ετών, το 2014, συνελήφθη από τις ισραηλινές δυνάμεις. Τότε, στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας η έφηβη Ταμίμι δάγκωσε έναν ισραηλινό στρατιώτη για να μη συλλάβει τον μικρό αδερφό της που είχε, μάλιστα, το χέρι του στον γύψο.

Σε άλλη στιγμή, τον Ιούνιο του 2011, ο φωτογραφικός φακός τη «συνέλαβε» να τοποθετεί στο έδαφος μία σημαία της Παλαιστίνης. Συγκεκριμένα, στις 24 Ιουνίου 2011, στο χωριό Νάμπι Σάλεχ (Nabi Saleh) της Δυτικής Όχθης.

Οι επόμενες φωτογραφίες, τα επόμενα χρόνια, είναι χαρακτηριστικές με την έφηβη Αχέντ Ταμίμι να αντιστέκεται στα ισραηλινά στρατεύματα, να υψώνει τη φωνή της και τη γροθιά της, προκαλώντας τον θαυμασμό της κοινής γνώμης καθώς ένα μικρό παιδί βρισκόταν απέναντι σε ένοπλους φρουρούς.

Έτσι, δεν άργησε να ζωγραφιστεί μία τεράστια εικόνα της Αχέντ Ταμίμι, στο τείχος στη Βηθλεέμ, στη Δυτική Όχθη:

 


Συνελήφθη ξανά


Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, η Άχεντ Ταμίμι συνελήφθη ξανά στη Δυτική Όχθη ως «ύποπτη για υποκίνηση σε βία και τρομοκρατικές δραστηριότητες».

Όπως είπε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στο AFP: «Η Άχεντ Ταμίμι, ύποπτη για υποκίνηση σε βία και τρομοκρατικές δραστηριότητες, συνελήφθη στην πόλη Νάμπι Σάλεχ. Η Ταμίμι παραδόθηκε στις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας για πιο ενδελεχή ανάκριση».

Το 2014 και το 2017


Η Άχεντ Ταμίμι έγινε γνωστή σε ηλικία 14 ετών, όταν είδε το φως της δημοσιότητας βίντεο που την έδειχνε να δαγκώνει έναν Ισραηλινό στρατιώτη προκειμένου να τον εμποδίσει να συλλάβει τον μικρό αδελφό της που είχε το ένα του χέρι στον γύψο και βρισκόταν ακινητοποιημένος στο έδαφος.

Ακόμα, η Ταμίμι συνελήφθη το 2017 και κρατήθηκε επί 8 μήνες επειδή χαστούκισε έναν Ισραηλινό στρατιώτη μέσα στην αυλή του σπιτιού της οικογένειάς της στη Νάμπιλ Σάλεχ.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. ΟΠΩΣ ΈΓΡΑΦΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΌ ΚΙ ΗΔΗ ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΈΝΤΡΟΜΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ....ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΊΓΟΥΡΟΙ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΊ ΓΙΑ ΤΑ "ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ" ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΊΣΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΓΑΝ.

    ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΌ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΆ ΜΕ ΧΑΡΟΠΟΊΗΣΕ ΙΔΙΑΙΤΈΡΩΣ.

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΉΣΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΊΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΗΞΑΝ,ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΎΝ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΜΕΤΟΙΚΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ=ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,ΧΑΖΑΡΙΑ=ΟΥΚΡΑΝΙΑ,ΕΥΡΩΠΗ,ΑΜΕΡΙΚΗ,ΑΥΣΤΡΑΛΊΑ ΚΑΝΑΔΆ, ΣΤΟΥ ΒΟΔΙΟΥ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ....
    ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ" ΓΙΑΤΙ Η ΥΒΡΙΣ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΝΕΜΕΣΗ ΚΛΑΣΣΙΚΆ.

    ΡΙΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις