Φοβικο συνδρομο...Ο Τσίπρας έκανε πίσω στα 12 μίλια – Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Τσίπρας έκανε πίσω στα 12 μίλια 


Κάνει πίσω η Ελληνική Κυβέρνηση στην επέκταση των 12 ν.μ. Για άλη μία φορά, η υποχωρητικότητα της Ελληνικής Κυβέρνησης, σε όλο της το μεγαλείο. Μάλλον συνεχίζουν
την διπλωματία της κότας, όπως και ο προκάτοχος ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιάς.

Τι φοβούνται; Την Τουρκία; Άρα με λίγα λόγια δεν έχουμε εθνική κυριαρχία!
 
Η Τουρκία δηλαδή με λίγα λόγια απειλεί και εμείς ρίχνουμε το ζήτημα στις καλένδες. Οι γείτονες έδειξαν πως στο συγκεκριμένο θέμα του casus belli δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν κανένα βήμα πίσω. Η πάγια τουρκική θέση πως το Αιγαίο δεν πρέπει να γίνει ελληνική θάλασσα, οδήγησε τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να σηκώσει το θέμα πολύ ψηλά δείχνοντας τις προθέσεις του Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως έβαλε ολίγον τί φρένο στις εξαγγελίες του Νίκου Κοτζιά και ζήτησε διάλογο με τα πολιτικά κόμματα για την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην άσκηση του κυριαρχικού δικαιώματος της χώρας.

Όπως σημειώνουν διπλωματικές πηγές, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή η διαδικασία να μην προχωρήσει με Προεδρικό Διάταγμα, αλλά με την κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή. Όπως γίνεται ακόμα γνωστό, ο πρωθυπουργός αποφάσισε τη σύγκληση του Επιστημονικού Συμβουλίου του υπουργείου Εξωτερικών προκειμένου να συζητηθούν οι πτυχές του θέματος. 
Ακόμα, επισημαίνεται πως έδωσε οδηγίες για απάντηση σε δηλώσεις και τοποθετήσεις που έγιναν εκ μέρους της τουρκικής κυβέρνησης, αφού ενημερώθηκε για τις πρόσφατες εξελίξεις.

Μας δουλεύουν και οι Τούρκοι











 ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις