ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΠ' ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΜΑΖΙ.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ωκεανός, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες, νερό και φύση 
 
Οι περισσότεροι βέβαια δεν το γνωρίζετε το θέμα.
 
Θα κάνω όμως την ανάρτηση από αγανάκτηση κι αηδία. Έτσι για εκτόνωση.
 
Για να μπορείς να έχεις άποψη για τέτοια θέματα πρέπει να είσαι αναγνώστης του ειδικού στρατιωτικού τύπου και ίσως και πολλά χρόνια σαν και του λόγου μου.
 
Απορρίπτεται τελικά η απόφαση του ΠΝ για τις γαλλικές φρεγάτες Belhara και πάμε σε καθαρά πολιτική απόφαση η οποία και αγνοεί αυτή των επιτελών, για αγορά των αμερικανικών ΜΜSC.
To πλοίο έχει ουσιαστικά απορριφθεί από το US navy μετά από τεχνολογικές αστοχίες.
 
Η απόφαση αυτή δεν αντέχει σε καμία κριτική. Ο Έλληνας φορολογούμενος θα κληθεί απλά να πετάξει τα λεφτουδάκια του για χατίρι πολιτικών σκοπιμοτήτων για ένα πλοίο που δεν προσφέρει κανένα ποιοτικό πλεονέκτημα έναντι του τούρκικου ναυτικού, πράγμα, που είναι και το ζητούμενο.
Είναι ένα πλοίο με τεράστια σχεδιαστικά λάθη και θα φέρει οπλισμό και ραντάρ μακράν υποδεέστερο των Belhara 
 
Μόνο οι αντιεροπορικοί πύραυλοι της Belhara, οι Aster 30, έχουν βεληνεκές 130Km. Μια φρεγάτα θα κάλυπτε όλο το Αιγαίο! Οι MMSC αντίθετα, θα φέρουν τους sea sparrow των 30Km εμβέλειας αρχικα, μεχρι να βγουν στην αγορα οι νεας γενιας εμβελειας 50Km. Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι. 
 
Το ρανταρ της Belhara εχει 600Km εμβέλεια (σταθεροποιούμενο "βλεπει" προς ολες τις κατευθύνσεις του οριζοντα ταυτόχρονα), ενώ αυτό της MMSC 250Km (περιστρεφόμενο με "τυφλές γωνίες"). 
 
Η Belhara θα δύνατο να φερει επισης τους πυραβλους cruise Scalp Naval με 1000Km βελινεκες! Το πλοιο θα χτυπουσε Ντιγιαρμπακιρ απο την Ελευσινα. Το ΠΝ θα ηταν σε θέση να χτυπησει όλα τα αεροδρομια και ναυστάθμους, καθώς και την πολεμικη τους βιομηχανία χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.
Με μηδενικό ρίσκο αποστολής.! 
 
Οι δυνατοτητες ανθυποβρυχιακου πολεμου των MMSC, ανυπαρκτες. Αυτες των Belhara, αξεπεραστες. Οι MMSC δεν εχουν καν σοναρ. Η Belhara εχει δυο! Ενα σοναρ τρόπιδος, στην γαστρα του πλοιου κι ενα ποντιζομενο απο την πρύμνη. 
 
Δεν ειναι ομως αυτο που με εξοργιζει. Το πλοιο, συν τα παραπανω, εχει τεραστια και ανυπέρβλητα σχεδιαστικα λαθη. 
 
Ουσιαστικά δεν είναι φρεγάτα. Είναι πλοιο παράκτιας άμυνας, το οποιο, αφού το απέρριψε το US Navy, οι Αμερικανοι προσπαθουν να μετασχεδιασουν σε φρεγατα αποκλειστικά για εξαγωγές, βαζοντας απλως, οπλισμο φρεγατας και μάλιστα προηγούμενης γενιάς. 
 
Τα οπλα επιφανειας-επιφανείας βρισκονται ακαλυπτα (!!!) στην πλώρη (δεν έβρισκαν πού αλλού να τα βάλουν διότι το πλοίο δεν σχεδιάστηκε από την αρχή να φέρει τέτοια). Το ρανταρ βρίσκεται ακριβως διπλα και πανω απο τα φουγαρα (και αυτά σε λάθος θέση) με κινδυνο υπερθέρμανσης των ηλεκτρονικών. Το πλοιο εχει χαμηλο κεντρο βαρους και μπορει να αναπτυσει μεγαλες ταχυτητες (ειναι ισως το μονο πλεονέκτημά του) και έτσι το κατάστρωμα πλημμυρίζει με νερό, ώστε δεν μπορούν να τοποθετηθούν VLS (κάθετοι εκτοξευτές αντιεροποτιοκων πυραύλων) ούτε και σε αυτή την θέση. Οι δικές μας όμως μια χαρα θα τους "χωρεσουν". Θα βρουν μέρος να τους στριμώξουν καπου.
 
Αιδώς Αργείοι. Αίσχος 
 
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΠΙΓΩΝΤΩΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
 
ΥΓ. Ίδια τιμή για 4 MMSC ή 3 Belhara. Ένα πλοίο διαφορά
 
 
 
 
 
 Κωνσταντίνος Γρίβας, καθηγητής Γεωπολιτικής στη Σχολή Ευελπίδων
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Σχόλια

  1. ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΕ ΘΕΛΑΜΕ.
    Ειδικα το δευτερο θα το πληρωσουμε με απολυτη καταστροφη.
    Ηδη το πληρωνουμε δεκαετιες με την απολυτη καταστροφη της παραγωγης μας εσκεμενα αλλα τα 10 τελευταια χρονια ειμαστε υπο κατοχη και εσκεμενα καταστροφη.
    Αντιθετα η ΕΕ εχει κανει την τουρκια τοσο μεγαλη που τωρα κουνιεται.
    Κατεστρεψε εμας για να φτιαξει την τουρκια αυτη ειναι η αληθεια και αν δεν φυγουμε γρηγορα απο αυτην την απατη τελειωσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ
    ΑΝΑΠΟΔΗ ΚΡΕΜΑΛΑ
    ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΕΛΛΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΣΟΥ ΦΙΔΙΑ ΘΑ ΦΥΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις