Υπό φρούρηση οι επτά αποστάτες του VMRO - Να μείνουν σώοι τουλάχιστον μέχρι την τρίτη ψηφοφορία θέλουν οι ΗΠΑ

Υπό φρούρηση οι επτά αποστάτες του VMRO - Να μείνουν σώοι τουλάχιστον μέχρι την τρίτη ψηφοφορία θέλουν οι ΗΠΑ  


Yπό προστασία και φρούρηση έχουν τεθεί οι επτά αποστάτες βουλευτές του VMRO – DPMNE, οι οποίοι πλέον θα προστατεύονται όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση Ζάεφ. 
Πληροφορίες μάλιστα
αναφέρουν ότι στην προστασία τους συμβάλουν και ομάδες της CIA καθώς οι ΗΠΑ θέλουν να είναι σίγουρες πως θα είναι σώοι μέχρι και την τρίτη καθοριστική ψηφοφορία στην σκοπιανή Βουλή όπου απαιτείται και πάλι πειοψηφία των 2/3 για να περάσουν και οι τελευταίες συνταγματικές αλλαγές.

Η όλη διαδικασία καταδεικνύει για ακόμα μια φορά το γιατί η Δημοκρατία όχι μόνο στα Σκόπια αλλά και σε όλο τον δυτικό κόσμο είναι πλέον κατ'επίφαση καθώς η βούληση των λαών δεν υπολογίζεται πουθενά, ενώ με άλλες υπόγειες ενέργειες οι «αντιπρόσωποί» του εκτελούν αλλότρια συμφέροντα.

Εάν όντως οι βουλευτές του VMRO είχαν πράξει κατά συνείδηση δεν θα είχαν ανάγκη καμίας προστασίας από κανέναν. Τα Σκόπια όμως είναι μικρή χώρα και όλοι γνωρίζουν όλους.
Το ζήτημα είναι, μετά την κύρωση στην Βουλή τι θα κάνουν όλοι αυτοί; Θα πάνε στο εξωτερικό; Θα ζουν σε επαύλεις στο βουνό υπό «αιώνια» προστασία;

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του κόμματος κάλεσε την βουλευτίνα Νόλα Ισμαλόσκα Στάροβα -μία εκ των επτά που τάχθηκαν υπέρ της έναρξης διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος – να παραιτηθεί υποστηρίζοντας ότι οι 7.700 πολίτες που την ψήφισαν στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές δεν της έδωσαν τη νομιμότητα να ψηφίσει για την αλλαγή του ονόματος της χώρας.
Η ίδια σε συνέντευξή της στο πρακτορείο Makfax είπε ότι ενήργησε κατά συνείδηση με αποκλειστικό γνώμονα την ευημερία της ΠΓΔΜ και προκειμένου να συμβάλει σ’ ένα καλύτερο αύριο.

«Ψήφισα για να βοηθήσω τη διαδικασία… Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι έγιναν απειλές εναντίον μου για την απόφαση που πήρα στη ‘’Μακεδονική’’ Βουλή. Οι πράξεις μου οδηγούνται αποκλειστικά από την επιθυμία για ευημερία στη ‘’Μακεδονία’’» δηλώνει η κ. Στάροβα

Είπε ότι δεν ανησυχεί για την ασφάλειά της, ότι λαμβάνει συνεχώς μηνύματα υποστήριξης από τους πολίτες, διέψευσε ότι δέχθηκε απειλές κατά την ψηφοφορία και υπογράμμισε ότι αν η κυβέρνηση δεχθεί τα αιτήματα των οκτώ βουλευτών που την στήριξαν για πρόσθετες εγγυήσεις για την «μακεδονική» ταυτότητα, θα ψηφίσει “ΝΑΙ” και στις επόμενες ψηφοφορίες.

Παρτίδες με τη δικαιοσύνη έχουν οι περισσότεροι από τους βουλευτές του VMRO που σύμφωνα με τον επικεφαλής της παράταξής τους χρηματίστηκαν από τον πρωθυπουργό της FYROM Ζόραν Ζάεφ για να του χαρίσουν τον πολυπόθητο αριθμό των 80 βουλευτών που χρειαζόταν.

Ο Κρίστο Μούκοσκι, πρώην πια βουλευτής του VMRO, όπως μετέδωσε το Star, είχε καταδικαστεί σε κατ'οίκον περιορισμό εδώ και ένα χρόνο. Κι αυτό διότι ξυλοκόπησε τον Ζόραν Ζάεφ μέσα στο κοινοβούλιο το 2017. Μάλιστα, αυτό ήταν το βίντεο ντοκουμέντο που αποδείκνυε ότι εκείνος βοήθησε τους ταραξίες να μπουν στη βουλή. Μέχρι και τον εθνικό ύμνο είχε ψάλει για να στηλιτεύσει την πολιτική Ζάεφ.

Δεν είναι όμως ο μόνος που έκανε στροφή 180 μοιρών. Υπέρ της συμφωνίας τάχθηκαν τόσο o Σάσο Βασίλεφσκι όσο και ο Λιούμπεν Αρναούντοφ επίσης καταδικασμένοι σε κατ” οίκον περιορισμό εδώ και ένα χρόνο. Τώρα, περασμένα ξεχασμένα.

«Εδώ υπάρχει μια ευκαιρία να δώσουμε συγχώρεση στους εαυτούς μας. Ας απλώσουμε τα χέρια μας, να στείλουμε ένα μήνυμα συμφιλίωσης», δήλωσε ο Ζάεφ.

Ακόμη έναν Ιούδα φαίνεται ότι έκρυβε το VMRO. Την Ελιζαμπέτα Κανσέσκα Μίλεσκα, πρώην υπουργό πολιτισμού της κυβέρνησης Γκρούεφσκι, η οποία ελέγχεται για κακοδιαχείριση για το πρόγραμμα «ΣΚΟΠΙΑ 2014», κατά το οποίο στήθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας της ΦΥΡΟΜ τα αγάλματα εκτρώματα.

Μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη για οικονομικές υποθέσεις έχει και ο γιος της, Βλαντάνκα Αβίροβιτς, μέλους του αριστερού SPM.Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι 8 έχουν ζητήσει από το Ζάεφ συγκεκριμένες εγγυήσεις.

Στη λίστα των προδοτών όπως χαρακτηρίζονται από το VMRO, ανήκουν όμως τρία ακόμη μέλη του: η Εμίλια Αλεξάντροβα, η προαναφερόμενη Νόλα Ισμαλόσκα και ο Ζεκίρ Ραμίροβιτς.











ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις