Οργισμένη παρέμβαση ΗΠΑ και Βρετανίας για την άδεια σε Κουφοντίνα!

Οργισμένη παρέμβαση ΗΠΑ και Βρετανίας για την άδεια σε Κουφοντίνα! (φωτό) 


Με αφορμή την αποφυλάκιση του Δημήτρη Κουφοντίνα ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, αλλά και η Βρετανή ομόλογός του, Κέιτ Σμιθ, με αναρτήσεις τους στα
social media εξέφρασαν την έντονη αποδοκιμασία τους για την εν λόγω απόφαση καθώς προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων της 17 Νοέμβρη και τις οικογένειές τους.
Στην ανάρτησή του, ο Πάιατ εξηγεί ότι σέβεται την ανεξαρτησία των δικαστικών θεσμών, ωστόσο υπογραμμίζει ότι η απόφαση για τη σημερινή άδεια προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων και τις οικογένειες τους.
«Ενώνω τη φωνή μου με εκείνες που προέρχονται από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα της Ελλάδας και εναντιώνονται στην απόφαση του συμβουλίου των φυλακών να απελευθερώσει έναν καταδικασμένο τρομοκράτη, δολοφόνο και ηγέτη της 17 Νοέμβρη. Οι δημοκρατίες μας βασίζονται στους ανεξάρτητους δικαστικούς θεσμούς, ωστόσο η συγκεκριμένη άδεια προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων και τις οικογένειές τους».



Την εντονότατη αντίδραση της Βρετανίδας πρέσβη Κέιτ Σμιθ προκάλεσε η διήμερη άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα, που πέρασε σήμερα το πρωί τις πόρτες της φυλακής Κορυδαλλού. 
«Σεβόμαστε την ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης, όμως, είμαστε βαθύτατα απογοητευμένοι από την απόφαση να δοθεί άδεια από τη φυλακή σε έναν τρομοκράτη δολοφόνο και συμμεριζόμαστε τον πόνο που προκαλεί η απόφαση αυτή στις οικογένειες των θυμάτων» έγραψε στο Twitter η κ. Σμίθ.
Το tweet της συνοδεύεται από πλακέτα για τον στρατιωτικό ακόλουθο Στίβεν Σόντερς, που δολοφονήθηκε από την 17 Νοέμβρη.
Υπενθυμίζεται ότι λίγη ώρα νωρίτερα, και ο Αμερικανός πρέσβης είχε εκφράσει την δυσφορία του μέσω του Twitter.











ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις